FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Răzvan Lucescu transmite un mesaj clar din Japonia: „Tata e cel mai indicat să fie selecționer, e un antrenor învingător”

Articol de , - Publicat luni, 25 noiembrie 2019 09:25

Răzvan Lucescu, proaspăt câștigător al Ligii Campionilor Asiei alături de Al Hilal, a acordat un amplu interviu reporterilor GSP prezenți în Japonia pentru finala câștigată de echipa românului în fața niponilor de la Urawa Red Diamonds, 3-0 la general (1-0 în tur, 2-0 în retur). 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la finala Champions League Asia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii pentru cititorii GSP.

Lucescu, fost selecționer între 2009 și 2011, a vorbit și despre subiectul echipei naționale. Răzvan explică argumentele pe care le are în favoarea numirii părintelui său pe banca primei reprezentative. 

- Domnule Lucescu, v-a marcat perioada de la naţională?
- Atunci, multe dintre rezultate n-au depins de noi, antrenorii. Fiindcă erau diverse situaţii pe care n-ai cum să le gestionezi. Apoi, îţi mai spun ceva: tatăl meu n-a fost fericit ca selecţioner al Turciei! Şi, văzându-l, mi-a întărit ideea că nu-mi doresc să fiu selecţioner

- Apropo de tatăl dumneavoastră, îl vedeţi ca o soluţie pentu echipa naţională a României?
- Da! Cred că ar fi fost cea mai indicată variantă! O uriaşă experienţă, un antrenor învingător, e pe locul 2 all-time ca trofee, după Ferguson. Ar fi fost ultima posibilitate de a antrena România şi de a da la final de carieră ceva fotbalului românesc. Poate că el ar fi zis că nu mai vrea, dar părerea mea asta e: are o experienţă uriaşă, incredibilă, plus că la vârsta lui s-ar impune mai degrabă ca selecţioner.

Mircea Lucescu la echipa națională:

  •  a antrenat-o 5 ani, între 1981 și 1986 
  •  a calificat-o la Euro 1984 
  • a ratat calificarea la Mondialul din 1986 

75 de aniva împlini Mircea Lucescu în vara anului viitor

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ GSP DIN JAPONIA // INTERVIU cu Răzvan Lucescu la câteva ore după ce-a cucerit Liga Campionilor Asiei: „Trăiesc ceva unic, dar să nu vă mire dacă într-o zi mi se pune pata şi anunţ că renunţ la fotbal”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
2036290743290484
Ion Marin  •  25 Noiembrie 2019, 16:59

Lucescu , de departe e cel mai bun antrenor din istoria Romaniei,il recomanda performantele si echipele de club si nationala din care s a trait ca performante pana in 1994, dar roadele le au cules doi norocosi , Jenei si Iodanescu.Trofeele castigate de alungul timpului in tara si strainatate , cu truda , efort si migala nu i le poate contesta si lua nimeni.Dovada ca cei 2 care au cules roadele muncii lui Mircea Lucescu , nu au nicio performanta in afara Romaniei , ZERO BARAT, asta scrie si in dreptul lui antrenor Secol Iordanescu , si antrenor Sevilia Jenei.Gradul de mare gen. si titlul de antrenor al secolului le a primit cu ajutorul aluia care a intrat aseara la P.S.D PE GEAMUL lasat deschis de raza la patrat.Asa suntem noi , avem rautate multa in noi si nu vedem in viitor , nu vedem nici in prezent.Ex . concret situatia de ieri , cand avem ocazia dupa 5 ani , sa ne uitam la Carpatii Romaniei si ii vom vedea , goi fara niciun mp de padure,pentru ca toata padurea va fi carata in Austria pe 3 lei , ne vom uita la sectorul energetic si vom vedea Hidroeletrica , Transgaz si altele listate la bursa si luate pe 2 lei de straini ,iar noi dupa cei 5 ani seara vom sta la lumanare si ne vom incalzi cu paie si cu coceni, si nici cu aia , pentru ca nu mai are cine sa munceasca pamantul , vom sta pe negura si vom tremura ca pe vremea lui Ceausescu.Dragi redactori pastrati postarea si cititi o peste 5 ani , atat.Si nu ma mai blocati pentru ca am scris corect, pertinent si echidist.

sibelius
sibelius  •  25 Noiembrie 2019, 15:22
Postat de magic4ever pe 25 Noiembrie 2019, 12:14

Vezi ca majoritatea selectionerilor sunt mai batrani tocmai pentru ca au experienta si sunt buni pedagogi...Lucescu crezi ca a uitat fotbalul si nu stie sa mai antreneze o echipa si sa motiveze fotbalistii? Absolut toti fotbalistii romani il respecte pe Lucescu si nu ar indrazni nimeni sa comenteze...ce il recomanda pe Lucescu sa fie antrenorul Romaniei? 3 titluri de campion al Romaniei, 2 titluri de campion al Turciei, 7 titluri de campion al Ucrainei, supercupa Europei cu Galata, Cupa Uefa cu Șahtar Donețk si alte cupe si supercupe...tu ai o mentalitate depasita, Lucescu este printre cei mai titrati antrenori din istoria fotbalului!

Performantele de la echipele de club(mai ales cele obtinute cu 5-10-20 de ani in urma) nu-l recomanda ca selectioner. Dupa Sahtior Lucescu a esuat si la Zenit, si la Nationala Turciei(pe care a preluat-o refunzand Romania). Si Daum avea rezultate la echipe de club. L-a ajutat la ceva? Ce rezultate avea Dalic inainte de a prelua Croatia? Orice selectioner ar veni acum trebuie sa: 1. califice Nationala la Euro, 2. sa asambleze echipa. Nu uita ca nu are nici meciuri amicale, nici perioada de pregatire sa cunoasca jucatorii.

depeche
depeche  •  25 Noiembrie 2019, 14:56

Federatia nu are milioane sa ii dea lui il ***. E depasit, batran... sa ne lase cu cumetriile, castigati voi cupe la arabi unde e fotbalul adevarat. In Europa nu ati facut nimic decat in campionate sub-mediocre. Cand o sa castigati un campionat vest european si cand veti dovedi ca veniti pentru a ajuta un fotbal aproape nul si nu pentru bani, puteti sa va propuneti la nationala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează