FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRATATIVE

UPDATE Diseară am putea afla selecționerul! » Informații de ultimă oră: discuție decisivă la București

Mihai Stoichiță se întâlnește vineri cu Adrian Mutu. Foto: Imago
Mihai Stoichiță se întâlnește vineri cu Adrian Mutu. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 14:50 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 15:11

Mihai Stoichiță (67 de ani), directorul tehnic al FRF, va purta în această seară o discuție decisivă cu Adrian Mutu (42), în vederea preluării postului de selecționer al primei reprezentative de către „Briliant”.

Întâlnirea care ar putea lămuri numele noului selecționer al primei reprezentative va avea loc în această seară.

Mascarada
EDITORIAL
Mascarada

Întâlnire decisivă Mihai Stoichiță - Adrian Mutu în această seară 

Surse autorizate GSP.ro informează că Mihai Stoichiță și Adrian Mutu se vor întâlni astăzi, în Ajunul Crăciunului, la București. Inițial, se preconizase că discuția între șeful Comisiei Tehnice și fostul mare atacant urma să aibă loc joi. 

Așadar, Adrian Mutu pare în pole position pentru a ocupa postul lăsat liber de Mirel Rădoi și ar putea bate palma chiar de azi. Discuția va fi una de principiu, urmând ca termenii contractului, dacă se va ajunge la un acord, să fie stabiliți ulterior. În vederile Federației se află și Edi Iordănescu, la rândul său antrenor liber de contract. 

Avantajele lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje lui Adrian Mutu:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

VIDEO Adrian Mutu: „Putem face o națională foarte bună”

Invitat pe 8 decembrie la GSP LIVE, Adrian Mutu a vorbit despre planurile pe care le are în cazul în care va fi instalat la națională. Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă e de părere că se poate face o națională foarte bună cu jucătorii actuali, Adrian Mutu a răspuns categoric:

„Da. Eu cred acest lucru. Antrenorul care va accepta acesta post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină, nu? Eu așa o văd. Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun”.

România, amicale în martie, Nations League în iunie 

Pentru prima reprezentativă, în continuare fără selecționer, urmează două meciuri amicale care vor avea loc în luna martie. Unul dintre adversari este deja cunoscut, Israel.

România își începe campania de Nations League în iunie, când va avea de disputat 4 meciuri. Programul integral din Nations League:

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Citește mai multe știri despre națională:

Patronul din Liga 1 care nici nu vrea să audă de Mutu la națională: „Încă o petardă. Trebuie să fie la munca de jos!”

România, peste rivalele din Nations League în ultimul clasament FIFA al anului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
224556945391005
Horneţ Mirel  •  25 Decembrie 2021, 11:00

Se aleg antrenori peste care se poate interveni pentru ca nu au experienta !Pacat . Asa e inteles totul in tara aceasta !Unii sa fie numai la comanda, iar altii sa fie sclavii lor pentru ca altcineva nici nu ii bagau in seama !

126274606358117
Tony Bryder  •  24 Decembrie 2021, 20:06

Mirel are un nivel mult mai bun ça Mutu Deci Pleaca Mirel si vine MUTU DA VETI VEDEA CA MUTU NU VA CASTIGA NICI UN MECI IAR VOM PIERDE 7 ANI ASTA MERITAM PENTRU CA ACCEPTAM DECIZIILE LUI NENEA STOICHITA

480565775487774
Sebi Popa  •  24 Decembrie 2021, 17:50
Postat de petschovschi pe 24 Decembrie 2021, 17:35

Să-l ai pe Boloni liber și tu să vorbești cu Mutu (Edi Iordănescu sau Ursea), mi se pare sabotaj la adresa fotbalului românesc. Asta după ce ai numit în prealabil două nulități de tipul Contra și Rădoi, care au ratat tot ce se poate rata și în urma cărora n-a rămas absolut nimic bun. În aceste condiții cred că prezența lui Burleanu în fruntea FRF e o piatră de moară pentru fotbalul românesc. Omul ori e habarnist, ori e sabotor. Cert e că alegerile lui Burleanu reprezintă o bătaie de jos la adresa suporterilor echipei naționale. Să nu uităm că Iordănescu nu mai antrenase de 9 ani înainte de a-l rechema Burleanu (tata Puiu intrase în politică, devenise parlamentar UNPR). Echipa s-a calificat din inerție, într-o campanie începută bine de Pițurcă și dintr-o grupă foarte ușoară, în care Grecia (capul de serie) a pierdut ambele meciuri cu Feroe. La EURO 2016, echipa s-a prezentat slab, am pierdut chiar și cu Albania (am terminat pe ultimul loc în grupă). Despre Daum, Contra și Rădoi nici n-are rost să mai vorbim, că știm cu toții că au ratat tot de se putea rata. Avem șansa unui antrenor de mare calitate, Boloni, dar noi alegem iarăși nulități în această meserie. Să mă ierte Mutu, care a fost un mare fotbalist, dar ca antrenor e zero în acest moment și n-ar trebui să emită pretenții la fotoliul reprezentativei (dacă ar avea bun-simț).

1 la mana , e cam depasit antrenorul propus de tone . 2 la mana , nu avem nevoie de antrenor ci de selectioner si de preferat unul neutru

Vezi toate comentariile (35)
Comentează