FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Dănuț Lupu a analizat naționala lui Rădoi: „Nu avem un jucător care să facă diferența”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 octombrie 2020 20:15 / Actualizat miercuri, 14 octombrie 2020 20:16

Fostul mijlocaș al celor de la Rapid și Dinamo, Dănuț Lupu a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

- Dane, vreau să vorbim despre echipa națională, care rămâne din nou acasă la un turneu final.
- Meciul României cu Islanda trebuie comparat cu cel dintre Craiova și CFR, când CFR i-a dat cu terenu'-n cap Craiovei. Așa ne-au dat-o și nouă islandezii. Islanda ne-a lăsat puțin în repriza a doua să jucăm. Toată lumea spune că echipa din repriza a doua a jucat mai bine ca aia din prima, iar eu nu sunt de acord.

- De ce?
- Dacă stăm să ne gândim, jucătorii islandezi au 34-35 de ani și au lăsat motoarele mai lent în partea a doua. Noi n-am jucat mai bine în repriza a doua. Am avut un penalty acordat de VAR. Niciun arbitru nu dădea 11 metri acolo! Lumea o să mă judece, dar am martori cărora le-am spus că pierdem cu 1-2 în Islanda. Noi am jucat un meci mai bine, după ce am prins Austria într-o zi proastă. Noi am crezut că gata, ne calificăm! Cu o floare nu poți să faci primăvară.

„Nu avem un lider, un jucător care să facă diferența”

- Ce crezi că trebuie schimbat?
- Trebuie să ne uităm la jucătorii pe care-i avem la echipa națională, fotbalul românesc este într-o scădere de foarte mulți ani. Până nu vor înțelege cei din fotbalul românesc că trebuie să readucă foștii jucători să antreneze copiii, care să aibă de la cine să învețe... Dacă merg în continuare cu profesori de sport, fotbalul românesc n-are viitor.

- De ce crezi asta?
- Pentru că un profesor care nu a jucat fotbal e greu să-l învețe pe un copil să lovească mingea. Chiar dacă e ușor să intrăm pe net și să luăm antrenamentele lui Mourinho. Copilul ăla trebuie învățat cum să dea cu piciorul în minge! Dacă vrea să alerge, să se ducă la atletism! Când vedem un jucător că dă cu exteriorul facem: "Maaaamăăăă!". Zici că L-am prins pe Dumnezeu de picioare. Înainte, când dădea unul cu exteriorul era o chestie obișnuită.

- Îți place de Mirel Rădoi?
- Eu am spus-o, sunt fan Rădoi, dar singurul antrenor care ar putea să facă ceva la echipa națională la ora actuală e Mircea Lucescu. Nu l-a vrut nimeni de atâția ani. Acum nu cred că ar mai veni nea Mircea. Ce poți să faci ca antrenor în două zile? Sau într-o săptămână?

- Păi, vezi, asta spune și Rădoi!
- Eu cred că echipa națională are nevoie de jucători maturi cum era Gică Hagi. Vedeți că-l și laud, da?! El la echipa națională făcea diferența, iar restul îl ajutau foarte mult. El cu mingea făcea diferența. Acum noi nu avem un lider, un jucător care să facă diferența. Ianis e prea mic și lăudat prea mult. El când dă două pase începem cu: "Mamă, mamă, Ianis!".

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU DĂNUȚ LUPU

CITEȘTE ȘI:

ROMÂNIA U21 - MALTA U21 4-1. UPDATE Moment halucinant la conferința de presă a României! Mihai Stoichiță l-a înjurat pe Adi Mutu: „F***-te în gură, Mutule! Te dau afară” » Ce explicații a dat

Gazeta are raportul de joc » Ianis Hagi, ZERO în Norvegia! Cifrele îi dau dreptate lui Mirel Rădoi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează