FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA, AZI, 21:00, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO (ÎN TUR 1-3)

Epopeea lui "Dimitroglou" » Elenii au sosit ieri, relaxaţi, la Bucureşti: "Încrezători în calificare, dar modeşti şi concentraţi pînă la final"

Articol de , - Publicat marti, 19 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 noiembrie 2013 09:26

Aşa au denumit ziariştii greci cuplul Dimitris Salpingidis - Mitroglou, oamenii care au marcat împotriva României: jurnaliştii au călătorit alături de echipă şi i-au caracterizat pe elevii lui Santos X Florin Marin a vrut să spioneze antrenamentul adversarei, însă acesta a rămas deschis


Ieri, în jurul orelor prînzului, delegaţia greacă a ajuns la Otopeni cu un colos alb, avînd imprimat steagul alb-albastru pe coadă. Laolaltă, Holebas, Samaras ori Torosidis, plus ziariştii care le-au monitorizat fiecare mişcare. "Sînt încrezători în calificare, dar modeşti şi concentraţi pînă la final", i-a descris unul dintre jurnalişti, Vassilis. "Salutaţi «naţionala» «Dimitroglou»", a rîs altul, Nikolaos. Combinaţie Dimitris, prenumele lui Salpingidis, plus numele celuilalt marcator, Mitroglou.

Dilema: Karagounis sau Samaris?
Santos a părăsit rapid terminalul pentru a-şi aprinde o ţigară. Bricheta nu s-a aprins. "Nu-i vine flacăra pentru ultimul loc din echipă, cel părăsit de suspendatul Katsouranis. Încă!", glumesc grecii.

Concret, prima variantă a portughezului a fost Samaris, care ar face pereche la închidere cu Maniatis, colegul de la Olympiakos. "Dar se gîndeşte şi la Karagounis. Viclean, fragmentează jocul. Obţine lovituri libere. Chiar dacă iese în minutul 50, cel mai probabil n-ai luat gol pînă atunci!".

Zîmbet versus plictis
Dacă Holebas şi Karnezis au fost zîmbăreţi la antrenamentul oficial de aseară, vedetele Karagounis şi Samaras s-au îndurat cu greu să părăsească banca de rezerve. Cei doi s-au alăturat pregătirii la 10 minute după ce Mitroglou şi Maniatis jonglau deja cu mingea!

"Meciul cu România va fi arbitrat de sîrbul Mazici. Nu a condus niciodată un meci al Greciei, dar îl ţin minte de la Rubin - Olympiakos. Le-a dat ruşilor un penalty şi ne-a eliminat portarul!"
Kostas Nikolakopoulos, ziarist grec

10 suporteri eleni i-au aşteptat pe Mitroglou şi compania la "Henri Coandă"

6 meciuri a jucat Grecia la CM: are o singură victorie, 2-1 cu Nigeria, şi alte 5 înfrîngeri

Se cred dej la Rio!
Ediţia de duminică a cotidianului elen Sport Day vede deja "naţionala" Greciei la Campionatul Mondial. Personajul principal este vîrful Mitroglou, înfăţişat cu mîinile larg desfăcute, exact ca statuia lui Iisus din Rio de Janeiro.

Fernando Santos despre...
....avantaj: "Avem două goluri avans, vom trage de ele dacă sîntem cu adevărat o echipă bună"
....Pedro Proenca: "Nu am mai vorbit de 7-8 ani cu el, stau în Grecia. Dacă FIFA l-a ales, a fost cea mai bună soluţie"
....Katsouranis: "Nu trebuie să facem o tragedie din absenţa sa. Oricine îl va înlocui o va face cu succes"
....Chiricheş: "Nu-mi schimb tactica din cauza lui Chiricheş. Joc împotriva României, nu doar a lui. Dar e foarte important, e căpitanul echipei"

"Flocea", spion degeaba!
Piţurcă a ţinut cu orice preţ să aibă informaţii din timpul antrenamentului oficial al elenilor. Aşa că l-a desemnat pe Florin Marin să spioneze mişcările elevilor lui Santos! Acesta s-a pitit la nivelul superior al Arenei Naţionale, fiind surprins de fotoreporterul Gazetei. Doar că, surpriză!, lusitanul a decis să nu mai închidă antrenamentul!

595627-asd.jpg
*Click pe poză pentru mărire!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cristid.
cristid.  •  19 Noiembrie 2013, 16:55

Mie mi se pare interesant cum s-a creat imaginea asta a echipei nationale a Greciei de echipa slaba. Toti habarnistii ne invata cum sunt grecii niste nimicuri pe care trebuie sa ii spulberam. Si daca ne uitam in clasamentul UEFA, Grecia se uita de sus la noi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează