FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Florin Prunea, despre faza care încă îl bântuie: „Se întâmplă la o mie de ani”

Fostul portar Florin Prunea (55 de ani) a rememorat golul prin care Suedia a egalat România la Campionatul Mondial din 1994.
Fostul portar Florin Prunea (55 de ani) a rememorat golul prin care Suedia a egalat România la Campionatul Mondial din 1994.

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 17:34 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 20:00

Fostul portar Florin Prunea (55 de ani) a rememorat golul prin care Suedia a egalat România la Campionatul Mondial din 1994.

În ”sferturile” Mondialului din Statele Unite, România a făcut 1-1 în minutul 88 și a dus meciul în prelungiri, unde „tricolorii” au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Ce a urmat a reprezentat o dezamăgire uriașă pentru națională, suporteri și, implicit, pentru Florin Prunea.

Israelienii au pornit războiul psihologic înaintea meciului: „Românii au cel mai prost jucător
ISRAEL - ROMÂNIA
Israelienii au pornit războiul psihologic înaintea meciului: „Românii au cel mai prost jucător"

Cu 5 minute înaintea finalului de meci, România conducea Suedia, scor 2-1, și se afla la un pas de o calificare istorică în semifinalele unui Campionat Mondial. 

După o centrare venită din partea dreaptă, Kennet Andersson, vârful Suediei, s-a înălțat și a reluat în poartă o minge ce părea că va fi prinsă fără mari emoții de Florin Prunea. Apoi, nordicii s-au impus la loviturile de departajare, scor 5-4, după ratările lui Dan Petrescu și Miodrag Belodedici.

Florin Prunea nu a uitat golul lui Kennet Andersson

Florin Prunea încă își reproșează golul încasat de la Kennet Andersson, dar spune că nu a fost singurul portar păcălit în acest fel de vârful suedez.

„Mă cert pentru acea fază, dar, dacă dau timpul înapoi, mă gândesc că ei au mai avut două șanse de gol atunci. Aia a fost o fază simplă, care se întâmplă la o mie de ani. Calitatea mea de bază a fost detenta, eu săream foarte mult de la pământ. 

Eu nu l-am văzut pe ăsta, a venit din dreapta. Eu am simțit mingea în mână, dar a venit și mi-a luat-o. După aceea, el s-a transferat în Italia și am văzut că așa i-a făcut și lui Peruzzi, identic ce mi-a făcut mie. Așa le-a făcut tuturor portarilor. Ideea este că noi am mai stat în America vreo două-trei zile. Stăteam în camere, toți, eram dărâmați. Nu aveam puterea nici să vorbim între noi”, a spus Florin Prunea, pentru Digi FM.

GALERIE FOTO. Antrenamentul „tricolorilor” înaintea meciurilor ce pot duce România la EURO 2024

+5 FOTO

VIDEO Ce șanse crede Miodrag Belodedici că avem să ne calificăm la Euro: „Trebuie să câștigăm neapărat cu Israel”

Citește și:

Atentat la miezul nopții: i-au dat foc casei! Arbitrul s-a refugiat pe acoperiș
GRECIA
Atentat la miezul nopții: i-au dat foc casei! Arbitrul s-a refugiat pe acoperiș
Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”
EURO 2024
Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
tase67
tase67  •  16 Noiembrie 2023, 22:29

Florinele, sint peste 29 de ani trecuti de atunci, eu, personal, nu am cum sa te iert, sper ca te-au iertat componentii celei mai mari echipa a mondialului, Romania, colegii tai de nationala. Eram in America, la un campionat mondial de vis. Daca exista un zeu al fotbalului, care ocroteste sau trasneste, el ocrotea Romania! Toate binecuvintarile se adunasera, stiam ca putem fi chiar campioni mondiali, ca bateam si Brazilia,dupa Suedia, in semifinale! Apoi ai iesit tu, la centrarea aia! Puiu Iordanescu trebuia sa te scoata, si sa il bage pe Stelea la penaltiuri! Nici el, ca si tine, nu a avut forta sa intervina cu ceva major, care sa ne retrezeasca la viata, dupa golul suedezului ala desirat pina la cer, care inscria cu capul venit de undeva de prin nori grei, ca un traznet rau, care omora pe loc. Au fost, zile, luni, poate ani la rind, cind mintea facea un jur imprejur, si ma trezeam ca reconstitui cosmarul acelui gol egalizator, de 2-2, in gind. Am vazut atunci o finala de mondial banala, desi pe hirtie erau scrise nume imense, Brazilia- Italia, un 0-0 lipsit de stralucire, si numai in pielea noastra a celor care eram acolo, la mondial, sa nu fii. In locul dansului bucuriei si horei lui Hagi, cu ai lui imensi coechipieri, Dumitrescu Raducioiu Petrescu Belodedici Popescu Selymes Munteanu Lupescu si ceilalti, vedeam cum Stoichikov pierdea, 0-4 cu Suedia, sau Baggio rata penaltyul, pentru ca, de la semifinale in sus, lipsea cea mai buna echipa a turneului, Romania!

laur_gr
laur_gr  •  16 Noiembrie 2023, 20:46

Daca meciul cu Elvetia devine capital, nu cred ca avem sanse de calificare. Singura sansa e sa facem egal sau victorie cu Israel. E mai usor decat victorie cu Elvetia.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează