FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA

EXCLUSIV. Începe războiul la naționala României » Mirel Rădoi se simte vânat de familia Becali! Și amenință că va vorbi

Mirel Rădoi a spus, sâmbătă, că +38   FOTO
Mirel Rădoi a spus, sâmbătă, că "după meciul cu Irlanda de Nord putem să vorbim despre cei care mă atacă, ce interese au, ce jucători, imagine sau anumit antrenor vor să promoveze", iar ținta afirmațiilor lui sunt Gigi și Giovanni Becali.

Articol de , , - Publicat duminica, 15 noiembrie 2020 14:39 / Actualizat duminica, 15 noiembrie 2020 15:37

Mirel Rădoi a spus, sâmbătă, că "după meciul cu Irlanda de Nord putem să vorbim despre cei care mă atacă, ce interese au, ce jucători, imagine sau anumit antrenor vor să promoveze", iar ținta afirmațiilor lui sunt Gigi și Giovanni Becali.

Într-o conferință de presă la care a luat parte alături de Maxim și care a durat în jur de un sfert de oră, Rădoi a avut 3 minute de izbucnire. Atunci când a fost întrebat despre criticile dure pe care le-a primit în ultima vreme. Și reacția lui a fost una extrem de virulentă. Care a lăsat clar să se înțeleagă că persoanele care l-au arătat cu degetul sunt împinse de la spate de interese personale, iar acestea se simt frustrate și nemulțumite de faptul că nu-l pot manevra pe actualul selecționer.

ATACUL LUI RĂDOI » „După meciul cu Irlanda de Nord vorbim ce interese au”

Ce a spus exact Rădoi? A început direct cu o promisiune care sună, mai degrabă, a amenințare: "Pot să fac și eu o analiză asupra celor care mă critică, dar nu am la dispoziție acum timpul necesar pentru a realiza așa ceva. În momentul de față n-am acest timp, să văd exact unde duc ele, care sunt interesele lor, dar după meciul cu Irlanda de Nord o să putem să vorbim în detaliu".

Apoi, a început un atac direct: "O să avem timp să vorbim despre fiecare în parte. Să vedem ce interese au, de a-și promova anumiți jucători sau o anumită imagine sau un anumit antrenor. Așa, dacă acum mă apuc să vorbesc la general, am putea scăpa din vedere multe lucruri și analiza n-ar mai fi exactă"

Mai departe, Rădoi a susținut că trăiește cu impresia că totul e un plan bine pus la punct, pe care îl au contestatarii săi, de a-i îngreuna munca la națională. 

Și a argumentat: "Sunt deja obișnuit să văd că lucruri legate de mine și de anumiți jucători sunt declarate sau apar în spațiul public în ziua meciului sau cu o zi înainte. Nu știu de ce, dar văd că foarte multe persoane știu deja în locul meu unde o să fiu, ce o să fac după meciul cu Irlanda de Nord".

LA CINE S-A REFERIT RĂDOI » Gigi și Giovanni Becali sunt arătați cu degetul

Mirel nu a rostit nume, însă Gazeta Sporturilor a aflat discuțiile pe care le-a avut atât cu apropiații, înainte de această acțiune a echipei naționale, cât și cu cei din staff-ul său și chiar cu unii dintre jucători, în ultimele zile. Iar oamenii la care se referă Rădoi și despre care a promis că va oferi detalii privind presiunea pe care o pun pentru a-și promova jucătorii sunt Gigi și Ioan Becali. Cei doi veri au fost, de fapt, cei mai vocali în ultima lună atunci când s-au referit la Rădoi.

Primul care s-a supărat a fost patronul FCSB. În luna octombrie, selecționerul n-a convocat pe nimeni de la FCSB, lucru ce a declanșat furia lui Gigi Becali, care i-a solicitat chiar să demisioneze. Apoi, Ioan Becali a fost cel ce într-o intervenție la Telekom Sport l-a arătat cu degetul pe Rădoi pentru două lucruri. 

Primul: că nu l-a lăsat pe Man la naționala de tineret pentru meciul cu Danemarca, unde ar fi avut o expunere mai mare în ochii scouterilor decât la naționala mare, care urma să joace cu Norvegia și Irlanda de Nord, meciuri cu miză mult mai mică. Și Giovanni l-a tras la răspundere pe Mirel: "Probabil, a realizat să a greșit că nu l-a selecționat pe Man luna trecută și acum a încercat să repare eroarea". 

Al doilea: că nu a mizat în masă pe jucătorii de la U21, cu care a realizat performanța mare de la Euro U21 din 2019. Majoritatea acestor fotbaliști sunt sub contract acum cu Ioan Becali. Exemple: Manea, Nedelcearu, Florin Ștefan, Cicâldău, Florinel Coman.

În plus, atunci când a spus "Nu știu de ce, dar văd că foarte multe persoane știu deja în locul meu unde o să fiu, ce o să fac după meciul cu Irlanda de Nord", Rădoi s-a referit în mod clar, direct și tranșant la Giovanni Becali, cel care chiar sâmbătă, cu puțin timp înainte ca Mirel să susțină conferința, a declarat la DigiSport că "Rădoi va pleca de la națională și va fi noul antrenor al Universității Craiova".

+34 FOTO

Și Răzvan Lucescu a plecat din același motiv

Precedentul selecționer care s-a simțit vânat de cineva din familia Becali, mai precis de Giovanni, a fost Răzvan Lucescu. Acesta a fost o țintă preferată a lui Ioan Becali și în cele din urmă a decis să plece după o victorie entuziasmantă, 3-0 cu Bosnia. 

Recent, Lucescu junior s-a referit, în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia de la gsp.ro, la acel moment: "Lumea nu a avut răbdare, au fost și alte interese, presiuni, războaie. Când se creează o atmosferă negativă, foarte ușor e afectată și echipa. A fost și neșansă, meciuri cu greșeli de arbitraj. Însă, repet, am spus-o de mai multe ori: când am plecat eu, echipa națională avea șanse de calificare după acel 3-0 cu Bosnia! Nu mi-a părut niciodată rău de deciziile pe care le-am luat. Chiar dacă la un moment dat am înțeles că am luat o decizie greșită, am mers înainte".

Burleanu l-a ales și îl susține pe Rădoi pentru integritate

Șeful FRF a susținut și el, într-o declarație pe care a făcut-o luna trecută, cam ceea ce spune astăzi Rădoi. Și anume că principala calitate pe care a căutat-o la un selecționer, atunci când s-a decis numirea unui astfel de tehnician, a fost independența lui față de anumiți patroni sau agenți de jucători.

 "Pe Rădoi îl susținem și ne dorim să mergem la departe cu el. Printre motive se află și faptul că FRF nu a renunțat la principiile de integritate în privința modului în care acționează un selecționer"

Indirect, Burleanu a făcut o acuzație clară la adresa celor care au fost selecționeri sub mandatul lui Mircea Sandu, în frunte cu Pițurcă și Iordănescu.

Stoichiță: "Sunt interese să fie schimbat Mirel și să fie instalat alt selecționer!"

Inclusiv directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, susține că sunt persoane care uneltesc pentru ca Rădoi să fie schimbat. Într-un interviu exclusiv acordat Gazetei Sporturilor la începutul lunii noiembrie, Stoichiță a fost extrem de radical.

- Ca să fim foarte direcți: Rădoi rămâne la națională, indiferent de rezultatele jocurilor din noiembrie?
- La fel de direct, să încheiem cu orice interpretări: lui Mirel îi e asigurat un moment de echilibru din partea FRF, nici nu se pune problema demiterii! E încurajat să-și ducă munca la capăt. Știu că există interese pentru instalarea altui selecționer, dar menirea noastră, a conducerii FRF, e să gestionăm corect și momentele nefericite, nu doar pe cele bune. De exemplu, nimeni din Federație n-a ieșit cu pieptul înainte după succesul din Austria. Tratăm la fel de echilibrat eșecurile din octombrie în sensul în care nu se aventurează nimeni în luarea unor decizii în clipe emoționale, așa cum anumite persoane lansează atacuri la adresa lui Rădoi. A da acum cu pietre în selecționer ar fi o mare greșeală din partea FRF.

- Un scenariu plauzibil: Rădoi renunță în noiembrie, în martie încep deja preliminariile pentru CM 2022. Timpul e foarte scurt. Aveți deja o variantă B pentru selecționer sau lucrați la una, în spiritul aceluiași echilibru federal evocat mai devreme?
- Nu! Și asta pentru că avem mare încredere în Rădoi! Se pot întâmpla multe lucruri din decembrie până în martie, cu orice scenarii sumbre preconizate de unii sau alții. Eu sunt însă un optimist, pentru că-l văd pe Mirel cum lucrează, ce face, cum îl privesc jucătorii și cum suferă alături de el.

+34 FOTO

CULISE » Ce cred, de fapt, cei din FRF: Gigi și Giovanni fac presiuni pentru Hagi

Deși nu o spun în public, în interiorul FRF există o supoziție clară privind faptul că Rădoi e contestat în mod vehemnt, mai ales de către cei din familia Becali. De fapt, Gigi și Giovanni au și rostit nume atunci când s-au referit la cine trebuie să fie instalat în locul lui Mirel: Gică Hagi. 

Fostul antrenor al Viitorului nu a respins ideea de a prelua banca tehnică și a oferit și un răspuns atunci când a fost întrebat dacă postul de selecționer n-ar fi incompatibil cu faptul că e patron la un club de Liga 1. "Acum, da, așa este, dar există soluții pentru a rezolva această problemă", a spus Hagi la Telekom Sport. Ioan Becali, care a susținut că "n-am mai vorbit cu Gică de câteva zile", a și dezvăluit care ar putea fi rezolvarea: "Probabil că îi va ceda clubul lui Gică Popescu".

"Dacă Hagi va fi selecționer, atunci va trebui să facă un pact cu presa, să fie susținut, nu să fie criticat, acuzat și arătat cu degetul de voi la fiecare acțiune dacă va lua jucători de la Viitorul"
Ioan Becali, la Telekom Sport

Mirel, niciodată impresariat de Giovanni

Rădoi a fost unul dintre fotbaliștii importanți din România pe care Ioan Becali nu i-a avut sub contract de reprezentare. Chiar dacă Mirel a evoluat la FCSB, într-o perioadă în care Gigi și vărul său se împăcaseră, iar alți fotbaliști importanți semnaseră cu el, exemple fiind Dică și Goian, Rădoi nu a urmat același traseu. Săptămâna trecută, Ioan Becali a spus la Telekom Sport că "dacă ar fi să numesc un sigur fotbalist român pe care nu l-am reprezentat și pe care mi l-aș fi dorit, îl aleg pe Rădoi".

Selecționerii aleși de FRF cu Burleanu președinte

PerioadăAntrenor
octombrie 2014 - iulie 2016Iordănescu
iulie 2016 - septembrie 2017Daum
septembrie 2017 - noiembrie 2019Contra
decembrie 2019 - noiembrie 2020Rădoi

Selecționerii aleși de FRF cu Sandu președinte începând cu anul 2000

  • 2000-2001 Boloni 
  • 2001 Hagi
  • 2001-2004 Iordănescu
  • 2005-2009 Pițurcă
  • 2009-2011 R. Lucescu
  • 2011-2014 Pițurcă
+34 FOTO

Rădoi poate deveni rival cu Gigi

În cazul în care va renunța la banca tehnică a echipei naționale și va alege să devină "principal" la Universitatea Craiova, atunci Mirel Rădoi va intra oficial într-o competiție cu Gigi Becali. Trupa din Bănie a anunțat prin vocea patronului său că are ca obiectiv câștigarea campionatului, același lucru fiind valabil și pentru FCSB. În plus, la jumătatea lunii decembrie s-ar produce și primul duel direct, când e programat meciul Craiova - FCSB, în penultima etapă a sezonului regulat.

Cosmin Contra recunoaște că a fost sunat de impresari: „Au vrut să-mi dea comisioane, sume de bani”

CITEȘTE ȘI:

UEFA explică ce se întâmplă după ce meciul România - Norvegia a fost anulat » Ce urmează pentru naționala lui Haaland

Norvegienii se revoltă după ce UEFA a anulat partida cu România: „Jucătorii sunt disperați! Autoritățile nu aplică protocolul”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (161)
adriann_
adriann_  •  16 Noiembrie 2020, 21:35

CURAJ MIRELE, SPUNE CE AI DE SPUS!

zorrozabal
zorrozabal  •  16 Noiembrie 2020, 12:06

Cuplul Becali-Annamaria Prodan-infecteaza fotbalul romanesc-la propriu si la figurat!Titlu din ziarul ADEVARUL!Presiuni asupra selectionerului Radoi sa bage sa joace la nationala...marfa lui Becali!Presiuni asupra lui Mutu sa bage sa joace la U21...marfa lui Becali!Asta e!

invinctus
invinctus  •  16 Noiembrie 2020, 09:24

Mirele ce ti au zis puscariasii *** aia ai facut ai adus jumate de echipa de la *** ......

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (161)
Comentează