FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

EURO 2019 // FOTO+VIDEO Naționala U21, susținută de o echipă de români din Bologna! Provocare pentru FRF

FOTO: Facebook Ultimate Team Bologna +4   FOTO
FOTO: Facebook Ultimate Team Bologna

Articol de , - Publicat luni, 24 iunie 2019 13:00

Fani din toate colțurile Italiei au venit la Cesena și San Marino pentru a susține naționala României U21 la primele două meciuri de la EURO.

Un grup mic de români din Bologna a atras atenția tuturor și pentru că băieții nu purtau tricoul naționalei, ci unul în alb și albastru, similar cu cel pe care îl avea Daco Getica pe când era în Liga 1.

„Suntem toți români, dar avem tricourile noastre, ale echipei de români din Bologna despre care știe toată lumea aici”, ne-au spus băieții, care apoi au detaliat povestea lor.

Ultimate Team, campioana Bolognei cu steag românesc
Sunt aici de mai bine de 10 ani. S-au stabilit în Italia, la Bologna, unde există o comunitate importantă de români. La început s-au întâlnit seara, pe terenul de fotbal, apoi au legat prietenii, pentru ca la scurt timp să-și înființeze propria echipă.

„Avem o echipă de fotbal formată numai din români. Jucăm împreună de 7-8 ani. Am câștigat cupe și campionate. În primul an în care am participat am și câștigat”, ne-a spus Andrei Rinca, unul dintre jucători.

Se autofinanțează

Ultimate Team Bologna și-a început aventura reprezentând un om de afaceri local. A durat doar un an până când echipa s-a desprins și a început să se autofinanțeze.

„Ne-a mers bine, ne-am înțeles mereu foarte bine”, a mai spus Andrei, care a fost completat apoi de Mihai Mihăeș: „Numele l-am pus în glumă. Noi jucând FIFA între noi, am ales Ultimate Team”.

Pe final băieții au lansat o provocare Federației Române de Fotbal: „Cu acest interviu vrem să cerem FRF-ului un rând de echipamente și vom schimba și numele echipei în Ultimate Team România”, a zis amuzat Andrei.

 

 

VEZI ȘI:

FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21 // „Tricolorii” lui Mirel Rădoi n-au cum să rateze calificarea! Au cota lui Nadal în primul tur la Roland Garros sau a Braziliei cu Honduras :)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1165116317001109
Dan Adrian  •  24 Iunie 2019, 13:51
Postat de blatistu49 pe 24 Iunie 2019, 13:43

sper sa fie la francezi in poarta un HENDERSON si fundasi care gafeaza permanent si cistigam

daca nu ar fi greseli majoritatea meciurilor s-ar termina 0-0

blatistu49
blatistu49  •  24 Iunie 2019, 13:43

sper sa fie la francezi in poarta un HENDERSON si fundasi care gafeaza permanent si cistigam

Vezi toate comentariile (2)
Comentează