FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM 1994

EXCLUSIV Pompiliu Popescu, declarații tăioase la 25 de ani de la CM 1994: „O spun cu tărie: Dan Petrescu ne-a pierdut calificarea cu Suedia!”

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2019 16:27

Pompiliu Popescu (68 de ani), fostul medic al naționalei României, a vorbit pentru GSP.RO despre confruntarea dintre România și Suedia din sferturile Campionatului Mondial din 1994, pierdută de „tricolori”, 2-2 după prelungiri și 4-5 la penalty-uri.

„Am plecat cu prea multă încredere că-i vom scoate pe nordici. Iar suflul ne-a crescut și după ce Răducioiu, care atinsese o formă extraordinară, a reușit să egaleze spre finalul celor 90 de minute. Au venit însă blestematele de prelungiri și penalty-uri. La golul lui Kennet Andersson, mingea nu mai ajungea spre Prunea dacă Ilie Dumitrescu îl bloca la centrare pe Roland Nilsson. El a făcut doar «ham-ham», dar n-a mușcat din adversar.

Florin a greșit și el când a plecat târziu pe centrare, iar mingea l-a găsit sub traiectorie. O spun însă cu tărie: calificarea s-a pierdut în gheata lui Dan Petrescu, la loviturile de departajare! Aproape nimeni n-a vorbit despre treaba asta! Le luaserăm deja fața după ratarea lui Mild, iar dacă Petrescu ar fi marcat eram în semifinale, fiindcă și Ilie a transformat apoi ultimul penalty din prima serie de cinci șuturi. Nu mai ajungea să tragă și Belo”, a spus Pompiliu Popescu într-un interviu-eveniment pentru GSP.RO.

Ce s-a întâmplat la România - Suedia

La CM 1994, România a fost la un pas de o semifinală de vis cu Brazilia. Florin Răducioiu a împins meciul cu Suedia în minutul 88, după ce Brolin deschisese scorul cu 10 minute mai devreme. Același Răducioiu a lovit înainte de pauza din prelungiri (101), însă România, în superioritate numerică după eliminarea lui Schwarz, n-a putut ține de rezultat.

Prunea a ieșit greșit pe o centrare în minutul 115, când Kennet Andersson a egalat. La penalty-uri, Mild a ratat primul, iar România conducea cu 3-2 după primele trei serii de penalty-uri. Dan Petrescu și Miodrag Belodedici au ratat ulterior, iar „tricolorii” au ratat calificarea, 4-5 la loviturile de departajare.

Citește și: 

Florin Răducioiu, interviu INCENDIAR la 25 de ani de la drama cu Suedia » Îi acuză pe Iordănescu și doi jucători: „M-a deranjat ce a făcut la penalty-uri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
martinpen
martinpen  •  27 Iulie 2019, 00:41
Postat de turbozero pe 26 Iulie 2019, 20:29

sa fim seriosi greseala e a lui gica popescu care nu urmareste mingea si il lasa pe ala sa isi faca centrarea.. daca baga pressing ala nu mai furniza centrarea de calitate

Si daca a centrat, ca nu l-a blocat Gica, ailalti ce fac? Portarul nu isi mai face treaba, ca nu l-a blocat Gica pe ala?

observator97
observator97  •  26 Iulie 2019, 21:14

La 68 de ani sa faca dezvaluiri bomba in presa, pesemne e bine platit sau tare singur! :D

turbozero
turbozero  •  26 Iulie 2019, 20:29

sa fim seriosi greseala e a lui gica popescu care nu urmareste mingea si il lasa pe ala sa isi faca centrarea.. daca baga pressing ala nu mai furniza centrarea de calitate

Vezi toate comentariile (21)
Comentează