FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA 4-0

Florinel Coman, după România - Andorra: „De când am văzut grupa ne-am gândit că putem ajunge pe primul loc”

Florinel Coman, în timpul meciului România - Andorra, 
Foto: Raed Krishan (GSP) +39   FOTO
Florinel Coman, în timpul meciului România - Andorra, Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 08:04 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 09:44

Florinel Coman (25 de ani), extrema celor de la FCSB, a marcat primul gol în tricoul naționalei duminică seară, în victoria obținută de „tricolori” în fața Andorrei, scor 4-0, în preliminariile EURO 2024. La final, fotbalistul vicecampioanei a analizat partida de pe Arena Națională. 

Coman a stabilit scorul final în minutul 50, când l-a învins pe Iker Alvarez cu un șut puternic, cu stângul, din interiorul careului. A fost primul gol marcat de acesta în tricoul primei reprezentative, în 10 selecții adunate în „tricolor”. 

„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”
CAZUL SIMONA HALEP
„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”

Florinel Coman, concluzii după România - Andorra: „Se poate spune că a fost o mică presiune după meciul din Belarus”

„Se poate spune că a fost o mică presiune după meciul din Belarus. Dar dacă marcam acolo, altfel vorbeam acum. E bine că acum suntem pe primul loc și sperăm să rămânem aici. De când am văzut grupa, ne-am gândit că putem ajunge pe primul loc.

Vom trata foarte serios următoarele meciuri. Suntem foarte aproape să ne calificăm. Trebuie să fim uniți și să jucăm un fotbal bun. Sunt mândru de mine că am marcat. 

Așteptam de mult timp acest gol. Sunt fericit că m-am descătușat”, a declarat Florinel Coman, la microfonul Prima TV. 

CALCULE: Ce e sigur după România - Andorra 4-0

Există și certitudini obținute datorită victoriei cu Andorra. „Tricolorii” au urcat, cel puțin provizoriu, pe prima poziție, cu 16 puncte. Au un meci în plus jucat față de Elveția și două față de Israel. 

România este la mâna ei, nu depinde de jocul rezultatelor din grupă. În aceeași situație se află și Elveția și Israel. 

România mai are de înfruntat chiar cele două contracandidate. Primul test este în Israel (18 noiembrie 2023), urmat de cel de acasă cu Elveția (21 noiembrie).

Nici victoria cu Israel nu ne califică matematic 

Cu o victorie în Israel, România ajunge la 19 puncte, dar nu ar obține matematic calificarea în actuala configurație. Israel și Elveția ar putea încheia peste, în funcție de jocul rezultatelor.

Remiza în Israel ar duce România la 17 puncte, cu Israel la 12 puncte. În aceste condiții, „tricolorii” sunt obligați să scoată ceva și din disputa cu Elveția, pentru a nu sta la mâna „indirectelor”.

Clasamentul la zi din grupa României 

Ce meciuri mai sunt de jucat în grupa României:

  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România, Belarus - Andorra, Elveția - Kosovo (18 noiembrie)
  • România - Elveția, Andorra - Israel, Kosovo - Belarus (21 noiembrie)
  • Kosovo - Israel (amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită)

VIDEO. România - Andorra » Nana Falemi a fost prezent pe Arena Națională, alături de copiii de la școala sa de fotbal: „Ne calificăm la Euro”

Citește și: 

Edi Iordănescu, replică după atacul lui Mihai Stoica » Managerul FCSB a răbufnit: „Chiar nu ai bărbăție? Nu îmi place să fiu luat de prost”

Adrian Cristea surprinde în cazul lui Ianis Hagi: „Lumea îl percepe ca un jucător de atac, dar eu zic că altul ar fi postul lui”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează