FOTBAL  »  NATIONALA  »  FEROE - ROMÂNIA

FEROE - ROMÂNIA // Ilie Dumitrescu, după ce Ianis Hagi a luat tricoul cu numărul 10: „Asta aștepți de la el” » De ce Stanciu nu ar putea fi „decar”

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 octombrie 2019 16:17

România joacă azi în Feroe, în preliminariile EURO 2020. Ilie Dumitrescu a analizat decizia lui Cosmin Contra de a-i oferi lui Ianis Hagi tricoul cu numărul 10 pentru dubla cu meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia, din preliminariile EURO 2020.

  • Feroe - România se joacă de la 19:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV

Fostul internațional a explicat care sunt responsabilitățile „decarului” și de ce Nicolae Stanciu nu poate purta numărul 10.

„Mie nu mi se pare un subiect major, pentru că aici contează foarte mult forma jucătorului. Profilul de număr 10 îl are într-adevăr Ianis Hagi. Cine ar mai putea fi? Mitriţă nu e număr 10, e extremă stânga. Şi Florinel Coman la fel.

Ca să fii număr 10, trebuie să ai continuitate şi să joci cu ochii închişi. Deci numărul 10 trebuie să îndeplinească un anumit rol în angrenajul echipei. De la numărul 10 te aştepţi să creeze superioritate în joc, să scoată adversarul din joc. Trebuie să aibă ultima pasă, să fie marcator și să bată faze fixe. Nu? Cam ăsta e numărul 10.

Stanciu poate să joace şi în faţa apărării, să coboare să joace lângă un închizător și să coboare lângă un închizător. Are calitatea că se apără foarte bine. Dar nu poţi să-mi spui că faci 15 kilometri pe meci, că recuperezi mingi și ești și număr 10", a declarat Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport.

ECHIPELE PROBABILE:

Insulele Feroe: Nielsen - Vatnhamar, Vatnsdal, Gregersen, Baldvinsson, Davidsen - Edmundsson, Hansson, Bjartalio, Bartalsstovu - Olsen 
Rezerve: Gestsson, K. Joensen, Erisen, Askham, Eglisson, Hendriksson, Frederiksberg, Andreasen, Rolantsson, R. Joensen, Johannesen 
Antrenor: Lars Olsen (58 de ani) 

România: Tătărușanu - R. Benzar, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu - Nistor, Anton, Mitriță - I. Hagi - G. Pușcaș, Fl. Andone 
Rezerve: I. Radu, Fl. Niță, Toșca, Rus, N. Stanciu, Keșeru, Bordeianu, R. Marin, Deac, Fl. Coman, Mogoș, Cicâldău 
Antrenor: Cosmin Contra (43 de ani) 

Stadion: Tórsvøllur (6.000 de locuri) 
Arbitru: Aliyar Aghayev / A1: Zeynal Zeynalov / A2: Akif Amirali (toți din Azerbaidjan) 

CLASAMENTUL GRUPEI F

 

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 2 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

CITEȘTE ȘI:

Contra stă sigur până la ultimul meci! Detaliul care-l păstrează pe banca României

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
lionforever
lionforever  •  12 Octombrie 2019, 22:01

Pentru ca nu e băiatu lui hagi de aceea nu poate fi stanciu nr 10. Promovăm un jucător modest fără posibilități de creștere pe băiatul lui tata pe ianis.

1945470302151331
Gigli Papastratos  •  12 Octombrie 2019, 21:37

La ora actuala cel mai bun "numar 10" ar fi tot Hagi. Dar nu juniorul, ci tac-su. Cei de astazi sunt mai tineri, e drept, dar n-au nicio treaba cu functia numarului 10. Cred ca si astazi seniorul i-ar eclipsa de departe. Fiu-sau a jucat un fel de nimic astazi. E o umplutura. Adica e la numar, dar nimic mai mult. In afara paselor laterale catre Benzar si citeva cornere esuate, n-a produs nimic. Stanciu si Mitrita au fost determinanti in victoria de astazi.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  12 Octombrie 2019, 21:33

Ilie ...Hagi e un nume care , in 2+3 ani va ingheta sangele in venele arbitrilor si adversarilor ca Messi sau Ronaldo si asta trebuie sa porneasca de la noi ...romanii...daca nu cream fenomenul nu il creeaza nimeni ...ilie dumitrescu !!!! Apoi vin Milioanele, miliardele de la Multinationale, de la Coca -Cola unde nu ne vrea nimeni ca vor ei Felia de tort ..Ilie dumitrescu ! Si daca vezi ca Grozav se antreneaza prin Parcuri , daca Stanciu se compromite cu arabii si nu-si mai revine (cand era la Vaslui era mult mai eficient )...de ce sa nu il faci mare pe Hagi .....priveste mai complex si mai departe in timp ce se doreste.......ilie Dumitrescu....nu fi mic in gandire ! Felicitari Contra - Hagi numar 10 -ridica cota tuturor fotbalistilor romani !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close