FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA 2-1

Andrei Ivan, luat la rost după Germania - România: „Am murit frumos, dar tot morţi suntem. Toată munca se anulează din cauza acestei iresponsabilități”

FOTO: Imago +44   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 octombrie 2021 11:01 / Actualizat sambata, 09 octombrie 2021 11:52

România a fost învinsă cu greu de Germania, 1-2, în preliminariile CM 2022, după o prestație foarte bună a „tricolorilor” pregătiți de Mirel Rădoi. 

  • România - Armenia se joacă în Ghencea, pe 11 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Pro TV.

După meci, Viorel Moldovan, fost internațional și antrenor secund al României, a lăudat modul în care România s-a apărat, însă l-a criticat pe Andrei Ivan pentru că l-a scăpat din marcaj pe Thomas Muller, cel care a marcat golul doi al Germaniei, după un corner.

Viorel Moldovan nu-l iartă pe Andrei Ivan după România - Germania: „Toată munca se anulează din cauza acestei iresponsabilități”

„De mult timp nu am văzut naționala atât organizată din punct de vedere defensiv. Mă uitam la televizor și dacă naționala eram în albastru, credeam că joacă Italia. Am văzut un catenaccio italienesc, o națională foarte organizată. Păcat că nu am putut pune mai multe probleme în ofensivă și să speculăm anumite probleme din axul central.

Am murit frumos, dar tot morți suntem. Am lăsat o impresie bună, dar punctele sunt la ei. Oricum, un rezultat pozitiv ar fi fost un bonus.

Mare păcat pentru acea fază fixă. Nu ai voie să iei gol dintr-o fază fixă la acest nivel. Ne-a costat asta. Nu înțeleg pierderea marcajului la o fază fixă. Ivan face un marcaj foarte larg. Acolo trebuie responsabilitate. Dacă nu, te costă.

Toată muncă, toată dăruirea și tot sacrificiul se pierde. Nu am înțeles această iresponsabilitate. A fost un marcaj larg. Anumiți jucători nu înțeleg ce e ăla marcaj. Dacă nu ai mâna pe adversar, înseamnă că ai o problemă. Nu stai să te uiți la minge, trebuie să stai aproape de om, să-l ai pe piept. Trebuie să mori cu el de gât.

Toată munca se anulează din cauza acestei iresponsabilități”, a declarat Viorel Moldovan în cadrul emisiunii „Digi Sport Matinal”.

5a fost nota primită de Andrei Ivan din partea GSP după Germania - România, cea mai mică a meciului

Când ai jucători în față cu viteză foarte bună, e normal să-i pui în valoare. Dacă eram puțin mai inspirați, am fi putut marca, dar meciul a trecut și trebuie să ne gândim la Armenia, să câștigăm acel meci
- Nicolae Stanciu, mijlocaș România

VIDEO Răzvan Raț: „Puteam pleca din Germania cu un rezultat bun. Ne-am apărat eroic!”

Citește și: 

Calcule și scenarii în grupa României, după Islanda - Armenia și Liechtenstein - Macedonia de Nord

Mirel Rădoi, contre cu Mihai Mironică la conferința de presă: „Dacă știți mai bine decât mine...” / „Vă spun ce am văzut!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
4049057825128114
Marin Barbu  •  09 Octombrie 2021, 19:10

Măi domnul Viorel Moldovan.Spunemi și mie decînd în cariera dumnitale de vîrf de atac ,ai coborît sau ai marcatatacantul advers?Știu și Eu că vîrful sau atacantul ia la marcaj fundașul advers căci cu el vine .

191433281864587
Alex Ross  •  09 Octombrie 2021, 19:05

Mare antrenor si Moldovan ăsta... pe unde mai antrenează ? sau pe unde a antrenat?

133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  09 Octombrie 2021, 17:14

Băăăăi inteligentilor de cand un atacant trebuie sa tina la footbal atacantul advers. Eu stiam ca e rolul fundasilor mai cu seama cand se stie cat de mult e experimentat si viclean acest jucator de mare talie internationala. La faza respectiva toata apararea noastra dormea, mingea recentrata trecand pe langa fruntile si picioarele multor jucatori . Toti dormeau mai putin comentatorii impresarilor ca sa-si scuze pupilele de 2 lei crescuti la 4 lei.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează