FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF l-a dat uitării pe Ladislau Boloni: „Sunt în România de 7 zile, nu m-a întrebat nimeni nimic!”

Ladislau Boloni a antrenat ultima oară la Panathinaikos Atena
Ladislau Boloni a antrenat ultima oară la Panathinaikos Atena

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 decembrie 2021 13:30 / Actualizat sambata, 25 decembrie 2021 13:33

Ladislau Boloni (68 de ani) ar fi putut reprezenta una dintre variantele de top pentru banca echipei naționale. Totuși, reputatul tehnician n-ar fi primit nici măcar un apel din partea șefilor Federației.

Dezvăluirea îi aparține lui Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani. Acesta spune că a discutat cu Boloni despre starea fotbalului românesc, iar antrenorul i-ar fi spus că nu a fost căutat deloc de cei de la FRF.

„Am avut o discuție cu domnul Boloni, îl apreciez foarte tare, și l-am întrebat: «Domne, naționala?» A zis: «Nu m-a sunat nimeni niciodată! Sunt în România de 7 zile, nu m-a întrebat nimeni nimic». M-am blocat

Dacă stai de vorbă cu Boloni îți dai seama că sunt soluții și-ți dai seama că greșim toți, de la academia lui Hagi și până la la CFR Cluj. El e medic stomatolog, dar poate face și o radiografie a fotbalului românesc”, a declarat Valeriu Iftime, la Digi Sport.

Mutu, dat de gol » Încă un semn clar că „Briliantul” va fi noul selecționer
ROMÂNIA
Mutu, dat de gol » Încă un semn clar că „Briliantul” va fi noul selecționer

Boloni a avut un singur mandat la națională

Ladislau Boloni a mai antrenat echipa națională între iulie 2000 și iulie 2001. În acel mandat pe care l-a avut la națională, Boloni preluase echipa la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona. 

Boloni a antrenat prima reprezentativă pentru 13 meciuri. Bilanțul? 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri.

Avantajele lui Ladislau Boloni

  • Cel mai experimentat antrenor dintre posibilii pretendenți pentru banca naționalei Are numeroase trofee. A câștigat titlul în Portugalia, cu Sporting, plus o Cupă și o Supercupă, apoi un campionat și o Supercupă în Belgia, cu Standard, dar și Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazira.
  • A mai condus echipa națională în campania pentru Mondialul 2002, cu rezultate, dar a părăsit-o pentru un contract mai bun cu Sporting, în 2001.
  • Este liber de contract după demiterea de la Panathinaikos, în mai 2021.
FRF l-a dat uitării pe Ladislau Boloni: „Sunt în România de 7 zile, nu m-a întrebat nimeni nimic!”
Ladislau Boloni

Dezavantajele lui Ladislau Boloni

  • Este un antrenor scump pentru nivelul la care FRF plătește un selecționer (a avut 400.000 de euro pe an la greci).
  • Se știe că este genul dificil și este foarte greu de crezut că s-ar putea înțelege cu noua conducere de la FRF, cu care a recunoscut recent că nu a avut niciodată vreun contact. În plus, apropiații susțin că n-ar accepta să lucreze sub conducerea lui Mihai Stoichiță.
  • A plecat de mult din fotbalul românesc și nu mai cunoaște jucătorii.

VIDEO Florin Șoavă, poveste amuzantă cu Ladislau Boloni: „Ne-a pus să alergăm la 03:00 dimineața”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Mutu, dat de gol » Încă un semn clar că „Briliantul” va fi noul selecționer

Propunerea lui MM Stoica pentru banca naționalei: „CV-ul nu-l recomandă deloc, dar îmi place cum gândește și cum vede fotbalul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
coco1987
coco1987  •  27 Decembrie 2021, 20:03
Postat de petschovschi pe 25 Decembrie 2021, 17:40

Întrebarea e dacă-i preferi pe Mutu sau Edi iordănescu lui Boloni. despre asta vorbim, despre faptul că antrenorul Boloni e la ani-lumină raportat la celelalte tentative de antrenor care sunt aduse în discuție. Boloni nu a încălcat termenii contractului cu România, ci a plecat la un salariu mult, mult mai mare. Chiar și așa, Boloni a declarat că ar fi rămas dacă i s-ar fi promis că rămîne selecționer și în cazul ratării calificării pt Mondialul din 2002 (iar Mircea Sandu n-a vrut să-i promită fiindcă îl avea pe Hagi pe ”țeavă”, cel care ne-a mîncat barajul cu Slovenia).

Asa a zis domnul Ladislau Boloni? Ca doreste sa i garanteze Mircea Sandu ca ramane selectioner si in cazul ratarii calificarii la campionatul mondial din 2002? Nu stiu de unde ai informatia asta, dar daca este asa, atunci e foarte grav. Vad ca tu insinuezi ca Sandu avea interese cu Hagi si ca de-asta a refuzat ideea lui Boloni, o spui de parca ar fi fost o idee buna. Sa iti aduc aminte ca Romania nu mai ratase de 10 ani niciun turneu final ? (Practic de la campania pentru euro 92 ratata in ultimul meci, Romania avusese la rand 94,96,98 si 2000). Cum sa zici da, ca si conducator, unei propuneri atat de jignitoare precum cea pe care spui ca a facut-o Boloni atunci , drept conditie ca sa ramana? Ce semnal ai fi dat fotbalistilor? :)"Jucati, fratilor, linisiti, ca nu conteaza daca ne calificam sau nu, ca oricum Boloni ramane!?" Cred ca orice om sanatos la cap ar fi procedat exact cum a procedat Mircea Sandu. Cand esti in functie de conducere esti responsabil, nu iti poti permite sa cedezi unui santaj ieftin si anti-performanta cum a facut Boloni in acel caz(sau cel putin cum zici tu ca a facut) Ca sa fim intelesi, daca aveam drept de vot pentru desemnarea antrenorului echipei Romaniei, cred ca l-as pune pe Boloni pe primul loc in momentul de fata(la ce ciurucuri avem la dispozitie). In 2000 insa a fost o greseala numirea lui. Dupa un Euro excelent sub comanda lui Ienei, trebuia continuat tot cu Ienei.

486304511540806
Rosca Florin  •  26 Decembrie 2021, 13:06

BOLONI , CAND A FOST ANTRENORUL NATIONALEI ....A LASAT-O SI A PLECAT PENTRU BANI MAI MULTI LA O ECHIPA DE CLUB ....DECI NU MERITA CA .... DACA PRIMESTE IAR O OFERTA MAI BUNA , NE LASA CU BUZA UMFLATA IAR ...

m3lku
m3lku  •  26 Decembrie 2021, 12:15
Postat de 7kay pe 25 Decembrie 2021, 21:19

Boloni a antrenat naționala când aceasta era pe val. Ce a reușit? Să destabilizeze un grup , să strice jocul naționalei. De atunci ne-am prăbușit. Am avut meci cu Italia la ei și am reușit "performanța" de a nu primi nici măcar un galben. Atât de ineficienți am fost.

Boloni a antrenat naționala într-unul din cele mai grele momente ale ei, după retragerea ca jucător a lui Hagi. Lumea a uitat cât a suferit jocul naționalei după prima retragere a lui Hagi (de după CM98), de a fost nevoie să revină ca să prindem CE2000. Cu toate astea, jocul naționalei sub Boloni (și fără Hagi) a fost destul de consistent, exceptând meciul din Italia. Cu el am fi trecut sigur de Slovenia și am fi prins CM2002 și poate că soarta naționalei ar fi fost alta

Vezi toate comentariile (33)
Comentează