FOTBAL  »  NATIONALA  »  FEROE - ROMÂNIA 0-3

FEROE - ROMÂNIA // Ciprian Marica, analiză tăioasă după meciul cu Feroe: „E greu să creezi o idee de joc” » Critici pentru Ianis Hagi și Florinel Coman + îl cere pe Dan Nistor

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 13:30

Ciprian Marica a comentat evoluția României din meciul cu Insulele Feroe, 3-0, din preliminariile EURO 2020 și a explicat problemele din jocul naționalei lui Cosmin Contra.

 „Când era Pițurcă era un nucleu. Acum, echipa se schimbă constant. A adus mulți jucători și e greu să creezi o idee de joc și trasee. La începutul mandatului, Contra a mers pe jucătorii vechi. Ulterior, a venit performanța României U21 la EURO și toată lumea i-a cerut pe jucători la echipa mare. Tranziția nu s-a făcut în mod normal. Rezultatele nu erau cele dorite și Cosmin a trebuit să aducă mulți jucători noi. E greu să faci o echipă așa. 

În plus, cred că nu este timp să antrenezi jucătorii în trei zile, să-i omogenizezi”, a declarat Marica la TV Digi Sport. 

„Florinel Coman și Ianis Hagi au fost șterși”

Marica a analizat și prestația României din meciul cu Feroe și a explicat care au fost jucătorii care au dezamăgit.

„Ne doare că rezultatul nu vine în urma unui joc solid, bazat pe nişte idei clare și o strategie clară de joc. Jocul ne dă emoții pentru că ne așteaptă un meci cu totul diferit cu Norvegia. Ne gândim că vom întâlni un adversar mult mai bun. Dacă jocul nostru va arăta ca aseară vom avea mari, mari probleme. 

Florinel Coman a fost destul de șters, la fel și Ianis Hagi. Mă așteptam ca Ianis să caute mai mult poarta. Le-am ridicat mingea la cap, unde era punctul lor forte. În plus, l-aș fi văzut pe Keşeru introdus mai devreme. Când a apărut Mitriţă jocul s-a schimbat mult în bine” , a adăugat fostul atacant. 

„E nevoie de Nistor” 

Marica este de părere că la meciul cu Norvegia, Contra trebuie să mizeze pe mijlocașul lui Dinamo, Dan Nistor.

„La Dinamo, Nistor face diferența. E peste nivelul Ligii 1. De ce să nu joace cu Norvegia? Pe mine, ca suporter, nu mă interesează relația dintre Contra și Nistor. Eu vreau să joace cei mai în formă jucători.  S-ar putea ca la următorul meci să apară Bordeianu. Nu știu dacă Ianis va mai juca, mai ales că a  făcut un meci șters”. 

Clasament

 

 

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

 

CITEȘTE ȘI:

Justin Ștefan, secretarul LPF, dezlănțuit: „E de râs! Am fost la un pas de o rușine națională!” + Trece la amenințări: „Voi veni cu probe” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
vishnu
vishnu  •  14 Octombrie 2019, 03:26
Postat de deusdat pe 13 Octombrie 2019, 14:17

Chiar șters Ianis n-a fost. S-a văzut foarte mult, dar n-a mai dat nicio pasă decisivă. Nu e așa de bun încât să-i iasă în fiecare meci. Iar la dribling nu e ta-su.

Daca nici cu Feroe nu esti in stare sa dai si tu un gol, o pasa decisiva, un dribling ceva, ce-ar mai fi de spus?

fairplayromania
fairplayromania  •  13 Octombrie 2019, 16:52

Ianis chiar e paralel cu fotbalul. Nu ştie fotbal, e zero. Iar valoarea lui Florinel e de 20 de lei vechi...

xavi-
xavi-  •  13 Octombrie 2019, 15:27

Contra nu poate alinia cel mai bun 11...are si el datoriile lui....pai credeti ca e de capul lui la naționala?Uite acum chinezii pleaca de la Slavia...trebuie insistat cu Stanciu...trebuie lăudat...ca trebuie sa isi gaseasca echipa si el...Anton cauta si el un alt contract...de ce sa joci cu Păun,Nistor,Cicaldau sau Valentin Gheorghe de la Astra?Eu as incerca si cu Torjinho ...saracutul nu are echipa.Plangi după Grigore si Chiriches dar ai in Romania pe Cristea...Balasa... Rus...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează