FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Episod antologic dezvăluit abia acum: „La ordinul tatălui, Nicu Ceaușescu s-a ascuns la acel meci într-o cușcă!”

Articol de GSP - Publicat joi, 28 martie 2019 10:36

Mircea Pascu (84 de ani), fost președinte al FRF, a rememorat o întâmplare incredibilă de la meciul România - Italia 1-0 (gol Sabău), disputat pe 29 martie 1989 la Sibiu.

Stadionul a fost plin, iar Nicu Ceaușescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceaușescu, a urmărit amicalul dintr-o „cușcă”. Prim secretar al județului Sibiu la acea vreme, Nicu se ferea de „armata” de ziariști din Italia care doreau să îl fotografieze.

„Italienii au venit cu o grămadă de ziarişti la Sibiu. Cunoşteau situaţia din România, ştiau că în acest judeţ prim-secretar era Nicu şi voiau să dea materiale cu el.

N-au avut, însă, prea multe de scris. De ce? Pentru că ziariştii au fost cazați la «Împăratul Romanilor», unde li s-a pus la dispoziţie orice. De la whisky până la icre negre, aşa că n-au avut ce articole «de senzaţie» să dea!”, a povestit Mircea Pascu pentru Libertatea.

nicu ceausescu fiul nicolae ceausescu
Nicu Ceaușescu, fiul lui Nicolae Ceaușescu 

Mai mult, Nicu Ceaușescu primise ordin de la tatăl său ca nu cumva să se lase fotografiat, așa că inclusiv la meci italienii nu l-au putut vedea.

„Lupta mare a fost pentru italieni să-l caute şi să-l fotografieze pe Nicu Ceauşescu. Acesta a primit însă ordin de la tatăl său să stea ascuns pe perioada în care au stat italienii la Sibiu.

Nici la meci n-a fost văzut. Am aflat ulterior că s-a pitit sus, la oficială, într-o cuşcă montată acolo. A urmărit jocul printr-o crăpătură!”.

În timp ce Nicu Ceaușescu a văzut meciul ascuns, Gigi Becali și vărul său, Victor Becali, au urmărit partida ca boierii, pe o bancă de la marginea terenului. Cei doi abia intraseră în anturajul „tricolorilor”, cărora le procurau contra cost diferite bunuri inclusiv din străinătate.

„Gigi ieșea mult cu Hagi, erau buni prieteni. Și atunci îi placea să fie în prim-plan. Avea bani ca și acum. Înainte de ’89, Becali era la fel ca azi, numai că atunci venea în cantonament la noi și ne vindea iaurt și brânză de cea mai bună calitate”, a dezvăluit, în urmă cu câțiva ani, fostul international Gabi Balint.

gigi becali victor becali
Captură din emisiunea Replay, de pe TVR, cu verii Becali, Victor și Gigi, la Sibiu, în timpul partidei cu Italia 

CITEȘTE ȘI:

Noi detalii despre scandalul de la „națională”! De ce a fost scos din lot Alexandru Mitriță: un om important din FRF a spus tot

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
201leo
201leo  •  28 Martie 2019, 14:16

Hagi statea cu aceste *** de vorba .. nasoala combinatia .Urati Kosovari

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gerularupeimana
gerularupeimana  •  28 Martie 2019, 13:24

Hagi a facut mult bine fotbalului romanesc, dar si mult rau. Una peste alta, cu parere de rau o spun, era mai bine fara Hagi. Nu am fi ajuns in sferturi in 94 fara el, dar fratii Becali si Gigi au distrus pur si simplu fotbalul romanesc.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  28 Martie 2019, 13:04

Mulțumim, Hagi, că ne-ai făcut rost de ei!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează