FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

EXCLUSIV Emerich Ienei reacționează după atacul lui Cornel Dinu: "Mă face să râd! Să nu uite asta. Poate o să-i zic vreo două vorbe"

Articol de - Publicat joi, 02 august 2018 16:35

În interviul acordat de Cornel Dinu Gazetei Sporturilor, cu ocazia împlinirii a 70 de ani, "Procurorul" a vorbit, printre altele, și despre Emeric Ienei, antrenorul care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986 pe care-l consideră "un antrenor modest". (Detalii aici)

Contactat de GSP.RO, Emeric Ienei, 81 de ani, a fost complet surprins de afirmaţiile lui Cornel Dinu la adresa sa şi a Stelei din anii '86-'89: "Şi acum ce să facem?! Să încep să spun şi eu ce ştiu despre Dinu?! Nu, prefer să cedez eu primul, pe principiul unui vechi proverb" 

Emeric Ienei nu ştia despre declaraţiile pe care Cornel Dinu le-a făcut în amplul interviu aniversar din Gazeta Sporturilor. Asculta cele spuse de dinamovist şi, din când în când, de la capătul celălalt al telefonului se mai auzea câte un "Hmmm".

Fostul stelist a fost chiar ponderat în replică, deşi era evident marcat: "Dacă el aşa spune că s-au petrecut lucrurile înainte de meciul cu Argentina, ce să mai spun eu?! Să nu uite că echipa aceea, cu mine pe bancă, aşa, un antrenor modest, a făcut meci egal cu Argentina, care îl avea pe Maradona pe teren. Un Maradona care a fost anihilat de echipa noastră, de Iosif Rotariu! Dacă el crede că asta a fost tot, eu nu am ce să-i spun. Doar că l-am apreciat şi îl apreciez şi acum. E grav dacă analiza lui despre acel meci s-a limitat la doar atât!"

Ienei a continuat: "Mă face să râd! Nici nu mai ştiu exact dacă el a fost sau nu cu noi acolo, la Mondialul din '90. Dar vreau să-i spun că nu e important să vorbeşti mult, ci să le spui jucătorilor lucruri care să îi ajute în teren, să poată să învingă adversarul. În fine, dacă asta e părerea lui despre mine?! Eu l-am considerat mereu prieten, chiar dacă eu eram la Steaua şi el la Dinamo. Nici nu stau să bag în seamă ce a spus el. Poate o să-i zic vreo două vorbe, când ne întâlnim, dar tot aşa, prieteneşte! Ce să fac acum, să încep să spun şi eu ce ştiu despre Dinu?! Nu, eu îl apreciez ca jucător şi ca antrenor. Nu luaţi asta ca pe un semn de slăbiciune din partea mea. Este doar un semn că un om inteligent nu intră în astfel de discurs. Cedez eu primul, pe principiul vechiului proverb".

"Nu cu bani de pe arme am luat Cupa Campionilor!"

Fostul antrenor al Stelei a reacţionat şi la acuzele lui Dinu la adresa Stelei anilor '86-'89, conform cărora militarii cumpărau jucători de la echipele adverse, "meci de meci", cu bani din traficul de armament: "Hai, dom'le, cum poate să spună aşa ceva?! Nu ştiu ce-o fi fost atunci la Dinamo, ce făcea Securitatea, dar la Steaua nu am auzit să se fi întâmplat aşa ceva. Eu eram antrenor, nu aveam probleme cu armele, cu tancurile, cu avioanele, cu adversari cumpăraţi. Nu am participat şi nici nu am auzit de aşa ceva.

Pe vremea aceea, Steaua era o echipă foarte puternică. Nu a câştigat Cupa Campionilor Europeni pentru că nu ştiu cine trafica mitraliere şi tancuri ca să mituiască fotbalişti de la adversari! Nu cu mitraliere şi cu tancuri i-am învins pe cei de la Barcelona! Nu aşa a ajuns Steaua şi în finala Cupei Campionilor din '89, ci pe valoare demonstrată în iarbă!

Apropo, nici atunci, înainte de finala câştigată cu Barcelona, nu le-am vorbit prea mult jucătorilor. Le-am zis doar cam atât: «Ce poate să se întâmple rău?! Doar să ne bată! Dar eu vă cer să jucaţi ca o echipă, să demonstrăm că avem valoare şi nu a fost o întâmplare că am ajuns aici!». A fost de ajuns". 

"Nu ştiu dacă prietenia noastră va avea de suferit sau nu în urma acestor declaraţii ale lui. Trebuie să stăm de vorbă. Nici nu cred că a spus lucrurile astea. Eu niciodată nu l-am jignit pe Dinu, ba l-am lăudat mereu. Nu aş vrea să intru în acest joc, să ajungem ca doi foşti fotbalişti, foşti antrenori, inclusiv la echipa naţională, să se certe prin ziare" Emeric Ienei, fost selecţioner

"Dacă a fost un antrenor aşa valoros, Dinu trebuia să nu îi bage pe jucători în probleme de genul ăsta, cu vânzări de jocuri. Trebuia să evite treaba asta şi să aibă un moment psihologic cu jucătorii. Adică să discute cu ei, doar trei minute, cum făceam eu (Râde). Era suficient să îi mobilizeze, în ciuda a ce voiau să facă unii conducători" Emeric Ienei, fost selecţioner

31 de meciurica antrenor pentru Steaua are Ienei în Europa: 13 victorii, 8 egaluri, 10 înfrângeri. Are două participări ca antrenor la turneele finale CM 1990 și CE 2000

 antrenat

trofee

Citește aici:

Playtech: BOMBĂ! Bill Gates, anunț înfiorător. Boala cu care ne vom confrunta, vom fi victime


Comentarii (23)
1829239600490913
Sasha Stojkovic  •  03 August 2018, 09:48

RESPECT, DOMNUL Jenei! Cam asta e diferenta dintre Steaua și dinamo... Rusine ziaristului care a ținut să aducă la cunoștința unui om de 81 (nu stia nimic pana atunci!) o jignire, doar pt rating, pt a provoca scandal. La multi ani, d-lui Dinu.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  03 August 2018, 09:21

Salutari dle Jenei, sa fiti sanatos si s-auzim numei de bine ! Un fost suporter stelist, care s-a bucurat in 7 mai 1986

m1k3
m1k3  •  03 August 2018, 01:31
Postat de u_fan pe 02 August 2018, 20:37

Nu stiu daca Anderlecht era pe locul 1 in clasamentul coeficientilor. Te referi cumva la cele 4 semifinaliste? Daca da, atunci probabil ca ai dreptate, erau castigatorii Cupei UEFA din 1983, deci foarte posibil. Daca nu ma insel, insa, in anii '80 nu existau coeficienti de echipa, ci de doar de tara. In ceea ce priveste Everton, ei au luat Cupa Cupelor in 1985, si probabil ca reuseau mai mult in Europa in anii urmatori daca echipele engleze nu era suspendate.

nu probabil...cu siguranta :)))

Vezi toate comentariile (23)
Comentează