FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV VIDEO // Mircea Lucescu dă de pământ cu ultrașii din România: „N-au înțeles nimic din spiritul de țară, de națiune!"

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 octombrie 2019 18:53

Partida România - Norvegia programată pe 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, se va disputa fără spectatori, ca urmare a sancţiunilor UEFA.

Invitat în studioul Gazetei Sporturilor, în cadrul emisiunii "Prietenii lui Ovidiu", cel mai titrat antrenor român din toate timpurile, Mircea Lucescu, a avut un mesaj dur la adresa ultrașilor români. 

"Ce mă supără pe mine foarte tare este comportamentul unei părți a galeriei noastre, a suporterilor noștri care îngreunează activitatea echipei naționale. Jucăm un meci decisiv, cu Norvegia, fără suporteri, din cauza că unul sau altul dintre băieții ăia din tribună vor să fie mai protagoniști decât jucătorii înșiși. La noi nu s-a înțeles ce înseamnă spiritul de țară, de națiune!

În schimb, turcii au înțeles-o foarte bine. Este extraordinar când vezi meciurile echipei naționale cu stadionul roșu tot... Tot stadionul plin... Când se cântă imnul, tot stadionul cântă imnul. Au un spirit de apropiere! Eu nu merg să le zic naționaliști, dar ei se simt turci! Toți împreună! Chiar dacă în Imperiul Otoman au venit toate regiunile imperiului și e un amestec. Toată lumea e cu imnul național și stârnesc un sentiment de apropiere și de grup fantastic care-i ajută și pe jucători", a spus Lucescu.

Acesta a transmis și un mesaj clar suporterilor primei reprezentantive: „Noi trebuie să fim apropiați și în momentele dificile și în momentele bune. Noi suntem «criticoși» și există foarte multă invidie în România. Nu știm să apreciem valorile la nivelul la care ar merita să fie apreciate, pentru că ele dau exemplu generațiilor care vin. Și asta nu e valabil doar la fotbal!".

"Nu pot să vorbesc prea multe despre echipa națională, pentru că nu cunosc. Nu cunosc modalitatea de selecție a jucătorilor. Sunt unii care joacă, iar alții care nu joacă. E foarte greu"
Mircea Lucescu, antrenor

URMĂREȘTE AICI ÎN ÎNTREGIME EDIȚIA SPECIALĂ CU MIRCEA LUCESCU

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (16)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  07 Octombrie 2019, 11:45

*** *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasy86le
vasy86le  •  07 Octombrie 2019, 10:36

Cine vorbeste de nationalism.. cel care a refuzat sa antreneze Romania dar a acceptat sa antreneze Turcia.. Tot respectul pentru cariera de fotbalist si antrenor, ai facut lucruri minunate dar din pacate omul Mircea Lucescu nu se ridica la nivelul fotbalistului/antrenorului Mircea Lucescu.

1358139417544674
Ionita Viorel  •  07 Octombrie 2019, 01:20

Sigur ești unul din ticăloșii care fac parte din acele *** din cauza cărora jucăm fără spectatori, după limbajul tău...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează