FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Mirel Rădoi e pus în gardă de „Lunetistul” României: „Dacă ne ducem peste Germania, ne ucide, ne dă șapte!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 14:40 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 17:18

Claudiu Niculescu (44 de ani), antrenorul celor de la Concordia Chiajna, fostul atacant de la Universitatea Craiova şi de la Dinamo, a fost invitat miercuri la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Claudiu Niculescu are încredere în Rădoi și așteaptă ca orgoliul rănit al jucătorilor să ducă naționala la Mondialul din Qatar.

- La echipa națională ai puține meciuri. De ce?
- Întrebarea asta mi-a fost pusă de foarte multe ori. Chiar dacă eram golgeter în Liga 1 sau aveam evoluții bune, nu eram chemat la echipa națională. Am încercat să găsesc eu o cauză. Am jucat într-o perioadă a anilor de glorie ai fotbalului și erau foarte mulți atacanți. Viorel Moldovan, Ionel Ganea, Adrian Mutu, Marius Niculae, Daniel Niculae, Daniel Pancu. Toți jucau în străinătate! Și jucau, nu făceau act de prezență. A fost foarte greu pentru că aria de selecție pentru acest post era foarte mare.

- L-ai prins și pe Mutu...
- Am jucat cu Mutu puțin la echipa națională, l-am și bătut la lovituri libere. Făceam concursuri simbolice, dar îl băteam. El pretinde că mă bătea, dar avem martori destui că-l băteam. A venit la Săftica să se antreneze cu noi, a stat vreo săptămână sau două și-l băteam. Era nea Ando antrenor. Nu că de regulă câștigam, ci mereu îl băteam.

- Ce zici de antrenorul Mutu?
- Nea Ovidiu, dacă naționala de tineret are rezultate, nu mai putem spune că Mutu a ajuns prea repede. Până acum rezultatele îl ajută. Dacă va face și un turneu final foarte bun, de ce n-ar deveni și mare antrenor? E adevărat că nici el și nici Rădoi n-au experiență, dar au fost jucători mari. Au acumulat o foarte mare experiență și-au lucrat cu antrenori mari. În special Mutu a avut antrenor mari. Ei sunt doi băieți inteligenți și-au furat multe de la antrenorii lor.

- Vreau să vorbim despre echipa națională. Ce zici de Rădoi?
- Mirel e la mâna jucătorilor. Îi are la dispoziție șapte zile, cu două meciuri și patru antrenamente.

- Ți se pare potrivit stilul lui de joc?
- Echipa ți-o faci pe adversarul pe care-l întâlnești. De exemplu, Germania. Dacă ne ducem peste ei cu presingul acela foarte ofensiv, ne descoperim și lăsăm spații, Germania ne ucide! Ne ucide! Ne dă șapte. Cu Suedia, Mirel a procedat bine cum a încercat să joace, pentru că nu aveau jucătorii de viteză în atac. Fiecare antrenor are ideile lui, iar Mirel vrea să joace ofensiv.

- Dar există și contestatari!
- Mulți au criticat selecționerii care jucau defensiv. Hai să-i acordăm toată încrederea lui Mirel și vedem unde ajungem. Putem termina pe locul 2 în această grupă. Dacă nu mai avem sincope cu Armenia sau cu Macedonia... Noi ne luptăm pe hârtie cu Islanda, chiar dacă fiecare etapă de calificare produce surprize. Mă bazez pe revanșa selecționerului și a jucătorilor. Cred în locul 2, care duce la baraj!

- Crezi tu?
- Eu am mare încredere în Mirel Rădoi că poate califica naționala la Mondialul din Qatar. E bine să gândim pozitiv, optimist, dar e clar că nu putem să batem Germania. Mă bazez că va fi o revanșă după eșecul cu Islanda, trebuie să se întoarcă roata. D-asta meseria de selecționer e diferită de cea de antrenor fiindcă Mirel depinde de forma sportivă a jucătorilor. El îi antrenează doar câteva zile.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Dan Negru i-a dezvăluit lui Ioanițoaia: „Am o poveste cu Gigi Becali și nu știu dacă să v-o zic sau nu... N-a vrut să știe lumea”

EXCLUSIV Comedie cu Nicolae Mitea la Ajax: „Bre nea Giovanni, vreau să-ți spun... Nu știam ce înseamnă «exit»... Bre!!!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ray51
ray51  •  03 Februarie 2021, 10:28

Ideea e ca trebe sa ai fler de selectioner avansat. Asa e, pe jucatori nu-i ai decat 7 zile la indemana. Unde mai pui ca in 2 zile sunt meciuri si nu te poti lansa pe un antrenament tematic, doar recuperari si un pic de teorie la 'tabla'. D'aia spun ca intuitia de a accesa niste jucatori inteligenti, cu care sa discuti ce vrei de la ei, cum, cat si cand sa dea, e o arta. Ceva gen Pisti Covaci, Cruyff sau chiar Sumudica (de ce nu?).

dobrin
dobrin  •  22 Ianuarie 2021, 21:16
Postat de 81mada pe 22 Ianuarie 2021, 19:47

Eee lasa ca si daca nu ne ducem tot 7 ne luam! Aaaa, nu ,ne aparam aglomerat si luam doar 3-4! Dar decat sa ne ducem, nu mai bine stam acasa? Da nea Gigi un telefon la clinica ,scoate vreo 15 pozitivi si s a rezolvat!

Cel mai bine e sa nu ne prezentam, luam numai 0-3.

81mada
81mada  •  22 Ianuarie 2021, 21:16
Postat de markksson pe 22 Ianuarie 2021, 21:00

"Fiecare antrenor are ideile lui, iar Mirel vrea să joace ofensiv." Pai una e sa vrei, alta sa POTI. Mai stiti cate suturi pe poarta a tras Romania in meciul DECISIV cu Islanda? Unul singur ... din penalty!! Despre ce vorbim, fratilor?

Pai si ce sa jucam? Astia ce fotbal invata? Doar defensiv?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează