FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA 0-0

FOTO Pacea dinaintea furtunii » "Romanians are coming" înaintea partidei

Articol de , - Publicat duminica, 14 iunie 2015 00:00

Deşi erau bine "udaţi" cu bere, irlandezii s-au salutat cordial cu fanii români prin Belfast

Românii au intrat primii în stadion. Cei mai mulţi veneau de departe, din ţară sau din Dublin, şi ardeau de nerăbdare să-i aplaude pe "tricolori" la prima intrare pe gazon.

"România! România!" s-a auzit prima dată pe Windsor Park. Un afiş mai mare anunţă: "Romanians are coming to Euro 2016". Apoi au apărut şi nord-irlandezii, dar peluza lor s-a umplut greu. Fanii se întîlniseră toată ziua prin oraş, n-au fost probleme. Românii erau la o bere pe o parte a drumului, gazdele pe cealaltă. La staţie urlă melodii vechi, în timp ce jucătorii se încălzesc.

Iordănescu discuta îngrijorat cu Isăilă. Veşti rele de dincolo, Ungaria bătuse în Finlanda. Ambele galerii cîntau pe un imn nord-irlandez. Stadionul încă gol, nici dacă are doar 10.000 de locuri. Irlandezii au întîrziat prin baruri, dar românii au umplut repede sectorul lor. Chiar şi aşa, britanicii cîntă superb un alt imn. Pare că începe un concert, nu un meci pentru Euro.

4 porţi la încălzire

Un fapt mai puţin obişnuit la încălzirea jucătorilor. Pe teren erau 4 porţi, cîte două în fiecare parte. Un localnic a explicat: "Una e pentru încălzirea portarilor, cealaltă este numai pentru jucători, să-şi regleze tirul. Aşa este tradiţia la noi".

Românii nemulţumiţi de condiţii

În plină reconstrucţie, Windsor Park n-a oferit deloc condiţiile normale unui meci internaţional. Pe lîngă vestiarele mici, tribunele în construcţie şi fără scaune, o parte a federalilor au urmărit meciul din spatele porţilor, de pe nişte scaune puse acolo cu puţin timp înainte de meci de către organizatori. "La noi, dacă se întîmpla aşa ceva pe stadion, nu ne lăsa niciodată UEFA să jucăm", a spus un federal. Doar gazonul, ca de obicei, a fost impecabil.

Vestiare-containere!

Românii au avut o surpriză ieri. Cele două vestiare au fost improvizate în două containere. Cu doar 8 duşuri fiecare, două chiuvete şi un singur WC! Cabina antrenorilor a fost amplasată între, o construcţie doi metri pe doi metri.

Au comentat printre schele

Cum stadionul Windsor Park este în reconstrucţie, de suferit au avut şi cei doi comentatori ai TVR 1, Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin. Cei doi au transmis partida dintr-o tribună aflată în renovare. Practic, printre schele, fără cabină!

clasament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
travka
travka  •  14 Iunie 2015, 09:36

asa e frumos si civilizat, nu cum fac ungurii aia salbatici din campia panoniei cand ajung in bucuresti si vin exclusiv pusi pe scandal, oricum mi-a placut la meciul cand i am batut cu 3-0 pe teren, si *** :))) iar bannerul cu Romanians are coming to Euro2016 e priceless o palma peste bot, sa iasa din UE daca nu mai vor imigranti, in Anglia in Londra sunt 50% indieni, 20% alti imigranti si 30% englezi dar romanii sunt problema :)))) sa iasa din UE sa vedem cine o sa le mai faca munca de jos pe 1000 de lire

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează