FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR / PORTUGALIA - ITALIA 1-0

FOTO Roberto Mancini resetează naționala Italiei: "Greșim prea mult și nu marcăm. Criticați-mă însă doar pe mine!"

FOTO: Guliver/GettyImages +8   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2018 09:45

Roberto Mancini cere răbdare pentru reconstrucția squadrei azzurra, amenințată cu retrogradarea. "Trebuie să creștem tinerii și să găsim soluții să ajungem la poartă", a explicat selecționerul italian.

Spectatoare la ultimul Mondial, Italia riscă să părăsească și elita fotbalului european. Squadra azzurra nu-și revine nici cu Roberto Mancini. După remiza chinuită cu Polonia, a venit și primul eșec din grupa a 3-a, 0-1 în Portugalia, după încă un joc foarte slab. Iar diferența putea fi mai clară fără intervențiile lui Donnarumma.

Mai speră la primul loc!

Selecționerul e îngrijorat de sterilitatea ofensivă: "Trebuie să creștem tinerii, n-avem alternative, și să găsim soluții să ajungem la poartă. Va fi mai ușor dacă ne îmbunătățim condiția fizică, însă ne lipsește precizia și incisivitatea. Greșim prea mult și trebuie să limităm aceste erori, mai ales la construcție", s-a plâns Roberto Mancini.

Care rămâne optimist în privința câștigării grupei: "Obiectivul nostru de start e calificarea la Euro. Portugalia este favorită, însă lupta rămâne deschisă pentru primul loc. Dacă mă criticați pe mine n-am nicio problemă. Sper că vor fi și critici pozitive, pentru că tinerii se află la început de drum și au nevoie de spijin".

Și a lipsit Cristiano...

Campioana Europei, tot fără Ronaldo, a avut multe ocazii, concretizând doar una, prin fostul milanist André Silva. Donnarumma a reușit 3 parade fantastice, o dată fiind salvat de transversală, la devierea lui Cristante. 

20 de ani
au trecut de când naționala Italiei n-a folosit într-un meci niciun jucător de la Juventus. Mancini a schimbat în Portugalia 9 titulari față de meciul cu Polonia

1
victorie are Squadra azzurra în ultimele 9 partide, 2-1 în amicalul cu Arabia Saudită, la debutul lui Mancini

"Chiar am ajuns jos. Încă un pas înapoi cu Portugalia, după un eșec urât. Mancini a revoluționat echipa, dar n-a găsit idei, joc, nici personalitate. Ar trebui să respectăm mai mult competiția, nu sunt amicale"La Gazzetta dello Sport, ziar italian

Vezi și: Mircea Lucescu explică secretul unei reveniri istorice: "Asta arată că echipa națională de fotbal a Turciei are un viitor strălucit"

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează