FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA 1-0

Selecționerul Angliei, dezamăgit după victoria la limită cu România: „Portarul nostru a avut mai mult de lucru decât speram”

Gareth Southgate, selecționer Anglia // foto: Imago +14   FOTO
Gareth Southgate, selecționer Anglia // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2021 09:36 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 09:59

Gareth Southgate (50 de ani), selecționerul Angliei, admite că echipa sa „trebuia să fie mai bună” contra României, în „amicalul” câștigat la limită, 1-0.

Anglia a avut nevoie de un penalty pentru a învinge „naționala” României pe „Riverside” din Middlesbrough. Englezii au avut două penalty-uri, unul ratat, au lovit de două ori transversala și au fost blocați în câteva rânduri de excelentul Florin Niță, dar meciul s-ar fi putut încheia la egalitate. 

Spre final, Andrei Ivan a trecut de două ori pe lângă gol, cu România apropiindu-se periculos de poarta adversă.

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a fost dezamăgit de desfășurarea meciului.

Gareth Southgate, după Anglia - România 1-0

„Nu cred că am fost așa buni pe cât ne-am dori să fim, sau cât ar trebui să fim. În prima repriză am folosit mingea destul de bine, cele mai bune momente ale noastre au venit în partea stângă, ar fi trebuit să ducem mingea din dreapta în stânga mai rapid. 

Am mișcat mingea puțin cam lent, iar în ultima treime nu am ales pasa corectă sau am intrat în zone aglomerate când aveam șansa de a crea șanse de gol mai clare. În prima repriză nu am făcut destul atunci când nu am avut mingea, în special ne-a lipsit presingul din față. Asta a făcut să fim întinși, trebuie să învățăm ceva din asta, mai ales că vom juca împotriva unor echipe mai bune. 

România a creat mai multe șanse de gol decât am fi vrut și i-au oferit portarului nostru (Sam Johnstone, n.r.) un debut bun, în care a avut mai mult de lucru decât speram. 

Am avut mulți jucători lipsiți de experiență la nivel internațional, trei debutanți, câțiva jucători cărora le-am cerut să joace în poziții cu care nu sunt obișnuiți, mai ales Ben Godfrey, și câțiva jucători care abia au revenit după accidentări”, a spus Southgate pentru Sky Sports.

Jordan Henderson: „Am ratat penalty-uri mai importante decât acesta”

La declarații a venit și Jordan Henderson, cel care a ratat al doilea penalty al englezilor.

„Am ratat penalty-uri mai importante decât acesta, dar sunt dezamăgit, desigur. Mai mult îmi pare rău pentru Dom (Calvert-Lewin, n.r.), care m-a lăsat pe mine să bat penalty-ul, dar din nefericire nu am reușit să înscriu. Sunt fericit că m-am întors pe gazon. 

A fost bine să joc 45 de minute după o perioadă de inactivitate, a fost important atât fizic, cât și psihic”, a spus Henderson, mijlocașul lui Liverpool, care nu mai jucase din februarie.

VIDEO. Conferință de presă cu Mirel Rădoi după meciul Anglia - România

Mai multe știri despre Anglia - România: 

Doi „tricolori” de 4 pe Riverside + ei au fost cei mai buni oameni din echipa lui Rădoi

Cel mai vehement atac la adresa lui Rădoi: „Seamănă cu Domnul Goe! E picătură din Burleanu. Nu are ce căuta la națională”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează