FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

ROMÂNIA U21 // VIDEO George Pușcaș, cel mai bun om al naționalei de tineret: „Generația asta vrea să ajungă acolo unde probabil nu visăm”

George Pușcaș // foto: Raed Krishan
George Pușcaș // foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat duminica, 23 iunie 2019 09:37

ROMÂNIA U21 // George Pușcaș, 23 de ani, declarat omul meciului de către UEFA în primele două partide din grupă, cu Croația U21, 4-1, și Anglia U21, 4-2, a vorbit despre parcursul României de la EURO.

  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite de la fața locului toate detaliile despre Euro 2019.

Sâmbătă, George Pușcaș a fost primul care a vorbit la o zi după succesul incredibil împotriva Angliei, 4-2. Un Pușcaș care este deja golgeterul all-time al echipei naționale de tineret, 16 reușite, plus 4 la echipa mare!, declarat omul partidei în primele două dueluri de la CE pe site-ul uefa.com.

- George, cum ai simțit meciul?
- Intens. Din prima repriză mulți jucători au acuzat oboseala. Ne așteptam că va fi așa. Anglia e bună, puternică, era greu să faci mereu pressing. Dar cu adrenalina pe care am avut-o am reușit să terminăm meciul pe teren. Cred că nimeni nu voia să iasă de pe teren în acel final nebun.

- Cum vă recuperați după așa ceva?
- Cea mai frumoasă recuperare e cea de la piscină. D-abia m-am ridicat din pat azi dimineață. Totuși, gândul că stau la piscină m-a făcut să mă scol. Toate mă dor, le iau pe rând. Gleznele, tibiile, degetele.

 

"Încă nu realizăm"

- Nu credem că realizați încă ce ați făcut. 
- Noi acum nu realizăm, asta vorbeam și cu colegii. Însă dacă este să se întâmple să iasă lumea în stradă, cred că este ceva... Ar fi extraordinar, dar lăsați-ne să mai trăim visul ăsta frumos și să vedem cum va fi în continuare. Generația asta vrea să ajungă acolo unde probabil nu visăm.

- Care a fost atuul vostru în finalul confruntării cu britanicii?
- Unitatea pe care o avem noi și foamea cu care jucăm aceste meciuri. Ele nu pot fi străpunse nici de o echipă tare, cum este Anglia.

- Ce vrei în semifinale, Germania sau Italia?
- N-ar fi cazul să ne gândim la ce rezultat ne trebuie. Nu știu, eu n-aș face asta. Aș lăsa-o la mâna sorții. Fie că jucăm cu Germania, fie cu Italia sau cu altcineva, n-are importanță. Dacă te califici din grupa asta cred că ești pregătit să întâlnești orice adversar.

"Am câștigat aceste meciuri mai mult cu inima. Naționala noastră așa joacă. Mai mult cu inima decât cu picioarele"
George Pușcaș, atacant România U21

Vezi și:

Pușcaș, un altfel de lunetist » Internaționalul e exuberant în viața privată

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

21 iunie

24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

Vezi și: EURO 2019 // Cifrele fantastice ale „tricolorilor” cu Anglia » Cum s-a descurcat fiecare titular al lui Rădoi: Hagi - cele mai multe driblinguri, Manea - 100% reușită la tacklinguri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dakesis
dakesis  •  23 Iunie 2019, 18:07

nu inteleg de ce e lumea atat de entuziasmata! Copiii astia sunt la echipa mica pentru a se pregati, pentru a face pasul catre echipa mare. Atata tot! Pentru toate celelalte echipe acesta este un turneu de pregatire, care sa ii obisnuiasca pe cei tineri cu atmosfera din meciurile nationalei mari, singurele cu miza adevarata. Acolo se vad rezultatele muncii de aici. Nu e asta sfarsitul drumului, ci urmatorul Campionat Mondial. Hai sa vedem ce fac acolo, daca sunt atat de buni. Suporterii romani sunt singurii care sunt gata sa iasa in strada. Meciul cu Anglia l-am vazut din pub. Nici nu stiau d emeci, i-am rugat noi sa dea pe sky:) Si dup-aia se uitau vreo doi rataciti la meci, atat. Mai multi se uita la Cupa Mondiala la cricket sau la Campionatul de Fotbal Feminin. Cam asta e nivelul. Numai romanii au impresia ca asta este competitia vietii:) Chestie de perspectiva...

dakesis
dakesis  •  23 Iunie 2019, 18:02

e bine, asta deja a inceput sa vorbeasca in moduri care sfideaza orice logica. A luat-o pe urmele inaintasilor adanc cugetatori, precum Hagi... Spor la perle!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează