FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NATIONALA

FRF șochează: a lăsat „naționalele” U21 și U20 fără selecționeri pentru a face economie la buget!

Articol de , , - Publicat miercuri, 04 august 2021 16:45 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 16:56

Cele două reprezentative au meciuri tari, cu Portugalia și Anglia printre adversare, în mai puțin de o lună

Federația Română de Fotbal continuă să gândească și să acționeze într-o manieră originală atunci când e vorba despre gestionarea loturilor naționale. Două selecționate, cele mai importante în afara primei reprezentative, au fost lăsate în aer, deși luna viitoare vor susține meciuri care au fost antamate de multă vreme.

Naționala de tineret și România U20, care a fost înființată în toamna anului trecut, nu au nici în acest moment antrenori principali, iar primele jocuri pe care le vor disputa sunt la începutul lunii septembrie!!! E o situație fără precedent ca o echipă națională a României să nu aibă selecționer cu mai puțin de o lună înainte de un meci!

ROMÂNIA U21

Această națională a rămas fără "principal" în luna iunie, atunci când Adrian Mutu a renunțat să mai continue. A preferat să preia o echipă de club, pe FCU Craiova, iar de atunci, deși au trecut două luni, Comisia Tehnică, în frunte cu Mihai Stoichiță, n-a făcut nicio propunere. Au fost vehiculate numele lui Daniel Pancu și Nicolae Dică, însă niciunul n-a fost instalat.

Echipa de tineret e calificată direct la Campionatul European din 2023, un turneu final care va fi găzduit și de țara noastră, împreună cu Georgia. România nu va participa în preliminarii, însă are meciuri amicale chiar luna viitoare. Iar primul adversar e unul de top: Anglia, pe 3 septembrie, pe teren propriu.

ROMÂNIA U20

E o selecționată nouă, căreia FRF a decis să-i dea naștere anul trecut, dar care acum a fost lăsată fără antrenor și nimeni n-a urmărit potențialii fotbaliști ce pot face obiectul convocărilor. În toamna lui 2020, FRF se lăuda cu inițiativa de a înființa România U20. 

"Naționala U20 a României a fost înființată în urma deciziei Comitetului Executiv din noiembrie 2020, din dorința de a oferi continuitate tinerelor generații. România este singura țară din Europa de Est cu o selecționată la acest nivel de vârstă. Prin această competiție se oferă o experiență internațională jucătorilor care fac tranziția de la nivel U19 spre naționala de tineret. 

Competiția oferă o oportunitate de dezvoltare și arbitrajului românesc. Comisia Centrală a Arbitrilor va delega brigăzi de arbitri de perspectivă pentru a conduce partide în celelalte țări participante și, astfel, pentru a acumula experiență la nivel internațional", posta forul prezidat de Răzvan Burleanu.

FRF anunța la acel moment că România U20 va participa într-o competiție amicală alături de selecționate extrem de puternice. Printre adversare: Anglia, Germania, Italia și Portugalia. Deși primul meci va fi pe 2 septembrie, această selecționată nu are nici în prezent un antrenor!!! Și aici a fost vehiculat un nume de posibil "principal", e vorba despre Florin Bratu.

Conform surselor GSP, inclusiv celor din interiorul FRF, argumentul principal pentru care cele două echipe au fost lăsate fără staff tehnic e acela că s-a făcut o economie importantă la bugetul de la Casa Fotbalului. Ultimii selecționeri ai României U21, Rădoi și Mutu, au rulat pe contracte mici, de câte 5.000 de euro lunar, o sumă care sigur nu va fi depășită nici în cazul celui care va conduce România U20.

Programul României U20 în această toamnă

DataMeciul
2 septembrieRomânia - Portugalia
6 septembrieAnglia - România
7 octombrieRomânia - Cehia
11 octombrieGermania - România
11 noiembrieRomânia - Polonia
15 noiembrieItalia - România

Cum ar putea arăta naționala U20

Hindrich (CFR) - I. Mitran (CSU Craiova), Drăgușin (Juventus), M. Ilie (Verona), Al. Sima (Farul) - M. Corbu (Acamedia Puskas), Grameni (Farul) - Oct. Popescu (FCSB), Pitu (Farul), Baiaram (CSU Craiova) - L. Munteanu (Fiorentina)
* eligibilitatea e pentru jucătorii născuți după 1 ianuarie 2002

Programul României U21 în septembrie

DataMeciul
3 septembrieRomânia - Anglia
7 septembrieRomânia - Georgia

Cum ar putea arăta naționala U21

M. Popa (Astra) - R. Ghiță (Farul), Screciu (CSU Craiova), Ehmann (Dinamo), S. Șerban (FCSB) - D. Albu (FCU Craiova), Ișfan (FC Argeș) - Petrila (CFR), Sefer (Rapid), Mihăilă (Parma) - Markovici (CSU Craiova)
* eligibilitatea e pentru jucătorii născuți după 1 ianuarie 2000

"Până, cel târziu, pe 15 iulie o să numim un antrenor care să-l înlocuiască pe Adrian Mutu la echipa națională de tineret"
Mihai Stoichiță, la finalul lunii iunie

Selecționerii U21 în ultimii 5 ani

PerioadăAntrenor
2016-2018Daniel Isăilă
2018-2019Mirel Rădoi
2020-2021Adrian Mutu

Altă anomalie: Rădoi a lipsit de la naționala mare!

În această vară, FRF a mai luat o decizie controversată. L-a trimis la Jocurile Olimpice, ca selecționer, pe Mirel Rădoi și a lăsat astfel echipa națională de seniori fără antrenor într-o perioadă în care Liga a început, iar toate cele 4 echipe ale noastre au disputat jocuri în cupele europene. 

Nu mai departe de începutul lui septembrie, România va susține 3 jocuri cruciale în preliminariile CM, în tentativa de a mai păstra șanse măcar la locul 2, care va duce la barajul pentru prezența în Qatar. Vom înfrunta Islanda (2 septembrie), Liechtenstein (5 septembrie) și Macedonia de Nord (8 septembrie). În primele 3 jocuri, cu Macedonia, Germania și Armenia, "tricolorii" au acumulat doar 3 puncte și în prezent sunt pe locul 4.

Octavian Popescu, victima strategiei FRF

Nu e pentru prima dată când Federația condusă de Răzvan Burleanu lasă anumite loturi naționale fără selecționer. Așa s-a întâmplat și în anii precedenți la unele reprezentative mai mici de vârstă, iar din acest motiv s-a ajuns la o situație incredibilă: ca Octavian Popescu să nu joace nici măcar un meci în echipele naționale de juniori, deși el ajunsese ulterior titular la FCSB în Liga 1! 

Naționala din care făcea parte puștiul Popescu n-a avut antrenor vreme de 7-8 luni și, implicit, nimeni n-a urmărit jucătorii din acea generație. Ulterior a fost instalat Daniel Oprescu, care l-a remarcat pe Tavi Popescu, l-a și convocat, dar atunci cei de la CSU Craiova n-au dat curs solicitării și nu l-au lăsat să meargă să joace.

Angajații, tăiați la salarii. Șefii, nu!

Pe parcursul anului 2020, FRF a anuțat că ia măsuri pentru a face economii și pentru a rezista în fața crizei cauzate de impactul pandemiei. A redus săptămâna de lucru de la 5 la 4 zile, astfel că toți angajații au avut venituri cu 20% mai mici. Totuși, măsura n-a fost aplicată și celor mai importanți oameni din Casa Fotbalului. Răzvan Burleanu, președintele FRF, Gabriel Bodescu, secretar general adjunct, Radu Vișan, secretar general, și Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice, au continuat să ruleze pe salariile de normă întreagă.

CITEȘTE ȘI

Mihai Rotaru ia în calcul retragerea de la CSU Craiova: „Voi lăsa Știința sănătoasă, nu ca Dinamo”

Fotbalistul care „i-a luat ochii” lui Dragomir, după primele 3 etape: „Are tehnică de 10 milioane de euro și plămâni de 20!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (23)
ovidiu1
ovidiu1  •  05 August 2021, 15:16
Postat de steaua024 pe 04 August 2021, 23:51

De 7 ani FRF e condusa de un politruc ! Un neica nimeni arogant si habarnist, amintind de vremuri apuse, cocotat in "post" de o camarila ardeleana in frunte cu "ideologul" Dancu, sri-stul Maior sprijiniti de Ponta si care a avut grija sa-l bage la puscarie pe cel care era castigator de necontestat si reprezentant de seama a generatiei de aur a fotbalului romanesc. Rezultate: zero ! Bani insusiti cu ghiotura! Echipele nationale LA PAMANT ! O situatie nemaintalnita in fotbalul romanesc !!!! Ba avem si o realizare: O echipa de fotbal castiga neintrerupt 4 campionate !?!? (de ! rasplata, nu? ). Echipele de club patronate de un adormit caruia ii scoti cu forcepsul o vorba din gura ( a propos ! odrasla lui ce mai face? unde a disparut? ), se zbat in mocirla ! Daca avem si fluierasii care se orienteaza spre directia de unde bate ...vantul, avem un tablou complet al nenorocirii care s-a abatut asupra acestui sport iubit de romanii nefericiti ! O, tempora !! ;-(

Da, faptul ca Popescu a facut inchisoare e o rusine pentru Romania.

ovidiu1
ovidiu1  •  05 August 2021, 15:14
Postat de sibelius pe 04 August 2021, 17:50

Acum culegem roadele "guvernarii" Sandu-Dragomir si a minunatei prese "sportive" cu emisiunile de circ de pe GSP TV si Digi.

Sandu si Dragomir au facut si lucruri bune, Burleanu merge din greseala in greseala, adus special pentru a pune pe butuci fotbalul romanesc, nu avem performante, nu vor veni banii, fara bani greu cu performanta pe scari si tot asa la un nivel din ce in ce mai jos.

donbaas
donbaas  •  05 August 2021, 00:06

Problema e ca pe lista posibililor selectioneri apare unul ca Bratu! Stoichita are idei nastrusnice si e unul dintre cei care ar trebui sa dispara de la orice nivel de analiza si conducere a fotbalului de la noi! Daca nationala nu poate atrage decat asemenea antrenori lipsiti de performante (gen Dica sau Pancu) ori cu rezultate catastrofale (precum Bratu), inseamna ca nu mai avem nicio speranta! La tineret, cel putin, ar trebui sa fie cineva cu potential de a prelua oricand prima echipa, nu doar eterni secunzi sau analisti tv.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează