FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Florin Prunea, dezvăluire după 27 de ani de la coșmarul cu Suedia: „Nea Puiu, eu nu ies. Uite ce-i aici, mă omoară ăștia!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 20:25 / Actualizat sambata, 09 ianuarie 2021 22:29

În urmă cu aproape 27 de ani, o întreagă naţiune a fost alături de "Generaţia de Aur" a fotbalului românesc în cel mai important meci din istorie, cu Suedia, în sferturile Campionatului Mondial din Statele Unite.

  • Emisiunea cu Florin Prunea invitat a fost difuzată prima oară pe 5 august 2020

10 iulie 1994 este data la care România a fost la câteva minute de o performanţă istorică: prezenţa în semifinalele Campionatului Mondial din Statele Unite ale Americii.

Invitat la "Prietenii lui Ovidiu", Florin Prunea, și-a remintit despre faza golului marcat de suedezul Kennet Anderson. Era minutul 115 atunci când masivul atacant blond s-a înălţat ca un zmeu şi l-a învins fără emoţii pe Florin Prunea.

- Florine, vreau să vorbim de celebru meci cu Suedia...
- Acum, înainte de emisiune, a venit un coleg de-al dumneavoastră când mi-a pus lavaliera. "Domnu' Prunea, nu înțeleg de ce toată lumea și-aduce aminte doar de faza aia". Și-așa e... După aia am avut o intervenție într-o fază dublă. A scăpat iarăși Kennet Andersson cu mine, apoi la Henrik Larsson. Pe mine oricum lumea m-a iertat și pentru faza aia, chiar dacă mă mai înjură.

- Nu ți-a fost teamă absolut deloc?
- Când am venit din Statele Unite, am aterizat la Timișoara. Acolo erau în jur de 100.000 de oameni la aeroport... Primarul Timișoarei ne-a rugat să aterizăm mai întâi acolo că e lumea în stradă. Când a aterizat avionul la Timișoara... Nea Ovidiu, nu m-am dat jos! Am rămas în avion. Nea Puiu a venit la mine: "Băi, unde ești?! Hai, treci jos!". "Nea Puiu, eu nu ies. Uite ce-i aici! Mă omoară ăștia!". "Bă, n-auzi să cobori cu mine de mână?". Când am coborât cu nea Puiu și-au început toți să țipe "Florin Prunea"... Am zis: "Gata! Am scăpat!".

EXCLUSIV Florin Prunea, dezvăluire după 27 de ani de la coșmarul cu Suedia: „Nea Puiu, eu nu ies. Uite ce-i aici, mă omoară ăștia!”


- Dar e greșeala ta, Florine!
- Sută la sută este greșeala mea, e greșeală de portar. Că mai zic unii, că dacă era Gică Popescu sau dacă Didi sărea cu el... Era o centrare din 40 de metri. O minge simplă. Nea Ovidiu, eu la centrări le-am comis. Dacă era Silvică sau orice portar... Eu n-am sărit! Nu l-am văzut! Mi-a venit din dreapta și a lovit-o în gol. Dar același lucru a făcut și în Italia. La fel le-a făcut și lui Peruzzi, lui Pagliuca... Aceleași faze! El lucra asta la antrenamente. Jucau pe el... Eu am ieșit la 2-1 și m-am întors la 2-2. Ha, ha, ha!

ROMÂNIA - SUEDIA 2-2 (1-1, 0-0), 4-5 l.d., 10.07.1994

Stadionul: Stanford Spectatori: 81.000 
Arbitru: Philip Don (Anglia) 
Au marcat: Răducioiu (88, 100)/ Brolin (76), K. Andersson (115)
Departajare: 0-0 Mild, 1-0 Răducioiu, 1-1 K. Andersson, 1-2 Hagi, 2-2 Brolin, 3-2 I. Lupescu, 3-3 Ingesson, 3-3 D.Petrescu, 4-3 Nilsson, 4-4 I. Dumitrescu, 5-4 H. Larsson, 5-4 Belodedici

România: Florian Prunea - Dan Petrescu, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici, Tibor Selymes - Dorinel Munteanu (84 Basarab Panduru), Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Ionuţ Lupescu, Ilie Dumitrescu - Florin Răducioiu
Selecţioner: Anghel Iordănescu

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Momentul neștiut în care Eric și-a pierdut cumpătul: „Mi-am spus că dacă-l prind pe teren îl omor! Mi-a făcut mult rău”

CITEȘTE ȘI:

POVESTE GSP. „L-au arestat pe Adrian Cristea, stau polițiștii cu armele pe el!” » Momente incredibile pe aeroport: „You're very stupid, very stupid”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
1948forever
1948forever  •  13 Ianuarie 2021, 11:44

prunea nu te-a iertat nimeni. ai furat o performanta Romaniei, portar-impostor

alenb
alenb  •  11 Ianuarie 2021, 22:49
Postat de mihai_bn pe 10 Ianuarie 2021, 11:27

Prunea a greșit, asta e de necontestat, însă atitudinea echipei noastre după golul de 2-1 a lăsat mult de dorit. Nu am înțeles nici până astăzi de ce te baricadezi în apărare când conduci cu 2-1 și când adversarii joacă în inferioritate numerică (Schwarz a fost eliminat în minutul 102). Oricum, amintirea acelor nopți de vară va trăi cu mine până voi muri și pentru asta mulțumesc echipei naționale a anilor 90. Aveam 10 ani și am ieșit în stradă cu părinții mei!

Corect! S-au retras inexplicabil de prin min 110, pana atunci suedezii nici nu prea mai vedeau mingea (vorbesc de prelungiri..)

alenb
alenb  •  11 Ianuarie 2021, 22:47
Postat de maistorkokir pe 11 Ianuarie 2021, 01:05

Luati partida cu Argentina, Prunea are si o interventie buna la un moment dat, dar la 3-1 pt Romania, o comite ca un incepator(cred ca e cea mai mare gafa al unui portar roman la un mondial), se termina 3-2, si conform regulii "echipa invingatoare nu se schimba", Prunea apara si cu Suedia. Pe Stelea l-au schimbat dupa 1-4 cu Elvetia desi nu gresise atat de grav, dar asta a fost, neinspiratia lui Iordanescu.

Prunea a facut un meci mare cu Argentina, a scos nu una ci macar vreo 5-6 mingi grele. Da, a respins un sut in fata la golul lui Balbo dar s-o scoti ca "cea mai mare gafa a unui portar roman la un mondial" inseamna ca esti chiar ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează