FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Management în vreme de pandemie la FRF: Răzvan Burleanu taie de la angajaţi şi dă prietenului Vasile Dâncu!

Burleanu - Dâncu, o
prietenie cimentată
și de contracte de
zeci de mii de euro +10   FOTO
Burleanu - Dâncu, o prietenie cimentată și de contracte de zeci de mii de euro

Articol de , , - Publicat joi, 16 aprilie 2020 09:00

Exact în perioada în care a anunţat că a diminuat salariile cu 20%, FRF contracta realizarea unui sondaj de către IRES, companie a unui amic al şefului de la Casa Fotbalului, Vasile Dâncu.

Răzvan Burleanu şi FRF iau de la angajaţi şi dau oamenilor care au sprijinit conducerea de la Casa Fotbalului. Într-o perioadă în care a anunţat că diminuează contractele tuturor celor pe care îi are pe statele de plată cu 20%, forul condus de Burleanu a luat decizia de a comanda realizarea unui sondaj de opinie fix către o societate controlată de Vasile Dâncu. Unul dintre cei mai apropiaţi oameni de Răzvan Burleanu şi cel care l-a susţinut în ultimii 6 ani.

FRF a făcut o solicitare către IRES, Institutul Român de Evaluare şi Strategie, pentru realizarea unui sondaj exact în perioada în care toţi cei care lucrează la federaţie, inclusiv staff-urile tehnice ale primelor două reprezentative, în frunte cu Rădoi şi Mutu, au aflat că vor câştiga cu o cincime mai puţin.

Burleanu cerea solidaritate

Tema pe care a dorit-o FRF are legătură cu pandemia de coronavirus, iar titlul studiului de piaţă poartă denumirea „Impactul COVID-19 asupra practicării sportului”. Cercetarea realizată de firma lui Dâncu, amicul lui Burleanu, a avut loc în perioada 26-30 martie, în timp ce pe 31 martie FRF comunica public motivele pentru care e nevoită să taie din salariile angajaţilor: 

„Având în vedere situaţia actuală, cauzată de evoluţia pandemiei COVID-19, în sprijinul solidarităţii întregii familii a fotbalului românesc, FRF a hotărât ca, începând cu luna aprilie, toate salariile angajaţilor FRF, inclusiv din zona tehnică, să fie diminuate cu 20%"
- comunicat FRF

Gazeta a solicitat un răspuns din partea FRF cu privire la costurile respectivului studiu

Cum a răspuns FRF solicitării Gazetei:

  • „Cercetarea la care faceți referire rezultă din parteneriatul pe care FRF îl are cu UEFA pentru organizarea EURO 2020 și se derulează în mai multe etape, începând cu vara anului 2019. Unul dintre elementele parteneriatului îl reprezintă și efectuarea de studii sociologice pentru a avea o imagine cât mai clară asupra fotbalului românesc"
  • „Cel mai recent sondaj a fost programat încă din 2019 pentru luna martie 2020. Având în vedere situația creată de pandemia COVID-19, Federația Română de Fotbal a îndreptat cercetarea și în această direcție, pentru a putea evalua impactul asupra fotbalului românesc, astfel încât rezultatul studiului să fie un element de cunoaștere pentru formularea deciziilor FRF"
  • „Totodată, vă informăm că Federaţia Română de Fotbal este o persoană juridică de drept privat şi nu există niciun temei legal potrivit căruia să vă putem comunica informaţiile financiare solicitate"

"Nici nu știam că FRF a solicitat acest sondaj, nu eu mă ocup de administrație la IRES. Acolo se află băieții mei, da, am și promovat pe facebook la mine cercetarea, dar n-am știut de el dinainte. Nu mă întrebați cât a costat, chiar nu știu. Oricum, multe dintre sondajele pe care IRES le-a făcut pentru FRF au fost pro bono, în baza unei colaborări mai largi care a existat în toată această perioadă"
Vasile Dâncu

Concluziile sondajului cu privire la efectele pandemiei COVID-19 asupra sportului și fotbalului în particular:

+6 FOTO

"Veniturile fiecăruia vor fi afectate, da, sunt momente dificile, dar trebuie să rămânem solidari, pentru că avem această datorie faţă de noi înşine şi colegii noştri, faţă de membrii afiliaţi şi parteneri, faţă de suporteri şi, în primul rând, faţă de viitorul fotbalului românesc"
Răzvan Burleanu, pe 31 martie 2020

66.000 de euroe economia pe care FRF o face prin tăierea cu 20% a salariilor angajaţilor săi, bugetul total al contractelor de la Casa Fotbalului fiind de circa 4 milioane de euro pe an

"Avem un contract cu IRES, firma domnului Dâncu, care ne oferă cercetare, percepţii, trenduri, analize. Un fel de barometru al fotbalului românesc. Plătim în jur de 10.000-12.000 de euro pe an pentru aceste studii" 
Răzvan Burleanu, interviu în Adevărul în aprilie 2018

Contractul n-a fost trecut prin Comitetul Executiv

Gazeta a întrebat ieri mai mulţi membri ai forului care ia decizii la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv, dacă respectivul sondaj a fost supus aprobării. Niciunul dintre aceştia nu şi-a adus aminte ca pe masa CEx-ului să se fi aflat acest contract, dintre FRF şi IRES. Conform statutului FRF, trebuie supuse aprobării doar contractele care prevăd sume mai mari de 50.000 de euro. 

Peste 100.000 de euro către IRES în 2014-2015

Despre Vasile Dâncu, fost vicepremier şi om important în PSD, s-a spus că a fost unul dintre personajele-cheie în ascensiunea lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF. Ce s-a întâmplat imediat după ce Burleanu a câştigat alegerile, în urmă cu 6 ani? În 2014 şi 2015, primii doi ani de mandat ai lui la Casa Fotbalului, FRF a virat către IRES, firma lui Dâncu, peste 100.000 de euro. În iunie 2014, la numai 3 luni după alegeri, Dâncu se alegea cu primul contract, de 63.400 de euro. Apoi, pe parcursul lui 2015, FRF a plătit 3 tranşe de bani: 15.700 în februarie, 16.300 în august şi 8.900 în septembrie. În total, în 2 ani, 104.300 de euro.

Dâncu, odă pentru Burleanu în 2016

În urmă cu aproape 4 ani, în vara lui 2016, chiar înainte ca România să dispute ultimul meci la CE din Franţa, cu Albania, scor 0-1, Vasile Dâncu a semnat un editorial pentru adevarul.ro, în care l-a lăudat în exces pe şeful FRF:

„Timp de 20 de ani am lăsat fotbalul pe mâna unei familii şi a unei găşti de samsari care au tranzacţionat jucătorii ca pe vite, fără a gândi în niciun fel dezvoltarea lui. Nu am mai făcut terenuri de fotbal, nu am investit în educaţia sportivă, dar am lăsat totul la voia întâmplării. Astăzi, în multe sporturi, organizarea bate talentul sau masa mare de selecţie. Astăzi, proiectele lui Răzvan Burleanu şi ale tinerei lui echipe sunt preluate de UEFA şi FIFA ca bune practici şi vor produce, cu siguranţă, viitoarea generaţie a echipei naţionale, dar nu mai devreme de un deceniu. Dacă vom avea minte să sprijinim aceste proiecte, atunci în viitor vom putea să avem echipă de la care să cerem rezultate"
- Vasile Dâncu

La braţ cu Maior în cantonamentul naţionalei

Vasile Dâncu a fost un personaj extrem de influent în PSD şi în timpul guvernării acestui partid, din perioada în care la FRF au avut loc alegerile din 2014, când Burleanu a ieşit învingător după ce Gică Popescu a fost condamnat. 

Ulterior, Dâncu a fost aproape nelipsit din delegaţia FRF de la meciurile echipei naţionale. La unul dintre acestea, de la Belfast, cu Irlanda de Nord, din iunie 2015, Dâncu a fost fotografiat în faţa hotelului reprezentativei României alături de George Maior, care la acea vreme plecase de doar câteva luni din fruntea SRI. În prezent, Maior e ambasadorul României în SUA.

