FOTBAL  »  NATIONALA  »  MECIURI

Două meciuri amicale pentru „tricolori” în martie » Israel, una dintre adversare

România a câștigat ultimul meci disputat, 2-0 cu Liechtenstein // foto: GSP
România a câștigat ultimul meci disputat, 2-0 cu Liechtenstein // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 20 decembrie 2021 13:22 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 13:34

Prima reprezentativă a României, aflată în continuare în căutare de selecționer, va disputa două meciuri amicale în luna martie. Una dintre adversarele „tricolorilor” este Israel.

FRF a anunțat că echipa națională va disputa două meciuri amicale în luna martie. Acestea vor servi drept pregătire pentru Nations League, turneu ce va începe în iunie.

Stop joc! Neluțu Varga a anunțat decizia finală în privința lui Dan Petrescu: „Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”
ROMÂNIA
Stop joc! Neluțu Varga a anunțat decizia finală în privința lui Dan Petrescu: „Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”

România, meci amical cu Israel în martie 2022 

Una dintre partide va avea loc pe 29 martie 2022, în deplasare, cu Israel. Localitatea în care meciul va avea loc, precum și ora de start a acestuia, nu au fost încă stabilite.

Acestea, precum și numele celui de-al doilea adversar, urmează să fie anunțate de Federație.

Ultimul meci direct dintre România și Israel a avut loc în martie 2018, a avut tot caracter amical și a fost câștigat de „tricolori”, scor 2-1, cu goluri Nicolae Stanciu și George Țucudean.

Programul României în Nations League

Zilele trecute, UEFA a stabilit programul echipei naționale a României în grupa B3 din Nations League, din care mai fac parte Muntenegru, Finlanda, plus Bosnia și Herțegovina.

România va juca 4 dintre cele 6 meciuri din grupă în luna iunie, celelalte două fiind programate în septembrie:

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Nations League va oferi 3 bilete de acces la EURO 2024, exact așa cum s-a întâmplat și pentru EURO 2020. Atunci, România a disputat un prim baraj grație exclusiv Nations League, dar am pierdut în Islanda.

Și acum, nu mai puțin de 12 formații ce vor avea o clasare bună în această competiție vor ajunge în play-off, în afara celor 20 care se vor situa pe primele două locuri în cele 10 grupe din preliminariile CE. La finalul play-off-urilor, 3 dintre acestea vor ajunge la turneul final. A 24-a va fi țara gazdă, Germania.

Adversarele României din Nations League

Pe Muntenegru am întâlnit-o și în Liga Națiunilor, ediția 2018. 0-0 la Cluj, 1-0 pentru „tricolori” la Podgorica. Selecționata lui Miodrag Radulovic se bazează în centrul defensivei pe Stefan Savic, stoperul lui Atletico Madrid, și pe Risto Radunovic, fundașul stânga de la FCSB. Muntenegru nu s-a calificat niciodată la un turneu final.

Cu Finlanda am obținut 4 puncte în campania pentru Euro 2016. Naționala lui Markku Kanerva îl are în atac pe Teemu Pukki, vârful lui Norwich, Premier League. Finlanda a participat la Euro 2020, fiind eliminată în faza grupelor.

Pe Bosnia și Herțegovina nu am mai întâlnit-o din preliminariile pentru Euro 2012. Victorie pentru „tricolori” în Giulești, 3-0, înfrângere cu 1-2 la Zenica. Vedeta din lotul lui Ivaylo Petev: Edin Dzeko, de la Inter. Ultimul turneu final al Bosniei: Campionatul Mondial 2014.

Mai multe știri despre echipa națională: 

Opinie aparte: „Selecționerul contează prea puțin, avem alte probleme!”

Risto Radunovic, despre meciurile contra României: „Mă bucur! Le-am zis colegilor: «Vă batem în Nations League»”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close