FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

„FRF ne învață să facem blaturi” » Acuze dure la adresa Federației pe tema criteriilor de departajare la baraj!

Articol de - Publicat joi, 20 august 2020 11:20 / Actualizat joi, 20 august 2020 11:38

Armand Mihălăchioiu, directorul general al formației dâmbovițene Roberto Ziduri, care a ratat promovarea în L3, atacă în termeni duri federația pe tema criteriilor de departajare din baraj: „Au promovat echipe care n-au jucat niciun meci sau au fost învinse pe teren, criteriul fair-play a funcționat înaintea golaverajului. Noaptea minții!”.

Nu doar la Cupa României și la Liga 1 a produs haos FRF prin compartimentul competiții, condus de Felix Grigore, oficial îngenuncheat de pandemie și de regulamente în finalul sezonului precedent. Inclusiv barajele pentru promovarea în L3 au însemnat un talmeș-balmeș, care a dat naștere la situații ridicole și la nemulțumiri majore printre echipele implicate în partide.

Periam (Timiș) promovată fără nicio partidă!

Federația a inventat un sistem ad-hoc, 14 miniturnee de câte trei echipe disputate pe teren neutru, în sistem fiecare cu fiecare. Numai că patru grupe au rămas în două formații și s-a jucat un singur meci prin absența reprezentantelor din județele Bistrița, Mehedinți, Teleorman și Tulcea. Mai mult, campioana din Timiș, Avântul Periam, a avansat în L3 fără să intre pe teren, pentru că singura adversară, Jiul, a înregistrat cazuri de coronavirus, iar întâlnirea n-a mai fost programată!

Practic, au promovat cele 14 câștigătoare ale seriilor și încă 6 echipe de pe locurile secunde, dar departajarea a creat situații halucinante. Unul dintre cluburile rămase pe dinafară e Roberto Ziduri din Dâmbovița, iar directorul general Armand Mihălăchioiu explică printr-un discurs virulent motivele revoltei.

„Cu 3-0 la masa verde s-au pus punctele, nu și golurile!”

"Noi am jucat cu cuțitele pe masă în grupă de trei formații, am bătut 4-0 pe Dăbuleni – Dolj și am pierdut 0-3 cu Budeasa – Argeș. Prin urmare, am încheiat cu 3 puncte și golaveraj 4-3, dar n-am fost declarați eligibili la promovare de pe locul doi. În schimb, au urcat Periam – Timiș, care n-a disputat niciun meci și Ciulnița, Șimleul Silvaniei și Cisnădie, care aveau tot 3 puncte, dar golaveraj mai slab", spune Mihălăchioiu.

Continuă: "Aberațiile sunt colosale și denotă o bătaie de joc totală din partea FRF. Ciulnița a luat bătaie cu 6-0 de la Steaua, dar a obținut trei puncte la masa verde cu Mihăilești – Giurgiu, prin neprezentare. Numai că, atenție, pentru cei care au câștigat la masa verde din diferite motive, s-au adăugat doar punctele, nu și golaverajul, dacă ați mai pomenit așa ceva! Adică Ciulinița a terminat cu 2 meciuri, o victorie cu 3-0 la masa verde și o înfrângere cu 0-6, golaveraj final 0-6 și e declarată promovată înaintea noastră. De ce? Aici e alt exemplu de noaptea minții: după puncte, primul criteriu de departajare a fost cel fair-play! Nu golaverajul, nu golurile marcate! Ați mai auzit așa ceva pe această planetă?".

„I-a interesat să ne ia banii pe cartonașe”

"Să fiu bine înțeles! Nu am absolut nimic cu echipele în cauză, ci aduc în discuție doar un regulament de promovare stupid, pe care FRF nici măcar nu s-a sinchisit să-l anunțe către echipele participante la baraj în materie de criterii de departajare. Asta apropo și de transparența pe care Burleanu o tot bagă la înaintare în bla-bla-uri fără substanță", mai punctează Mihălăchioiu.

100 de cluburivor juca în sezonul viitor din L3: vor exista 10 serii a câte 10 echipe, cu un dublu sistem de baraj pentru promovare în care vor fi implicate primele două formații din fiecare grupă

Completează: "După ce că au făcut vraiște tot barajul pentru Liga 3, știți care a fost prima grijă a FRF la capătul partidelor? A doua zi ne-au trimis mail și ne-au atenționat prin telefon că avem de plată o amendă de 160 de lei pentru un cartonaș roșu! Asta-i interesa cel mai mult! OK, îi vom plăti, dar tu, federație, îți prinzi degetele în organizarea barajelor și apoi, arătând un comportament fără scrupule, înainte să clarifici orice chestiuni legate de promovare, te mobilizezi în primul rând să le iei banii amărâților ăstora din fotbalul mic? O rușine!".

„Trebuia să facem un 0-0, să stăm să numărăm firele de iarbă de pe teren”

Mihălăchoiu concluzionează: "Am fi putut să facem un 0-0 liniștit în ultima partidă din grupă, ne calificam braț la braț ambele formații și la revedere! Nu ne atingeam și stăteam să numărăm firele de iarbă de pe teren ca să treacă timpul. N-a fost bine că am jucat și am respectat competiția. De fapt, FRF asta ne învață acum: să facem blaturi ca să ne atingem obiectivele! E, pur și simplu, uluitor să declari promovată o echipă care n-a jucat niciun meci ori pe alta care a fost învinsă pe teren, dar, în schimb, să lași pe tușă formații care și-au văzut de treabă și au câștigat pe merit niște puncte. Și Sporting Vaslui e fix în aceeași situație cu noi". 

Am cheltuit peste 20.000 de lei pe teste, am achitat chiar 400 de lei pe bucată, fiindcă au explodat prețurile, ne-am comportat exemplar în ce privește protocolul medical, doar că nu i-am legat cu lanțuri pe jucători ca să-i protejăm, iar FRF cum răspunde? Ne dă un șut în fund printr-un regulament de baraj călcat în picioare.

Suntem o echipă totalmente privată, susținută de un om extraordinar, Dan Negriloaia, care, în liga județeană și la baraj, ne-a asigurat condiții de divizia secundă. Cum să mai aibă Burleanu pretenția să investească în fotbal oamenii de afaceri, când văd că sunt luați peste picior de FRF?

Ce face FRF cu echipele de liga a treia e japcă pe față. Trebuie să achiți 20.000 de lei taxă de participare, o garanție că nu te retragi din competiție, de parcă regulamentul nu prevede clar pentru asta o sancțiune dură, că retrogradezi direct în ultimul eșalon județean. Și mai ia încă 1.000 de lei taxă de analiză dosar ca o veritabilă bancă în procedura de creditare a unui client.
- Armand Mihălăchioiu, director general Roberto Ziduri (L4, Dâmbovița)

Citește și alte știri:

Devine Liga 1 COVID » Ce prevede noul protocol fixat de FRF

Echipele românești, interzise în Europa League cel puțin până în 2023

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  23 August 2020, 16:51

Vrem VAR in LIGA 1 !!!! Luati bani de la UEFA, FIFA, si faceti cursurile cu oamenii ! Multi se ofera voluntari din cei care au facut fotbal ...fosti arbitri, fotbalisti ...etc , asa ii ajutati si pe ei !

sibelius
sibelius  •  20 August 2020, 14:01
Postat de sorinache pe 20 August 2020, 12:09

Corect. Stai cuminte, iei 6-0, dar niciun cartonaș și ești eligibil în fata celor care luptă și iau cartonașe. Criteriul fair-play mai tare decât cel sportiv.

Golaverajul era un criteriu ilogic in conditiile in care unele echipe nu au participat.

skins_berceni
skins_berceni  •  20 August 2020, 13:41
Postat de cri5ti pe 20 August 2020, 12:49

Cum sa te numești ca echipa de fotbal Roberto Ziduri????

Cum sa te numești dynamo, csa fcs, concordia, sepsi osk, clinceni, Hermannstadt, gaz metan...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează