FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF reacționează după acuzele de șpagă de la GSP Live: „E treaba selecționerilor pe cine cheamă”

Articol de - Publicat vineri, 18 ianuarie 2019 12:14

Biroul de presă al FRF a emis un punct de vedere, după ce Lorena Balaci, fiica fostului mare fotbalist Ilie Balaci, a acuzat în cadrul emisiunii GSP LIVE că selecția la loturile naționale se face pe pile și pe șpagă. Detalii AICI!


„În urma solicitării dumneavoastră, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări.

Pentru a crea generații bune, este nevoie de trei lucruri: o selecție corectă, o pregătire bună și competiție. În ultimii ani, FRF a mărit aria de selecție, a încercat să aducă cele mai moderne metode de pregătire la loturile naționale și a creat noi competiții. Integritatea selecționerilor este un principiu de bază, unul de la care FRF nu se abate. Valoarea jucătorilor este singurul criteriu în ceea ce privește selecția la loturile naționale.

Fiecare selecționer este liber să cheme la lotul național jucătorii de care consideră că are nevoie. Activitatea acestuia, a selecționerului, este analizată în cadrul ședinței Comisiei Tehnice, unde este prezentat un raport la finalul fiecărei acțiuni.

Procesul de selecție la reprezentativa U15, la care se face referire în declarație, este unul complex, la nivel național. În urma Turneului Speranțelor, cei mai buni 44 de jucători U15, evidențiați de membrii Comisiei Tehnice și de Departamentul de Scouting al FRF, au fost selecționați și chemați la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia.

Lotul a beneficiat de un staff format din patru tehnicieni, Iulian Cojocaru, Mihai Ianovschi jr., Răzvan Rotaru și Valentin Sinescu, doi antrenori cu portarii, Dumitru Moraru și Eugen Anghel, și doi preparatori fizici, Horațiu Baciu și Bogdan Ungureanu. Pe durata stagiului, alături de tinerii tricolori s-au aflat și managerul departamentului de scouting, Ion Geolgău, directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță, ceilalți antrenori de la loturile naționale de juniori, dar și de tineret, împreună cu Lucian Sănmărtean, managerul sportiv al loturilor naționale de juniori.

Mai mult, începând din 2018, la fiecare selecționată de juniori s-a implementat testul Vameval, care a fost făcut pentru prima oară la noua reprezentativă U15. La sfârșitul lunii septembrie, sub îndrumarea lui Jean-François Domergue, fost campion european cu naționala Franței și manager dezvoltare UEFA pentru juniori, și a lui Loïc Borie, preparator fizic UEFA, cei mai tineri tricolori au participat la testul Vameval prin care le-a fost evaluată capacitatea aerobă”, a fost reacția FRF. 

„Acum se face selecție pe alte lucruri, mai mari! Acum sunt sume, sume importante. Am auzit că se dau undeva la 4.000 de euro! Mi se pare o nebunie. Poate că sunt singura care am curajul să spun că se întâmplă. Poate eu insuflu și altora curajul să spună asta. Sunt sigură că sunt oameni care au dovezi clare. Eu am văzut cu fiul meu” Lorena Balaci

Vezi și:

GSP LIVE // VIDEO Șpagă la FRF?! „Se dau 4000 de euro! Se întâmplă o mizerie cu sume importante”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează