FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA

Corespondență din Bosnia Bosniacul cu 40 de meciuri în Liga 1: „Va fi greu cu România. Noi jucăm lungă și pe a doua, cu minge pe Dzeko”

Ajuns la 31 de ani, Enes Sipovici, fost campion cu Oțelul în urmă cu 11 ani, va fi prezent la partida pe care România o dispută în Bosnia, la Zenica, 70 de kilometri de orașul unde este stabilit stoperul, capitala Sarajevo.
Ajuns la 31 de ani, Enes Sipovici, fost campion cu Oțelul în urmă cu 11 ani, va fi prezent la partida pe care România o dispută în Bosnia, la Zenica, 70 de kilometri de orașul unde este stabilit stoperul, capitala Sarajevo.

Articol de , - Publicat marti, 07 iunie 2022 09:00 / Actualizat marti, 07 iunie 2022 09:26

Ajuns la 31 de ani, Enes Sipovici, fost campion cu Oțelul în urmă cu 11 ani, va fi prezent la partida pe care România o dispută în Bosnia, la Zenica, 70 de kilometri de orașul unde este stabilit stoperul, capitala Sarajevo. Deși nu vor lipsi Pjanici sau Dzeko, „Sipo” e convins că partida va fi echilibrată și nu poate da o favorită.

  • România s-a făcut de râs la debutul în Liga Națiunilor, 0-2 la Podgorica, vs. Muntenegru
  • „Tricolorii” urmează să evolueze în Bosnia, marți, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la Zenica. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Bosnia cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei.

VIDEO Enes Sipovici: „Bosnia - Româia se va decide dintr-o fază fixă”

- Enes, ce pronostic dai pentru meciul Bosnia - România? 
- Din câte îmi dau eu seama, naționala noastră începe ușor să schimbe generațiile, Dzeko și Pjanici sunt în ultima perioadă a carierei la nivelul echipei naționale. Suntem într-un proces de schimb de generații, nu știu ce să zic. Avem multe probleme. În afara lui Dzeko, Pjanici și Krunici, nu prea avem jucători în campionatele tari. Restul joacă la echipe normale. Ne descurcăm cum putem, cu Finlanda am luat un punct în prelungiri. Aș vrea ca Bosnia să câștige, dar nu va fi ușor.

- De noi ce mai știi? 
- Am văzut echipa României. Are probleme și ea. Mi se pare și acolo un schimb de generații, așa văd eu lucrurile. Așa că mai este nevoie de timp de adaptare. Sper să iasă un meci frumos.

Enes Sipovici: „Va fi greu să găsim alt Dzeko sau alt Pjanici”

- Vorbeai despre Dzeko și Pjanici, sunt ei suficienți pentru a ține Bosnia la un nivel înalt? 
- E greu! Edin e deja, hai să nu zic bătrân, dar cred că joacă din experiență. Însă cei mai tineri din echipă vin tare din urmă. N-o să zic că-s mai buni, dar sunt mai rapizi. Și cred că devine tot mai greu să le ții piept. Sigur, ambii rămân cei mai buni jucători ai noștri. Edin e probabil cel mai bun din istoria Bosniei, cel mai bun marcator. Ne va fi greu să-i înlocuim.

- Adevărul este că această generație a fost una bună, ce vine din urmă? 
- Acea calificare de la Mondialul din Brazilia, din 2014, s-a bazat pe câțiva jucători extrem de buni, precum Misimovici, Spahici, Salihovici, Ibisevici, acum a mai rămas doar Edin. Așa că e greu pentru el. Vin din spate niște tineri, par motivați, sper să ne mai calificăm măcar la Euro.

„Meciul se va decide la o fază fixă”

- Cine crezi că-i favorită în acest meci? Noi am tras un singur șut pe poartă în Muntenegru! 
- Tu spui că ați tras prima dată pe poarta Muntenegrului în prelungiri, eu îți zic că primul șut al nostru spre poarta Finlandei a fost prin minutul 80, poate chiar mai mult. O să fie un meci echilibrat. Ați pierdut, acum e clar că aveți o altă motivație, veți fi determinați să nu pierdeți. Sigur, și noi avem nevoie de 3 puncte, le vom căuta, pentru că așa putem pune niște puncte importante peste naționala României. Va fi greu însă, meci echilibrat. Cred că se va decide dintr-o fază fixă.

11 meciuriare Enes Sipovici în naționala U21 a Bosniei între 2010 și 2012

- Cam ce jucați voi, cum vă caracterizați? 
- Sincer, nu avem un stil foarte bine definit. Jucăm lungă și pe a doua, cum se zice. Așteptăm de la Edin să facă ceva, poate de la Pjanici o lovitură liberă. Mai avem jucători de calitate, dar sunt tineri, trebuie răbdare ca să crească. O să vedem ce o să fie.

40 de meciuria adunat stoperul în Liga 1, pentru Oțelul și Petrolul

- Deci vii și la meci! 
- Cu siguranță, vin cu prietenii mei. O să susțin țara mea. Sper ca România să înscrie și ea un gol, însă la final Bosnia să fie echipa care să ia toate punctele.

Voi veni la meci cu mai mulți prieteni. Nu cred că o să fie foarte multă lume la stadion, în general, la partidele echipei naționale nu prea vin foarte mulți suporteri. Am însă încredere că va fi o atmosferă frumoasă

Naționala s-a mutat de ceva timp la Zenica, pentru că acolo suporterii sunt ceva mai pătimași. Plus că sunt condiții destul de bune la stadion. Sper să vă placă, la fel cum îmi doresc să vă placă și Sarajevo, care e orașul meu. Deși nu stau foarte mult pe aici
- Enes Sipovici

Echipele anunțate în Gazetă la Bosnia - România

Bosnia: Sehici - Gazibegovici, Ahmedhodzici, Hadzikadunici, Kolasinac - Hadziahmetovici, Pjanici, Prcici - Stevanovici, Dzeko, Krunici 
Rezerve: Vasilj, Cetkovici, Civici, Sanicanin, Milicevici, Besici, Cimirot, Gojak, Menalo, Hotici, Prevljak, Demirovici  
Selecționer: Ivailo Petev 

România: Fl. Niță - Cr. Manea, Chiricheș, A. Rus, Camora - Maxim, M. Marin, Cicâldău - A. Ivan, G. Pușcaș, Oct. Popescu 
Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Rațiu, Burcă, V. Ghiță, Bancu, Al. Crețu, N. Păun, Olaru, Mitriță, Hanca, M. Ștefănescu, Alibec  
Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Bilino Polje (Zenica) 
Arbitru: Sascha Stegemann / Asistenți: Mark Borsch, Christian Gittelmann (toți din Germania)

Programul României în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 21:45, Zenica (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Citește și alte știri din echipa națională:

EXCLUSIV Vrea măsuri dure după dezastrul din Muntenegru: „Trebuie retezat tot, revoluție! Nici Klopp, nici Mourinho nu mai ajută naționala”

CORESPONDENȚĂ DIN BOSNIA Edi Iordănescu cere continuitate » Ce le-a transmis șefilor FRF după înfrângerea cu Muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  07 Iunie 2022, 16:58

Va fi puțin greu până deschideți scorul, apoi urmează măcelul !...

elgabri
elgabri  •  07 Iunie 2022, 11:15

Noi nu jucam nimic ;))))))))))

Alex8677
Alex8677  •  07 Iunie 2022, 10:21

Politicos omul -))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează