FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA, AZI, 19:00, TVR1, GSP.RO

Generaţia cuminte » Daum a pornit spre Armenia cu o echipă docilă: s-a liniştit şi Filip! Ce trebuie să știi din cantonament

Nicușor Stanciu a trecut peste ratarea penalty-ului cu Muntenegru și speră să se revanșeze în Armenia
Nicușor Stanciu a trecut peste ratarea penalty-ului cu Muntenegru și speră să se revanșeze în Armenia

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2016 00:00

România n-a mai câştigat un meci oficial "serios" de aproape doi ani, dar Daum se poate consola că măcar are o echipă docilă.

Jucătorii convocaţi pentru dubla Armenia-Kazahstan au parte de un program neobişnuit, cu deplasări efectuate într-un interval de timp scurt şi jocuri împotriva unor adversare puţin cunoscute. Plus elemente neprevăzute, cum ar fi o întârziere de o oră la decolarea de la Bucureşti.

Încărcarea greoaie a bagajelor a întârziat cu o oră zborul avionului pe care Federaţia l-a închiriat de la o companie bulgară. Atât a trecut de la finalizarea îmbarcării la decolare. O problemă pe care jucătorii au acceptat-o spăşiţi.

Un semn de cuminţenie sau de lipsă a unor fotbalişti cu nume mari şi cu personalitate. Cum ar fi reacţionat Mutu dacă el şi echipa lui ar fi stat o oră pe scaune aşteptând să plece avionul.

S-a liniştit şi Filip

Steliano Filip, un rebel pe care dinamoviştii se chinuie să-l tempereze, a aşteptat zborul cu piciorul accidentat sprijinit de scaunul vecin. Mai mult speriat decât chinuit de durere.

"Eşti suferind?". "Nu de asta mi-e frică. De zbor!'. "Nu te-ai obişnuit după atâtea curse?". "Nu-mi era frică, dar în ultima vreme am tot urmărit documentare despre dezastre aviatice!".

Cuminţenia formaţiei pe care o pregăteşte Daum e valabilă în toate sensurile. "Naţionala" României nu a mai câştigat nici un meci oficial în care să fie testată serios de când a învins Irlanda de Nord cu 2-0. O partidă disputată în noiembrie 2014!

De atunci au mai existat două succese, ambele cu Feroe, un 1-0 la Ploieşti păstrat greu, graţie unor parade ale lui Pantilimon. Şi apoi 3-0 în Insule, un rezultat pe care l-a deschis un gol inventat de Budescu înaintea pauzei, într-un moment în care "tricolorii" se chinuiau. Armenia e, valoric, între Irlanda de Nord şi Feroe, aşa că românii au ocazia în seara asta să facă un pas în faţă.

Dialog al ziariştilor armeni cu Daum

Jurnalişti: "România a jucat foarte bine contra Franţei la Euro. Ce s-a schimbat de la acel joc?"
Selecţionerul: ”Am venit eu. Jucători noi nu s-au născut din iunie până acum"

"Suntem conştienţi că a trecut aproape un an de când nu am mai câştigat un meci. Nu cred că e cazul să mai tratăm pe cineva cu superioritate. Nu pot să promit că o să luăm şase puncte, dar garantez că vom intra la victorie şi în Armenia, şi în Muntenegru".
Dragoş Grigore, "căpitan" echipa naţională

Ce anticipează Daum:

  • "Nu cred c-a existat vreo greşeală în echipa de start din meciul cu Muntenegru. Ne-a lipsit doar un pic de noroc. Felul cum a jucat echipa în a doua repriză a fost excelent. Nu vă mai aşteptaţi la prea mult! Aveţi răbdare!"
  • ”E diferenţă mare între a lucra la un club şi a conduce o echipă naţională. La club pot lucra cu jucătorii zi de zi, să-i dezvolt pe fiecare în parte. Aici e mai greu să realizez aşa ceva în doar trei zile. La "naţională" aloc mai mult timp echipei, pregătirii grupului decât indivizilor, fiindcă sunt obligat să condensez munca"
  • "Sigur, Mhitarian e un fotbalist fantastic, deci e un avantaj că lipseşte. Trebuie spus că în progresul lui un rol extrem de important l-a avut un român, Lucescu. L-a adus la Şahtior şi l-a transformat într-un jucător foarte bun. Mhitarian a confirmat pe urmă la Dortumund că e un fotbalist de clasă"
  • "Despre favoriţi...Să demonstrăm mâine că suntem favoriţi, să arătăm pe teren! Discuţiile despre favoriţi sunt mereu doar jocuri, fiecare spune că favorit e celălalt. Am văzut la Euro atâtea favorite învinse"
  • "Avem zece căpitani, nu unul. Dar banderola trebuie s-o poarte un singur jucător şi acela va fi din nou Dragoş Grigore"

ARMENIA - ROMÂNIA

  • preliminariile CM 2018
  • AZI, 19:00, TVR 1
  • Stadion "Vazgen Sargsyan" (Erevan)

ARMENIA
Sistem: 4-4-2
Beglarian, Hovhanisian, Haroian, Mkoian, Andonian, Hairapetian, Ozbiliz, Manoian, Malakian, Kadimian, Pizzelli
Antrenor: Varujan Sukiasian
Rezerve: Aivazov, Manukian, T. Voskanian, A. Voskanian, Minasian, Kartașian, Badoian, Muradian, Grigorian, Hakobian, Pogosian, Harutiunian

ROMÂNIA
Sistem: 4-3-3
Tătăruşanu, Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Toşca, R. Marin, Ov. Hoban, N. Stanciu, Ad. Popa, Fl. Andone, Chipciu
Antrenor: Christoph Daum
Rezerve: Pantilimon, S. Lung jr, V. Găman, Moți, St. Filip, Enache, Latovlevici, Bicfalvi, Prepeliță, D. Rotariu, B. Stancu, Keșeru, Alibec
Absenți: Al. Maxim (accidentat)

Arbitru: Vladislav Bezborodov (Rusia)

CLASAMENT GRUPA E

1. Danemarca 1 1 0 0 1-0 3
2. Polonia 1 0 1 0 2-2 1
3. Kazahstan 1 0 1 0 2-2 1
4. Muntenegru 1 0 1 0 1-1 1
5. ROMÂNIA 1 0 1 0 1-1 1
6. Armenia 1 0 0 1 0-1 0

S-a jucat: România - Muntenegru 1-1 (Popa 85 / Jovetić 87)
Urmează să se joace: Kazahstan - România (11 octombrie), România - Polonia (11 noiembrie), România - Danemarca (26 martie 2017), Polonia - România (10 iunie), România - Armenia (1 septembrie), Muntenegru - România (4 septembrie), România - Kazahstan (5 octombrie), Danemarca - România (8 octombrie)

armenia romania

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează