FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV A fost sau nu blat? Reacția legendarului Paul Van Himst, după dezvăluirile lui Cornel Dinu de la GSP Live: „Mă bușește râsul, e o utopie”

Paul Van Himst neagă afirmațiile lui Cornel Dinu // FOTO: Guliver/Getty Images
Paul Van Himst neagă afirmațiile lui Cornel Dinu // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 15:17

Declarațiile recente de la GSP Live ale lui Cornel Dinu, 70 de ani, care vizau o presupusă înțelegere secretă pe care ar fi avut-o cu selecționerul Belgiei Paul Van Himst, 75 de ani, în calificările pentru Mondialul din 1994, nu au rămas fără ecou în Belgia. 

  • Cornel Dinu, în 1993 selecționer al României, a spus la GSP Live că el și selecționerul Belgiei, celebrul Paul Van Himst, ar fi avut o înțelegere pentru a se ajuta reciproc să meargă împreună la Mondialul din 1994;
  • „Ne-am întors împreună cu echipa națională a Belgiei în același avion Sabena, până la Bruxelles. Van Himst, prietenul meu de la echipa Belgiei, cu care, dacă rămâneam după Kosice, aveam o anumită pactizare, să mergem noi cu Belgia mai departe”.
  • În tur, în Belgia, cu Dinu pe bancă, România a pierdut 0-1. Fără Cornel Dinu, demis după dezastrul de la Kosice, România a învins Belgia, 2-1, la București. România a terminat pe primul loc grupa de calificare și s-a calificat la turneul din 1994, iar Belgia a fost pe 2 și a mers și ea în Statele Unite.

La solicitarea reporterilor GSP.ro, colegii belgieni de la De Standaard au discutat cu Paul Van Himst.

„Nu am de gând să răspund la asta. Omul ăsta poate să spună ce vrea. Mă bușește râsul. E o utopie. Cum adică să poți să aranjezi așa ceva înainte de calificări? Nu e adevărat că Belgia a pierdut intenționat la București. Am mers acolo să câștigăm sau să facem măcar un egal chiar dacă eram calificați”, a spus Paul Van Himst.

 VEZI AICI DEZVĂLUIRILE LUI CORNEL DINU DE LA GSP LIVE:

Vezi și:

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile ale lui Cornel Dinu: "Aveam un pact secret cu belgienii să ne calificăm împreună" + Mită de 150.000 de dolari pentru arbitri și adversari decontată de oficialii FRF

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
alenb
alenb  •  03 Aprilie 2019, 23:52

C Dinu spune lucruri interesante, nu stiu daca nu cumva putin inflorite. El vorbeste de un fel de gentlement agreement cu Van Himst, adica sa se ajute reciproc se se califice impreuna. Spre deosebire de "reciprocitatile" din campionatul romanesc, probabil nu s-a stabilit de la inceput ceva de genul eu bat la mine tu bati la tine ci doar daca vreuna era deja calificata sa traga tare contra tertilor si eventual s-o lase mai moale la meciul direct. In cazul Romania- Belgia 2-1 din toamna lui 1993, Belgia nu era inca calificata si daca pierdeau aveau un ultim meci complicat acasa cu Cehoslovacia. Dinu mai vorbeste de tentativa de corupere a arbitrului de la Kosice, plauzibila avand in vedere cat de usor i-a lasat pe cehoslovaci in 9 jucatori.

maistor_kokir
maistor_kokir  •  03 Aprilie 2019, 21:08

Belgia nu era calificata la Bucuresti. Belgienii aveau nevoie de egal ca sa fie siguri. De altfel in ultimu meci au tremurat serios cu Cehoslovacia pe propiul teren, a fost 0-0, si o repriza au jucat in 10 oameni.

2116011182023032
Viorel Cristian  •  03 Aprilie 2019, 19:29

Eu cred ca domnului Dinu Cornel ar trebui sa i se faca niste analize mai amanuntite , poate omul sufera de ceva si el nu stie , singuratatea poate lasa urme adanci in interiorul omului. In ultima vreme spune multe , nu pentru a rani , dar nu vine nici cu probe concludente.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează