FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

FRF pregătește măsuri speciale pentru deplasarea la Reykjavik » Măști, soluții antiseptice și izolare

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2020 15:53

FRF pregătește măsuri speciale în privința deplasării la Reykjavik pentru meciul cu Islanda, iar Mirel Rădoi (38 de ani), caută soluții interne pentru cazul, foarte probabil, că va fi nevoit să renunțe la internaționalii din Italia.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • AdversariRomania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

La Casa Fotbalului, ședințele se țin lanț în aceste zile, subiectele cele mai discutate fiind legate de naționalele care urmează să joace în această perioadă în diferite competiții, în contextul în care noul coronavirus continuă să afecteze zone tot mai extinse, iar măsurile de precauție se înăspresc peste tot. În privința „tricolorilor” mari, care urmează să dispute pe 26 martie semifinala barajului Euro 2020 cu Islanda, la Reykjavik, s-a făcut deja necesarul pentru deplasare. Unul special, care să asigure condiții cât mai bune, încât să se evite eventuale probleme.

„Contact minim cu cei din afara echipei”

„Se vor lua cantități mai mari de soluții antiseptice de spălat pe mâini, pe bază de alcool, dar și măști de protecție, pentru spațiile aglomerate, precum aeroporturile. În plus, din momentul aterizării la Reykjavik, delegația va încerca să limiteze la maxim orice contact cu cineva din afară, chiar cu eventuale grupuri de suporteri. Foarte probabil, jucătorii vor renunța și la obișnuita plimbare prin oraș, din ziua meciului. Sunt niște măsuri minime, dar care trebuie luate în asemenea condiții”, spun apropiați ai echipei naționale.

Mai speră la deblocarea Italiei

Deși România a anunțat deja suspendarea curselor aeriene din și spre Italia, FRF nu a anunțat încă oficial că renunță să îi mai convoace pe internaționalii din Peninsulă. Mirel Rădoi are 4 pe lista preliminară, Ionuț Radu (22 de ani, Parma), Vlad Chiricheș (30 de ani, Sassuolo), Vasile Mogoș (27 de ani, Cremonese) și Romario Benzar (27 de ani, Perugia). La rândul său, și Adrian Mutu (41 de ani), selecționerul României U21, are în vedere doi stranieri de acolo, pe Vlad Dragomir (20 de ani, Perugia) și Marius Marin (21 de ani, Pisa), pentru partida cu Danemarca, din 31 martie, de la Craiova. Iar antrenorul de la naționala U17, Adrian Văsâi (55 de ani), a cărui selecționată urmează să plece pe 23 martie în Belgia, la Turneul de Elită pentru calificarea la Euro 2020, ar urma să renunțe la Claudiu Negoescu (16 ani) și Ionuț Bătănași (16 ani), ambii de la Spal.

„Așa cum s-a decis blocarea zborurilor din Italia, se poate ca peste două-trei zile să se ridice această interdicție. Nimeni nu știe ce se va întâmpla, iar până la reunirea naționalei mari și a celei de tineret mai sunt câteva zile. La naționala U17 e mai rău, că cei mici se strâng pe 15 martie în cantonament. E clar că dacă lucrurile nu se schimbă, cei din Italia nu vor mai putea ajunge la lot, având în vedere și perioada de carantină de 14 zile”, susțin aceleași surse.

Tătărușanu e și el out

Astăzi, și nordul Franței a intrat în zona roșie de coronavirus, ceea ce înseamnă pierderea unui alt internațional pentru meciul cu Islanda, Ciprian Tătărușanu (34 de ani). Detalii aici

Klara Bjartmarz, directorul executiv al Federației Islandeze, a declarat în presa locală că dorința nordicilor este ca partida cu „tricolorii” din Liga Națiunilor să se dispute cu spectatori în tribune. Detalii aici.

65de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus sunt înregistrate oficial în Islanda, cu 15 mai mult decât în urmă cu 3 zile

"Situația e destul de gravă. Stăm în casă, suntem în carantină, n-avem voie să ieșim afară. Nu e deloc plăcut să nu putem merge la antrenamente. Trebuie să respectăm însă indicațiile" a declarat Romario Benzar, fundaș Perugia, la DigiSport.

VEZI ȘI:

Tătărușanu, OUT cu Islanda! 5 jucători indisponibili pentru meciul de la Reykjavik

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
maccsero
maccsero  •  11 Martie 2020, 17:15

Nu se mai deblochează nimeni nimic. Dar nu trebuie să ne pară rău. O să fie doar un ersatz de turneu final. Nu m-aș mira să-l câștige Austria sau Norvegia :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează