FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Ferrantologic! Ce a spus eroul Spaniei după uluitorul 6-0 cu Germania

REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020 11:47 / Actualizat miercuri, 18 noiembrie 2020 12:23

Ferran Torres (20 de ani), aripa stângă a lui Manchester City, care debutase în națională acum două luni și jumătate chiar în meciul din tur, s-a distrat cu apărarea lui Löw în corida de la Sevilla, 6-0.

În mai puțin de 100 de zile pandemice, fotbalul european a fost martorul unor rezultate istorice neverosimile. După Barcelona - Bayern 2-8 și Aston Villa - Liverpool 7-2, marți seară a avut loc demolarea Germaniei la Sevilla. Patru din bavarezii ce umileau trupa lui Messi în Ligă au trecut în tabăra victimelor (Neuer, Süle, Goretzka plus Gnabry), Spania făcând setul la zero pe iarbă în Liga Națiunilor și calificându-se din grupa a 4-a în Final Four, alături de selecționata Franței!

Trei "duble" în carieră

Eroul de pe stadionul Olimpic a fost Ferran Torres. Extrema stângă de 20 de ani nici n-avea loc la națională până la transferul de la Valencia la Man. City. Abia după o lună de la mutarea de 23 de milioane de euro, Luis Enrique îl debutase în tur, folosindu-l 90 de minute la Stuttgart (1-1). Puștiul, titular recent în derbyul cu Liverpool, s-a dezlănțuit. Nu reușise niciodată mai mult de o "dublă" în carieră (2 la naționala U19), iar cu Mannschaft a făcut hattrick în 38 de minute!

20 de ani și 262 de zileavea Ferran Torres când a devenit primul spaniol cu hattrick într-un joc cu Germania. Errazquin (18 ani și 344 zile) e cel mai tânăr autor a 3 goluri pentru Furia Roja

"Am fost net superiori"

"Nu știu dacă e cel mai bun meci al meu, dar sigur oricine visează la asemenea zi la națională. Sunt foarte fericit, cel mai important este că golurile mele au contribuit la atingerea obiectivului. N-am cedat inițiativa nicio clipă și am fost net superiori. Am găsit mixul perfect între experiență și tinerețe. N-ar trebui să ne entuziasmăm prea tare și să pregătim turneul final", spune Ferran, unicul notat cu patru ași de ziarul AS, alți patru spanioli, Morata, Rodri, Koke și Gayà, având trei. Ritmul, agresivitatea și combinațiile iberice i-au năucit pe nemți și scorul putea fi mai mare.

6-0e cea mai severă corecție administrată de Spania unei foste campioane mondiale. În 2018, a demolat Argentina cu 6-1

Ramos s-a accidentat din nou

N-a fost totul roz pentru spanioli. Luis Enrique a trebuit să facă două schmbări până la pauză, din cauza unor accidentări musculare. Primul a cedat Canales, înlocuit de Fabián Ruiz, care a oferit trei assisturi! Apoi, Sergio Ramos a acuzat dureri la bicepsul femural stâng. Căpitanul, ce a bifat a 178-a selecție, devenind al treilea în topul all-time mondial, așteaptă rezultatul RMN-ului, dar e în mare pericol să-l lipsească lui Real Madrdid la returul cu Inter din Champions.

7 șuturia trimis Ferran Torres dintre cele 23 expediate de echipa lui Luis Enrique la poarta lui Neuer. Patru cadrate, trei goluri

Nu meritam să pierdem niciun meci din această grupă. Am marcat 13 goluri în șase jocuri, iar contra Germaniei nu ne-am abătut de la plan 95 de minute. Rezultatul e rodul muncii colective.
Luis Enrique, selecționerul Spaniei

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Brazilia și Argentina, victorioase în ultimele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale! Selecționata „carioca” merge ceas: victorie răsunătoare în Uruguay

FIFA promite un VAR „simplificat și mai accesibil”, folosind o tehnologie semi-automată la ofsaid!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cky33
cky33  •  18 Noiembrie 2020, 12:42

Low cred ca va pleca de la Nationala dupa Euro 2021. Se fac deja vreo 15 ani de cand e selectioner si echipa este intr-un declin evident dupa 2014. Acum 2 ani, la Mondiale s-au facut de ras si nu cred ca vor trece de sferturi la anul. Cu sanse reale sa il inlocuiasca ar fi Nagelsmann, Sorg, Tuchel, Favre si Klopp. Dar de departe cel mai probabil va fi sa preia Flick nationala (unde a stat ca secund a lui Low si va fi recomandat de acesta). Plus ca are tot suportul jucatorilor lui Bayern.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează