FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mutu, dat de gol » Încă un semn clar că „Briliantul” va fi noul selecționer

Mutu e din ce în ce mai aproape să preia echipa națională / FOTO: Raed Krishan
Mutu e din ce în ce mai aproape să preia echipa națională / FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 decembrie 2021 12:56 / Actualizat sambata, 25 decembrie 2021 12:59

Nimeni nu mai poate sta în calea numirii lui Adrian Mutu pe banca primei reprezentative, o mutare iminentă, care se va produce, mai mult ca sigur, în zilele următoare.

Mutu s-a aflat în negocieri avansate cu maghiarii de la Kisvarda, echipă implicată în lupta pentru titulu din Ungaria. Instalarea „Briliantului” părea o certitudine, însă totul s-a schimbat după ce Dan Petrescu a refuzat naționala, iar Mutu a intrat în cărți pentru preluarea „tricolorilor”

Attila Revesz, directorul sportiv al celor de la Kisvarda, a confirmat în presa vecinilor că „varianta Mutu” a picat, interimarul Gabor Eros urmând să conducă echipa și din ianuarie.

Patronul din Liga 1 care nici nu vrea să audă de Mutu la națională: „Încă o petardă. Trebuie să fie la munca de jos!”
SELECȚIONER
Patronul din Liga 1 care nici nu vrea să audă de Mutu la națională: „Încă o petardă. Trebuie să fie la munca de jos!”

Adi Mutu a ieșit de pe lista lui Kisvarda: „Marele său vis e naționala”

„De la plecarea lui Joao Janeiro, ne-am consultat cu câțiva candidați pentru postul de antrenor, dintre care cea mai lungă discuție a fost cea cu Adrian Mutu, nu întâmplător a urmărit personal meciul echipei noastre împotriva lui Fehérvár

Era interesat de job, dar între timp a indicat că marele său vis s-ar împlini dacă ar putea fi antrenorul echipei naționale a României, iar de atunci s-a dovedit că el este principalul candidat pentru acest post.

(...) Astfel, decizia noastră este cea de a continua cu antrenor Gabor Eros, cel care a încheiat sezonul de toamnă. El va conduce echipa, jucătorii și-au dorit să rămână pe linia pe care se aflau. Gabor este popular și printre suporteri”, a spus oficialul lui Kisvarda, conform Nemzeti Sport.

La Kisvarda evoluează doi fotbaliști români, fundașul Andrei Peteleu și mijlocașul ofensiv Claudiu Bumba.

Avantajele lui Adrian Mutu pentru echipa națională:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje lui Adrian Mutu:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Adrian Mutu: „Putem face o națională foarte bună”

Invitat pe 8 decembrie la GSP LIVE, Adrian Mutu a vorbit despre planurile pe care le are în cazul în care va fi instalat la națională. Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă e de părere că se poate face o națională foarte bună cu jucătorii actuali, Adrian Mutu a răspuns categoric:

Da. Eu cred acest lucru. Antrenorul care va accepta acesta post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină, nu? Eu așa o văd. Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun”.

Citește și alte știri despre naționala României:

Propunerea lui MM Stoica pentru banca naționalei: „CV-ul nu-l recomandă deloc, dar îmi place cum gândește și cum vede fotbalul”

Patronul din Liga 1 care nici nu vrea să audă de Mutu la națională: „Încă o petardă. Trebuie să fie la munca de jos!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
klauz
klauz  •  26 Decembrie 2021, 06:46

La echipa de ciumpalaci pe care o avem, trebuia un antrenor ***. Sa facem totusi distinctie intre fotbalistul Mutu, cu realizari mult peste alte hagi, peste 100 de goluri in SERIE A vizavi de joc numai in SERIE B, si antrenorul Mutu, un *** desavarsit...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

csaba
csaba  •  25 Decembrie 2021, 18:30

DE când confundați cocaina cu briliantul, briliant poate pentru fetele pe de care și-a bătut joc, din păcate la noi cei mai apreciați sunt *** și *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

853246084756615
Marcel Popa  •  25 Decembrie 2021, 14:00

Asa a fost si cu Ratoi ,Mutu este la fel.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează