FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA, 10 IUNIE, 21:45, TVR 1, LIVETEXT GSP.RO

EXCLUSIV Gardoș le răspunde celor care contestă convocarea sa: ”Îmi pasă mai puțin ce vorbește lumea! Nu avem jucători în campionatele mari ale Europei care să fie chemați"

Gardoș a jucat ultima oară pentru echipa naţională în amicalul cu Danemarca, 2-0 pe 18 noiembrie 2014 FOTO Alex Nicodim
Gardoș a jucat ultima oară pentru echipa naţională în amicalul cu Danemarca, 2-0 pe 18 noiembrie 2014 FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2017 09:00

Revenit în circuitul reprezentativei, Florin Gardoș, 28 de ani, spune că nu-l interesează criticile referitoare la convocarea sa pentru meciurile cu Polonia și Chile.

- Florin, a fost o surpriză convocarea la lot după o absență de peste doi ani de la reprezentativă?
- Am fost puțin surprins, dar până la urmă am profitat de problemele din lot. Mi s-a ivit o șansă și voi încerca să o fructific.

- Ai traversat în Anglia momente delicate prin prisma accidentărilor și absențelor de la echipa mare. Ai avut momente în care ai simțit că drumul tău în Anglia nu e cel potrivit?
- A fost dificil, în special pentru ca mi-a lipsit fotbalul. Dar important a fost că, în plan personal, totul a mers bine și am avut familia aproape. Astea sunt chestiuni mai importante în viață decât fotbalul. Nu am regretat nicio secundă că am ales Anglia. Chiar și acum, după toată această perioadă dificilă, eu îmi doresc să rămân pe insulă, unde m-am adaptat și mă simt foarte bine.

"O onoare că am dat mâna cu Ronaldo la retragerea lui!"

- Cu 6,8 milioane de euro plătite pentru tine de Southampton, ești în continuare în top 3 cele mai scumpe transferuri din istoria Ligii 1. A însemnat o apăsare pentru tine ideea de a justifica acest preț în Anglia, dar și în România?
- Nu, pentru că în Premier League această sumă nu reprezintă foarte mult pentru un club. În vara în care m-am accidentat, Southampton a adus un fundaș central pe o sumă de două ori mai mare, ca să nu mai vorbesc de echipele de top ale Angliei, unde se investesc sute de milioane de euro într-un sezon. A fost și este o mândrie că am plecat pe o astfel de sumă și cluburile la care am jucat acasă au avut și ele de câștigat de pe urma transferului. Au ajuns bani chiar și la liceul sportiv din Satu Mare, unde am evoluat o perioadă.

- Două momente speciale pentru tine la lot: barajul cu Grecia, 1-3 la Atena, în 2013, și meciul de retragere al lui Ronaldo, la Sao Paolo, în 2011. Care sunt cele mai pregnante amintiri?
- Sezonul 2010-2011 a fost deosebit. Câștigasem Cupa României cu Steaua și am avut onoarea să strâng mâna unuia dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, Ronaldo. Sunt momente pe care am să le țin minte toată viața. În schimb, meciul de baraj din Grecia e o amintire mai puțin plăcută. Am fost foarte dezamăgiți după partida din tur și șansele scăzuseră mult. E frustrant să ratezi o calificare într-un play-off.

"Lewandowski poate bate singur orice adversar"

- În afara antrenorului și a noilor colegi, ce ți se pare că e diferit la reprezentativă față de convocările anterioare?
- Lucrurile s-au modificat destul de mult în bine. Baza de la Mogoșoaia arată altfel, s-au modernizat camerele, s-au înlocuit aparatele vechi din sala de forță și antrenamentele sunt monitorizate cu aparatură modernă. Și staff-ul s-a schimbat, a crescut numărul persoanelor din anturajul echipei.

- Care ar fi rețeta de blocare a lui Lewandowski și cu cine l-ai compara ca profil dintre atacanții pe care i-ai înfruntat direct în carieră?
- Seamănă cu Cavani. Bineînțeles, Lewandowski e în acest moment unul dintre cei mai buni din lume și, într-o zi bună, poate învinge singur orice adversar. Cu siguranță i se va acorda o atenție sporită la Varșovia!

"Stanciu se va maturiza și va deveni tot mai bun"

- Există voci care au ridicat semne de întrebare vizavi de convocarea ta la lot după doi ani de absență, sugerându-se că Daum a făcut o alegere hazardată prin chemarea ta. Cum ai răspunde acestor contestări?
- Treaba mea este să joc. Îmi pasă mai puțin ce vorbește lumea! Din păcate, nu avem jucători în campionatele mari ale Europei care ar fi putut să fie convocați. Un singur lucru promit tuturor: voi da maximum și voi încerca să profit de șansa ivită.

- Cu experiența trăită în Anglia, cum ai explica perioada mai șubredă traversată de Stanciu la Anderlecht și, din contră, sezonul apreciat al lui Andone la Deportivo, în condițiile în care ambii au evoluat pentru prima dată la noile lor echipe în campionatele respective?
- Probabil că Stanciu a simțit o presiune suplimentară din cauza sumei de transfer, dar și pentru că așteptările au fost foarte mari. Ca antrenor trebuie să știi să lucrezi cu el. La Steaua a dat cel mai bun randament când i s-a oferit încredere. Oricum, e un fotbalist care muncește mult, pe lângă faptul că e talentat. Pe măsură ce se va maturiza, va deveni tot mai bun. În ce-l privește pe Andone, el era deja adaptat la fotbalul spaniol. Schimbarea nu a fost atât de mare. Nu-l cunosc la fel de bine, dar mă bucur că a avut un sezon pozitiv și este apreciat în Spania.

14 selecțiia adunat Florin Gardoș la echipa națională în perioada 2011-2014: nu a înscris niciun gol

18 meciuria prins Gardoș la echipa mare a lui Southampton din 2014 până în prezent: accidentările i-au blocat traseul englez, fiind folosit acum prioritar la formația a doua a clubului

4 trofee a strâns Gardoș în carieră, toate în tricoul Stelei: două titluri ('13, '14), Cupa României ('11) și Supercupa României ('13)

LOTUL COMPLET:

Portari: Tătărușanu (Fiorentina, 43 meciuri/0 goluri la națională), Pantilimon (Watford, 24/0), Niță (FCSB, 0/0), Lung Jr. (Astra, 3/0)

Fundași: Benzar (FC Viitorul, 5/0), Țîru (FC Viitorul, 1/0), Chiricheș (Napoli, 45/0), Săpunaru (Astra, 21/0), Gardoș (Southampton, 13/0), D. Grigore (Al Sailiya, 28/0), Toșca (Betis, 5/0), Latovlevici (Karabukspor, 11/0), C. Ganea (FC Viitorul, 0/0)

Mijlocași: Hanca (Dinamo, 0/0), R. Marin (Standard Liege, 5/1), Bicfalvi (FC Ural, 3/0), Pintilii (FCSB, 34/1), Stanciu (Anderlecht, 12/5), Băluță (CSU Craiova, 0/0), Chipciu (Anderlecht, 27/4), Stancu (Bursaspor, 48/12)

Atacanți: Rotariu (Club Brugge, 3/0), Grozav (Terek Groznîi, 13/3), F. Andone (Deportivo, 13/1), Alibec (FCSB, 7/1), Ivan (CSU Craiova, 4/0)

  • Meciul dintre Polonia și România se va juca pe 10 iunie, de la ora 21:45, la Varșovia, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 13p
2. Muntenegru 7
3. Danemarca 7
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

URMEAZĂ SĂ SE JOACE:

10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România
1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  08 Iunie 2017, 14:48

cei care te contesta sunt dinamovistii, rapidirtii si acolitii csa.

chromophobia
chromophobia  •  08 Iunie 2017, 12:32

Gardos s-a stricat dupa atatea accidentari.In perioada FCSB era extrem de bun,de baza.Doar in capul lui Daum este o criza de jucatori.Sunt stelist,insa erau multi alti fundasi care trebuiau chemati la nationala,de ex.Nedelcearu.Selectia nj este corecta

capca1
capca1  •  08 Iunie 2017, 09:11

Ca să-nțeleg : Florin Gardoș este cel care joacă, meci de meci, în Premier League , de peste doi ani ? Sau este fundașul central despre care se spunea că este inexistent la jocul aerian ? Bine, el n-are nicio vină : nu-i prost ăla de mănâncă cinci pâini, prost e ăla de-i dă ! Omul a fost convocat, s-a prezentat ! Un antrenament, un joc-școală, vrea și el să se dezmorțească, de-atâta stat pe bancă a anchilozat !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează