FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA

EXCLUSIV Am pierdut milioane de euro, dar Nicolae Dică cere 3 ani pentru o națională puternică: „Să fim optimiști!”

Articol de GSP - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 11:55 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 13:33

Nicolae Dică, antrenorul secund al echipei naționale, colaboratorul selecționerului Mirel Rădoi, fostul jucător și antrenor al celor de la FCSB, a acceptat invitația de a participa la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

Acesta a vorbit despre problemele de la echipa națională, despre situația de la lot și i-a cerut directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, ca presă să vorbească și despre lucrurile pozitive de la prima reprezentativă.

- Nicule, ce ți-ai dori să se schimbe în raport cu echipa națională?
- Eu vorbesc din punctul meu de vedere. Mi-aș dori ca presa și televiziunile să fie mai pozitive. Nu mereu să scoatem în evidență lucrurile negative. Să încercăm să scoatem și puținele lucruri pozitive. OK, am văzut lucrurile negative, le analizăm, dar hai să analizăm și lucrurile bune. Când se pierde vedem numai negativ.

- Păi ce vrei să facem, să ne bucurăm la înfrângeri?
- E normal să fie lumea nemulțumită, dar vreau să văd o analiză a lucrurilor bune.

- Dicane, iartă-mă... 
- Nea Ovidiu, dacă vorbim 40 de minute de lucruri negative, hai să vorbim 20 de minute și de lucrurile pozitive. Și nu mă refer aici doar la echipa națională. Eu am simțit-o pe pielea mea când eram la Steaua antrenor. Mi-aș dori să văd și lucrurile pozitive.

- Critica face parte din joc!
- N-am nicio problemă cu critica! Aș fi nebun. Din critică înveți, e bine să-ți faci și autocritica pentru că altfel n-ai cum să te îmbunătățești. Dacă crezi mereu că ai făcut lucrurile bune, n-ai cum să devii mai bun.

- Mesajul tău care e?
- Trebuie să fim optimiști! În doi, trei ani de zile această echipă națională va deveni mai puternică!

- Cei din Federație ce v-au zis?
- Cei din conducerea Federației sunt nemulțumiți că s-au pierdut bani, dar au analizat ce-am făcut noi, au văzut și lucruri pozitive și încercăm să eliminăm cât mai mult din lucrurile negative. Trebuie să fim optimiști!

- Voiam să te întreb de Camora. S-a simțit stingher?
- Nu a fost nicio diferență cu Mario fiindcă el este de foarte mult timp în România. Am avut o discuție cu el atunci când a venit la lot. Eu îl știu și s-a integrat foarte bine. Este un jucător cu mare experiență, cel mai bun fundaș stânga din campionatul nostru. La echipa națională avem nevoie de el și pe viitor ne poate ajuta. A mai venit și Florin Ștefan, de la Sepsi, s-a accidentat, a avut probleme, dar și Bancu, care este de fapt mijlocaș stânga. Camora vorbește românește bine, e un tip glumeț, se antrenează OK, n-ai ce să-i reproșezi. S-a integrat foarte bine.

Liga Națiunilor // Match Preview Irlanda de Nord - România

CITEȘTE ȘI:

Efectul Neubert: fizic, FCSB e lângă granzii Champions League! O comparație uimitoare cu forțe ca Real Madrid sau Bayern

FCSB, ce lovitură! Un internațional a refuzat două echipe din Ligue 1 ca să semneze cu „roș-albaștrii”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dubluv
dubluv  •  17 Noiembrie 2020, 16:47

nu putem avea rezultate peste noapte la Nationala, este clar. Trebuie sa avem rabdare, chiar daca Ovidiu Ioanitoaia a pierdut milioane de euro, conform titlului.

ctbilu
ctbilu  •  17 Noiembrie 2020, 14:12
Postat de deusdat pe 17 Noiembrie 2020, 14:01

De ce, ce o să se întâmple în urmatorii trei ani? E gata catedrala ca să vă rugați în ea?

Esti meserias, nu stiu istoricul postarilor tale ... poate asta este un lucru bun pe GSP . Nu poti construi la Nationala, nu poti da termene...nu poti sa duci un grup de tineri in Taigaua Siberiana si sa-i inveti schemele lui Lobanovski timp de 6 luni pe an ... ca nationala sa joace ca o "Lamaie mecanica". Trebuie doar sa convoci cei mai buni fotbalisti in functie de cifrele lor si nu numai si sa-i aranjezi in teren intr-o formula optima. Daca "ai ochi" va rezulta maximumul din ce da tara noastra pe fotbal. Nu cred in contructii nu cred in termene. Este clar ca unii oameni de fotbal sunt de handbal... :)

deusdat
deusdat  •  17 Noiembrie 2020, 14:01

De ce, ce o să se întâmple în urmatorii trei ani? E gata catedrala ca să vă rugați în ea?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează