FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, 22 MARTIE, LIVETEXT PE GSP.RO

Fără Marica la Budapesta şi Amsterdam! » Vine din spate Rusescu?

Operaţia din luna ianuarie la menisc l-a determinat pe Marica să rateze meciurile cu Ungaria şi Olanda.
Operaţia din luna ianuarie la menisc l-a determinat pe Marica să rateze meciurile cu Ungaria şi Olanda.

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 martie 2013 19:42

Soluţia în avanposturi depinde de Bogdan Stancu, Mutu şi eventuala convocare a lui Rusescu: vîrful lui Schalke nu s-a refăcut după operaţia la menisc din ianuarie şi e out din lista stranierilor anunţată ieri de selecţioner pentru următoarele meciuri din preliminariile CM 2014.

La 27 de ani, Ciprian Marica devenise o constantă la "naţională", chiar dacă nu s-a impus la Schalke: atacantul a fost titular în cele 4 partide ale României în această campanie de calificare, marcînd două din cele opt goluri ale reprezentativei. Operat la menisc în ianuarie, Marica absentează din lista stranierilor lui Piţurcă: cu cine atacăm la Budapesta, unde o victorie ne-ar propulsa în favoriţi clari la play-off?

Şanse minime pentru Keşeru şi Niculae
Pentru postul de atacant, selecţionerul are patru variante dintre stranieri: D. Niculae (Kuban), Keşeru (Angers), Stancu (Orduspor) şi Mutu ( Ajaccio). Asta după ce s-a renunţat şi la Mazilu (Arsenal Kiev), cel mai potrivit pe profilul vîrfului autentic, dar cu doar 57 minute pe teren în 2013 la club şi numai 7 partide disputate pentru Arsenal în ultimele 9 luni!

E puţin probabil ca titular cu Ungaria, pe post de vîrf de lance, să fie Keşeru sau Niculae. Primul, deşi golgeter la zi în Ligue 2, cu 16 goluri în 28 de partide, e la prima convocare, iar în Franţa joacă deseori în spatele atacantului, şi nu vîrf împins. Niculae, la Kuban, a prins doar 8 partide în ultimele 9 luni, integralist în doar două dintre ele!

Stancu şi Mutu, după accidentări
Deşi n-a mai jucat din 2 martie, cînd s-a accidentat la umăr în campionat, Bogdan Stancu poate deveni indispensabil în aceste condiţii. Nici el nu e atacant clasic, fiind utilizat mai retras la Orduspor, dar Piţi l-a folosit în prima linie în amicalul cu Australia (3-2), cînd "Motanul" a şi marcat. Stancu are mîine meci cu Gaziantepspor, esenţial pentru salvarea de la retrogradare, iar antrenorul Cuper se gîndeşte să-l menajeze.

Mutu ar putea fi cheia: la Ajaccio a fost folosit în ultima vreme şi pe postul de atacant de careu, iar de la cele 25 de minute, cumulate, cu Turcia şi Olanda, fotbalistul adoptat de Corsica şi-a revenit şi a înscris 7 goluri în 16 partide de Ligue 1! Dar şi Mutu a lipsit în perioada 9 februarie-9 martie, după o ruptură musculară la gamba stîngă!

Vine din spate Raul?
Cel mai probabil, Stancu sau Mutu va fi la Budapesta folosit în stînga ofensivei, post de bază pentru "Briliant" şi în care "Motanul" a activat cu Turcia, 1-0, şi Olanda, 1-4, iar celălalt, în luptele de careu. Dar dacă apare Rusescu?

Piţurcă va anunţa mîine seară lista fotbaliştilor din Liga 1 pe care se bazează, la finalul partidei Steaua-Vaslui. Raul e golgeter la zi în campionat, cu 18 goluri în 22 de partide, dar Piţi l-a folosit în aceste preliminarii doar 35 de minute, în 4-0 cu Andorra. Stelistul ar putea juca atît în avanposturi, cum a făcut-o cu Chelsea, dar şi în spatele vîrfului, acolo unde îl are contracandidat pe Grozav.

Sold-out şi debutant de 18 ani cu Olanda!
Batavii au anunţat ieri lotul definitiv pentru meciul cu "tricolorii", din 26 martie. Surpriza e debutantul Tonny Vilhena, 18 ani, mijlocaşul lui Feyenoord. Revin împotriva noastră vedetele Sneijder, Van der Vaart şi Stekelenburg, ignorate la ultimul amical cu Italia. Selecţionerul Van Gaal a dezvăluit ieri că, aproape sigur, Amsterdam ArenA va fi plină cu România: "S-au vîndut 37.000 de bilete, va fi sold-out". După renovarea din iarnă, ArenA are 53.000 de locuri.

Mesaj emoţionant de la Marica
Atacantul lui Schalke a comentat pe facebook situaţia în care se află şi a anunţat că ieri a făcut primul antrenament specific după operaţia la menisc: "Numai eu ştiu ce e în sufletul meu! Îmi pare foarte rău că nu pot să-mi ajut echipa, dar cu mine sau fără mine, România va face rezultate mari în această dublă. Nu era corect să vin în locul unui alt jucator pregătit sută la sută să dea totul pe teren. N-am vorbit cu domnul Piţurcă, nu m-a sunat în această perioadă, am discutat cu colaboratorii dânsului şi am decis împreună că nu se impune convocarea mea la lot"

22 de meciuri oficiale consecutive a bifat Marica în tricoul "naţionalei", de la România-Franţa 2-2, în 2008, pînă la România-Olanda 1-4, anul trecut

Stranierii pentru Ungaria şi Olanda
Pantilimon (Man. City), Tamaş (WBA), Goian (Spezia), Raţ (Şahtior), Şt. Radu (Lazio), C. Lazăr (PAOK), Torje (Granada), Mutu (Ajaccio), Stancu (Orduspor), D. Niculae (Kuban), Keşeru (Angers), Maxim (Stuttgart)

S-a renunţat din lista de principiu la Lobonţ (Roma), Cociş (Rostov), Mazilu (Arsenal Kiev) şi Marica (Schalke 04).

563612-clasament-d.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
raven1380
raven1380  •  18 Martie 2013, 16:21

cred ca o ia pe la spate Rusescu....mai bine zis...

dinamir
dinamir  •  16 Martie 2013, 12:49

Ce Rusescu sa vina din urma?Este un jucator bun dar nu de nationala.S-a vazut in meciul de la Londra ca nu este de nationala.Este adevarat s-a lipit la gol in toamna dar primavara asta n-a mai realizat nimic.Cand are fundasi adevarati langa el nu misca.Se va simtii lipsa lui Marica.

filipalexandru
filipalexandru  •  16 Martie 2013, 12:49

Spulberam bozgoria !!!!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează