FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Florin Niță, titular la EURO 2024? Ce spune Edi Iordănescu despre bătălia dintre portarii naționalei + Votează în sondaj: cine ar trebui să apere în Germania?

Florin Niță a revenit printre titularii naționalei după aproape doi ani / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor) +43   FOTO
Florin Niță a revenit printre titularii naționalei după aproape doi ani / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 19:18 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 21:36

Florin Niță, 36 de ani, s-a întors în poarta primei reprezentative după o pauză de aproape doi ani, ultima sa apariție ca titular consemnându-se tocmai în iunie 2022, la eșecul cu Muntenegru din Liga Națiunilor, 0-3. Sigur de postul său la Gaziantep, „veteranului” i-au crescut șansele de a fi între buturi la EURO 2024, după ce situația lui Horațiu Moldovan s-a schimbat radical odată cu mutarea la Atletico Madrid.

Meciul amical cu Irlanda de Nord, încheiat 1-1, a pus capăt unei serii de 14 partide în care Florin Niță nu a mai prins postul de titular la prima reprezentativă.

„Stăpân” absolut între 2021 și 2022, în special în mandatul lui Mirel Rădoi, Niță a ieșit din prim-plan pe măsură ce periplul său din Cehia s-a deteriorat. Însă, odată cu revirimentul de la Gaziantep și situațiile deloc confortabile ale contracandidaților săi, Niță a prins din nou un capital important de încredere din partea lui Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu, mesaj direct pentru Ianis Hagi: „Nu poate să continue așa!” + Avertisment frontal: „Altfel, ești zdrobit!”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1
Edi Iordănescu, mesaj direct pentru Ianis Hagi: „Nu poate să continue așa!” + Avertisment frontal: „Altfel, ești zdrobit!”

Florin Niță, titularul României la EURO 2024?

Chiar dacă-n amicalul cu Columbia va reveni pe bancă, Niță are motive să fie optimist pentru lunile următoare.

Românul e de neatins la Gaziantep și e greu de crezut că nu va face parte din lotul „tricolorilor” pentru turneul final. Ba mai mult, procentual, au crescut șansele ca el să fie numărul 1 la EURO, Horațiu Moldovan și Ionuț Radu aflându-se în ipostaze complicate la echipele de club.

Edi Iordănescu, despre Florin Niță: „Am vrut să-i dăm minute, traversează o perioadă foarte bună în Turcia”

Selecționerul a atins subiectul portarilor la finalul partidei cu Irlanda de Nord de vineri:

„Am văzut că s-a discutat foarte mult și pe tema portarilor. Avem doi portari foarte tineri, care activează în competiția internă (n.r. Târnovanu și Aioani). Și avem două certitudini (n.r. Moldovan și Niță).

Am vrut să-l vedem și pe Niță, pentru că traversează o perioadă foarte bună în Turcia, am vrut să-i dăm minute și să-l revedem în poarta echipei naționale, cu șanse mari să-l vedeți și pe Moldovan, mai ales în Spania pe terenul unde el activează la echipa lui de club (n.r. împotrica Columbiei, pe Metropolitano).

A contat foarte mult în decizia noastră și acest amănunt, puteam, să-i folosim invers, dar am gândit-o așa”, a comentat Iordănescu.

Despre concurența pentru buturile naționalei s-a pronunțat și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF: „Va decide Edi în dialog cu Leo Toader (n.r. - antrenorul portarilor de la națională), în funcție de ce se va mai întâmpla, nu uitați că mai sunt trei luni în care se poate întâmpla abslut orice”

Își pierde Horațiu Moldovan locul la Euro 2024?

Leo Toader, antrenorul de portari de la echipa națională, vorbea recent despre situația lui Horațiu Moldovan și varianta ca el să-și piardă locul de titular pentru Campionatul European din vară.

Toader a explicat că pentru moment nu s-a luat nicio decizie în privința lui Horațiu Moldovan și că prezența sa la EURO s-ar afla sub semnul întrebării.

„Deocamdată e un semn de întrebare. Nu există nicio hotărâre decisivă. Să avem răbdare că poate va juca, poate i se va oferi șansa. Nu pot să iau hotărâri acum. Dar o spun clar: cum a avut și Niță problemele de la Sparta și nu a jucat opt luni, e greu! Dacă ai șanse în primele luni, când nu-ți pierzi din ritm încă... După 4-5 luni va fi foarte greu să fii la forma pe care ai avut-o.

Florin Niță, titular la EURO 2024? Ce spune Edi Iordănescu despre bătălia dintre portarii naționalei + Votează în sondaj: cine ar trebui să apere în Germania?
Horațiu Moldovan/ foto Imago Images

Sper ca el să prindă niște meciuri, am ținut legătura în permanență cu el. M-am interesat de modul cum se lucrează acolo.

Nu am ajuns încă să-l văd la antrenamente, are abia o lună și ceva. Am să-mi fac timp să ajung și la el după acțiunea asta din martie, prin aprilie să mă duc să îl văd la antrenamente”, a declarat Leo Toader, conform Fanatik.ro.

VIDEO Gândurile lui Edi Iordănescu după primul amical din 2024: „Să vedem cum reușim să construim un nucleu competitiv de jucători pentru EURO”

Citește și alte știri despre naționala României:

Spioni pe Arena Națională la amicalul României » Informații dinspre FRF: „Am fost anunțați oficial”

Doi „tricolori” trimiși acasă înainte de Columbia - România: anunțul FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
supereduardo10
supereduardo10  •  24 Martie 2024, 17:03

Stati linistiti Moldovan e titular de drept. Doar sa faca o gafa ceva primul meci sa piarda titularizarea oricum toti habarnistii pe net. Nu exista portar in RO ca el e o diferenta cam de 2 clase. Nita e un portar bun dar nu are reflexele lui Moldovan si e si cam batran.

Florin9999999
Florin9999999  •  24 Martie 2024, 09:32

Nimeni nu il ia in calcul pe razvan sava, numarul unu de la cfr in acest sezon de departe, fara aportul lui echipa era mult mai jos. E peste aioani si tarnovan, deci ar merita si el un loc la euro

max9
max9  •  24 Martie 2024, 06:28
Postat de zetanu pe 23 Martie 2024, 22:35

Toti papagalii astia care voteaza Nita uita cum vreo 60% din calificarea asta e a lui Moldovan. Cand sarea din bara in bara cu Elvetia de vreo doua ori, Kosovo, Israel sau Belarus erati toti plecati sa udati buretele. Nita nici macar nu ar trebui sa mai apara pe la nationala. Are 50 de ani, acasa si crescut nepotii. Joaca la Voluntariul Turciei, ce ***'. O echipa de mana a treia. Il avem pe unul la o echipa din top 10 in Europa, la care antrenamentele sunt mai intense decat 95% din meciurile campionatului Turciei, si il comparam cu altul care joaca cu Pendikspor, Karagumruk, Hatayspor si Kasimpasa intr-un campionat cu performante de doi lei in Europa, desi sparg zeci de milioane de euro pe jucatori si salarii. Moldovan, Aioani si Sava ar trebui sa fie portarii nationalei, Nita out.

Total de acord. Ce cauta nita la nationala???pina si golul cu irlanda de nord e al lui…o sa ne manince jedi ficatii cu puskas nita mogos si altii

Vezi toate comentariile (14)
Comentează