Management în vreme de pandemie la FRF: Răzvan Burleanu taie de la angajaţi şi dă prietenului Vasile Dâncu!
George Maior

"Dacă îl cunosc pe George Maior? Da, l-am cunoscut prin Vasile Dâncu, ei sunt apropiaţi"
Răzvan Burleanu, interviu în Adevărul în aprilie 2018

Dezvăluirile lui Adronic: "Bineînţeles că o să câştige Burleanu"

În urmă cu 2 ani, jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit o scenă pe care a trăit-o în biroul lui George Maior de la SRI și care pune într-o altă lumină modul în care Burleanu a câştigat alegerile de la FRF în 2014. Andronic a susţinut că de faţă era şi generalul Florian Coldea, iar discuţia amicală dintre ei a ajuns şi la fotbal. 

„Văd că sunt alegeri la FRF şi o să câştige un puşti, Burleanu", această afirmaţie rostită atunci de Andronic l-a determinat pe Coldea să reacţioneze, conform mărturisirilor lui Andronic: "Cred că mai multe şanse ar avea Chivorchian". "În acel moment, replica lui Coldea l-a iritat pe Maior, care a intervenit: «Băi, nu vă băgaţi şi aici, ce căutaţi voi în fotbal, ce vă interesează cine câştigă? Bineînţeles că o să câştige Burleanu»" a fost amintirea lui Dan Andronic.

Mircea Sandu a dezvăluit discuții colosale despre Burleanu în birourile de la SRI: "Maior a zis: «Nu vă băgați aici!»"

"Burleanu este susţinut prin intermediul lui Dâncu. A picat Fota de la preşedinţie, au picat şi Coldea, şi Maior de la SRI, dar a rămas Dâncu, iar Dâncu e piesă tare"
Dumitru Dragomir, martie 2018

Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

CITEȘTE ȘI:

RETRO GSP. 39 de ani de la ultimul meci al lui Cornel Dinu la națională » Dezvăluiri incendiare: „Aș fi avut mai multe selecții, dar Liță Dumitru îi transmitea lui Piști că-l mai făceam bozgor”

EXCLUSIV VIDEO Poveste fabuloasă din vestiarul Parmei lui Mutu și Adriano: „A venit obosit... Mister a intrat și l-a găsit întins pe masă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  16 Aprilie 2020, 16:48

Cum se intereseaza cineva de cum este "tocat" bugetul FRF de catre "competitiva" echipa condusa de Burleanu, se da un raspuns tras la xerox: "Federaţia Română de Fotbal este o persoană juridică de drept privat şi nu există niciun temei legal potrivit căruia să vă putem comunica informaţiile financiare solicitate". Dar, cand si cand (destul de des, totusi) Burleanu solicita ajutor de la Guvern motivand ca vrea sa... dezvolte fotbalul romanesc!?! Si, la tot dezvoltat, si dezvoltat, pana l-a adus pe ultimele locuri din Europa!

deusdat
deusdat  •  16 Aprilie 2020, 13:23

Da cine e Burleanu ăsta ca să fie susținut ?? De unde iubirea asta infinită față de un june anonim fără nici măcar o experiență profesională ? El și sprijinitorii lui fac parte din vreo confrerie secretă? Illuminati, Rozacrucienii, Cavalerii de Arschland?

clnscp
clnscp  •  16 Aprilie 2020, 10:33
Postat de ucv1948 pe 16 Aprilie 2020, 08:52

Cu asta mah, se ocupa serviciile secrete in tara asta ? Sa puna sefi la fotbal ? ..... baaaaaa , avem un sfert de tara instrainata . Bucovina de Nord , Tinutul Herta , Basarabia , Bugeacul va spune ceva ? Cu asta ar fi trebuit sa va ocupati in ultimi 30 de ani : Reîntregire Nationala !!! . Asta ar fi trebuit sa fie una din tintele serviciilor romanesti de informatie. Nu sa imbogatiti peste noapte politicieni corupti. ... . ***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează