FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Marcel Pușcaș e împotriva regulii Under 21: „Nu e benefică! Nicio țară cu fotbal dezvoltat nu o folosește”

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 13:34 / Actualizat joi, 25 martie 2021 15:24

Marcel Pușcaș, fostul oficial al celor de la U Craiova 1948, fost fotbalist, antrenor, impresar şi preşedinte de club, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO. În septembrie 2020, Pușcaș declara că nu e deloc de acord cu regula Under 21 impusă de FRF echipelor din fotbalul românesc.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Marcel Pușcas s-a difuzat pentru prima dată pe 9 septembrie 2020

De precizat că reprezentativa de tineret a României a remizat, miercuri seară, scor 1-1, pe arena Új Bozsik din Budapesta, cu selecţionata similară a Ţărilor de Jos, în prima etapă a grupei A a Campionatului European Under 21. Golurile au fost marcate de Ciobanu (20) pentru România şi Schuurs (16) pentru olandezi.

- Care e părerea ta legată de folosirea a doi jucători care să respecte Regula Under 21?
- N-ar fi nevoie de ea dacă ar fi totul în regulă, în ansamblul juniorilor din țară. În Germania... Nicio țară cu fotbal dezvoltat nu folosește această regulă, dar ăia știu ce au de făcut la nivel de juniori. Acolo arată total altfel pregătirea, selecția, felul în care sunt crescuți, condițiile de pregătire. Noi suntem departe. Suntem departe!

- România e una, Germania e alta.
- Acum se vrea să se forțeze nota cu Regula Under 21 care zicese că a fost benefică. Că ne-am calificat în Italia și am luat locul 4. Dar din lotul ăla doar unul a fost exponent, rolul acestei reguli. Restul nici nu erau crescuți în România. Nu aveau nicio...

- În fenomen se cere un jucător U21 și unul U23, dar Federația nu vrea să cedeze.
- Nu! Într-un fotbal profesionist, în adevăratul sens al cuvântului, nu este necesară regula Under 21. Nu este necesară!

- Deci Dan Petrescu are dreptate...
- Sigur că le dai o șansă unor puști să joace, dar de multe ori îi forțezi că n-ai de unde să iei alții. Și această forțare denotă că trebuie să joace unul de 20 în detrimentul unui mult mai valoros de 30 de ani. Și nu e normal pentru o concurență și pentru ce se întâmplă într-o echipă.

- Da. 
- Dacă tânărul este valoros atunci trebuie să fie la nivelul celui de 30, iar orice antrenor de pe lumea asta îl va prefera pe tânăr, decât cel mai în vârstă. Dar el e net inferior în acest moment. Eu am avut 14-15 antrenori și nu-mi amintesc vreunul care să nu fi promovat tineri în viața lui. N-am cunoscut! Ienei m-a promovat pe mine, Halagian la Pitești nu știu câți, Radu II, Bărbulescu, Turcu, generații și generații întregi a promovat.

Cel mai și cel mai bun antrenor care mi-a plăcut a fost Robert Cosmoc. Chiar dacă avea alte hibe, a fost cel mai bun antrenor cu care am lucrat. Era un padagog foarte bun, un psiholog foarte bun. Știa care, era plăcut discuției
Marcel Pușcaș

+8 FOTO

Gică Hagi, mesaj clar pentru șefii FRF: „Să fim cinstiți! Avem jucători, câte doi pe post, care pot fi chemați la echipa mare”

CITEȘTE ȘI

Mutu l-a surprins pe Panduru în România U21 - Olanda U21: „M-a mirat! Nu mă așteptam” » Și Stoichiță a fost uimit de decizie

EXCLUSIV Ionel Ganea, mesaj tăios pentru Mirel Rădoi și șefii FRF: „Dacă pornim prost în preliminarii, trebuie luat taurul de coarne și să refacem totul de la zero”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  25 Martie 2021, 19:06

Intradevar ca nici o tara cu fotbal dezvoltat nu are o astfel de "regula", numai ca tu, Puscas, nu te-ai nascut si te-ai forat intr-o tara cu fotbal dezvoltat! Chiar nu vezi ca noi cu greu incropim o echipa cat de cat competitiva? Ar trebui ca, inainte sa deschizi gura, gandeste!

cata23
cata23  •  25 Martie 2021, 18:28
Postat de capitalaardealului pe 25 Martie 2021, 18:25

conform cifrelor cei mai slabi de pe teren: morutan 5.8, Olaru 6.3 :))))

depinde de unde ai cifrele... probabil ca Matan era prea mic pentru a fi luat in calcul... conteaza ca am dat un gol si Ciobotariu ne-a luat victoria

capitalaardealului
capitalaardealului  •  25 Martie 2021, 18:25
Postat de cata23 pe 25 Martie 2021, 18:19

ai vrea tu sa fii o nulitate... *** cfr-ista cu iz de Steaua Libera

conform cifrelor cei mai slabi de pe teren: morutan 5.8, Olaru 6.3 :))))

Vezi toate comentariile (54)
Comentează