FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Noutate majoră la echipa națională! Cum inovează Contra: "Asta primește fiecare jucător"

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2017 13:16

Cu ajutorul unui program de analiză video, KlipDraw, jucătorii naţionalei României îşi pot corecta şi singuri greşelile din timpul meciurilor.

În pauza de după partida cu Danemarca, stafful echipei naţionale a început să folosească în analiza partidelor un nou program, KlipDraw. Este vorba despre un program animat prin care, după partide, se poate analiza, dar şi corecta prestaţia fiecărui jucător sau chiar a unui compartiment. 

Antrenorii urmăresc fazele, le selectează pe cele reuşite, dar şi erorile, introducând în program varianta optimă de continuare a fazei respective, apoi le prezintă fotbaliştilor. Într-un interviu acordat recent Gazetei Sporturilor, Cosmin Contra chiar spunea că "din păcate, avem probleme în faza ofensivă, nu găsim cele mai bune soluţii în ultimii 25-30 de metri şi le-am pregătit jucătorilor nişte analize, ca să încercăm să corectăm anumite lucruri". 

"Au început să le ceară şi singuri"

După reunirea pentru partidele cu Turcia şi Olanda, fotbaliştilor li s-au prezentat respectivele analize din meciul cu Danemarca. "Antrenorii fac şedinţe individuale cu jucătorii. Fiind un program animat, aceştia pot să observe foarte simplu ce au făcut într-o anumită fază şi, dacă au greşit, care ar fi fost cea mai bună soluţie. Când e vorba despre o greşeală apar săgeţi şi indicaţii roşii, iar dacă au jucat corect, săgeţile sunt verzi", a explicat un apropiat al echipei naţionale. 

 screen2

screen1

Programul pare că a avut succes în rândul "tricolorilor". "După întâlnirile cu stafful tehnic, fiecare jucător primeşte un stick cu analizele, să le mai studieze şi individual. Iar în ultimul timp, unii au venit să mai ceară şi alte faze. E clar că îşi dau seama că îi ajută acest program", au comentat aceleaşi surse. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
ray51
ray51  •  13 Noiembrie 2017, 08:51

Exceptional programel. Faptul ca se foloseste si foloseste echipei nationale este un mare pas spre indreptarea multor erori de plasament si de decizii in diferite momente ale jocului. Bila alba pentru Contra.

623506571124451
Marian Iordachescu  •  13 Noiembrie 2017, 00:54

Rautaciosi mai sunteti unii Pana acum chiar nu aveti motiv sa-l criticati pe Contra Dar asa suntem noi romanii La Petrolul a demonstrat ca ere valoare Stie si sa-si atraga jucatorii sa-i motiveze ,stie sa-i aseze in teren si stie ce sa le ceara Deasemeni are calitatea ca pe tot parcursul meciului sa-i tina in priza

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Noiembrie 2017, 15:59

...aiureli...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează