FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA

ANALIZĂ Kimmich peste toți „tricolorii" » Cifrele care ne strivesc înainte de preliminariile CM

Articol de - Publicat marti, 05 octombrie 2021 14:32 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 14:44

România va disputa al 15-lea meci all-time cu colosul Germania, pe care n-am învins-o niciodată într-o partidă oficială și din al cărei lot doar micuțul mijlocaș al lui Bayern, Joshua Kimmich, este cotat peste valoarea însumată a celor 26 de jucători convocați de Mirel Rădoi.

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg.  Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Meciul de vineri, de la Hamburg, va fi al 15-lea între România și Germania. Doar trei au fost oficiale și niciodată "tricolorii" nu au avut câștig de cauză (1-2 la Euro 1984, 1-1 la Euro 2000, când nemții au plecat acasă, iar noi am mers în „optimi", 0-1 în preliminariile Mondialului 2022). Singurele noastre victorii rămân cele din două partide amicale, 1-0 în 1967 și acel 5-1 de poveste din 2004, în Giulești.

Cifrele care ne strivesc

Orice comparație cu Germania pare imposibilă, inclusiv prin prisma cifrelor. România pare o liliputană, deși în ultimul duel direct, cel din martie, în aceste preliminarii, elevii lui Rădoi au pierdut doar cu 1-0 cu naționala condusă la acel moment de Joachim Low.

Atunci, portarul Florin Niță a fost cel mai bun de pe teren, cu câteva parade care au limitat fericit proporțiile scorului. Dar pe final, am avut chiar câteva ocazii de a egala, prin Nicolae Stanciu și George Pușcaș, care se află și acum în lot.

Revenind la cifre, acestea sunt copleșitoare în favoarea nemților. Dacă lotul României este cotat la 84,2 milioane de euro, în schimb cel al Germaniei este evaluat pe transfermarkt.com la 879,5 milioane de euro. De peste 10 ori mai mult!

Iar printre cei 23 de jucători convocați acum de Hansi Flick, numai mijlocașul Joshua Kimmich (26 ani) este estimat la 90 de milioane de euo. Mai mult decât toți cei 26 de „tricolori"! Iar alți câțiva germani, precum Goretzka, Havertz, Gnabry sau Werner, sunt și ei foarte aproape de valoarea totală a lotului României.   

4,22 miliarde de eurovalorează Bundesliga, de unde 16 jucători sunt în lotul Germaniei, în timp ce Liga 1, care are 10 fotbaliști convocați, este cotată la doar 194 milioane de euro, conform transfermarkt

„Să nu ne dea multe!"

În plus, prindem Germania într-un moment foarte bun, după schimbarea lui Low cu Flick, care a adus un nou suflu la națională. Un fapt confirmat nu doar de faptul că nemții au marcat 12 goluri în ultimele 3 meciuri din preliminarii.

Din Germania, fostul internațional Marcel Răducanu confirmă: „Flick a adus stilul de la Bayern, e un foarte bun motivator. Oricum, ei sunt mult, mult peste noi. Nici nu știu cum ar trebui să jucăm. Dacă stăm numai în apărare, până la urmă o să găsească o breșă, o să greșim noi și tot ne dau gol.

Dacă ieșim la joc, mi-e să nu ne dea multe, vreo 4-5, să ne șifoneze moralul pentru meciul cu Armenia, care trebuie neapărat câștigat. Un lucru e sigur, trebuie să găsim o soluție, să le punem totuși și probleme pe contraatac!"

Din Germania, fostul internațional Marcel Răducanu confirmă: „Flick a adus stilul de la Bayern, e un foarte bun motivator. Oricum, ei sunt mult, mult peste noi. Nici nu știu cum ar trebui să jucăm. Dacă stăm numai în apărare, până la urmă o să găsească o breșă, o să greșim noi și tot ne dau gol.

Top 5 cel mai bine cotați jucători germani

JucătorSumă (mil. euro)
Kimmich90
Goretzka70
Havertz70
Gnabry70
Werner65

Top 5 cel mai bine cotați jucători români

JucătorSumă (mil. euro)
R. Marin15
Mihăilă8,5
N. Stanciu7
Mitriță7
I. Hagi6,5

Dacă ieșim la joc, mi-e să nu ne dea multe, vreo 4-5, să ne șifoneze moralul pentru meciul cu Armenia, care trebuie neapărat câștigat. Un lucru e sigur, trebuie să găsim o soluție, să le punem totuși și probleme pe contraatac!"

Eu zic că dacă nu ne calificăm acum, din această grupă, n-o să mai ajungem mult timp la un turneu final. Lasă Germania, care e mult peste toți, dar cu Armenia, cu Macedonia de Nord și cu Islanda, care a schimbat generațiile, chiar n-ar fi trebuit să avem emoții
- Marcel Răducanu, fost internațional

488.000 de euro pentru meciurile naționalelor

În ultimul Comitet Executiv FRF au fost aprobate cheltuielile cu cele 6 partide din această lună ale reprezentativelor U20, U21 și de seniori, suma totală fiind de 488.000 de euro. Astfel, pentru cele două partide ale echipei antrenate de Bogdan Lobonț, cu Cehia (7 octombrie) și în Germania (11 octombrie), costurile se ridică la 120.000 de euro.

Lotul U21 va juca, într-un cantonament în Spania, împotriva Suediei U20 și a Mexicului U21, iar toată acțiunea va face 86.000 de euro. În fine, pentru partidele oficiale ale naționalei de seniori, din Germania (8 octombrie) și cu Armenia (11 octombrie), FRF va cheltui 135.000 de euro, respectiv 147.000 de euro.

În meciul de la București m-a impresionat viteza cu care nemții mișcau mingea, cum o controlau, ce reacții rapide aveau. Vedeau unele faze mult mai repede decât noi. Mi s-a părut că aveau o viteză în plus față de noi
- Valentin Mihăilă, atacant România, pentru frf.ro

VIDEO Bogdan Stelea, dezvăluire despre meciul de coșmar cu Suedia: „Nu mă așteptam să mă bage. Mă simțeam aiurea, mă învinuiam pe mine”

Citește și: 

Secretul din jambiere: cum s-a pregătit Leroy Sane pentru duelul cu „tricolorii”

Ultimele detalii despre revenirea lui Gâlcă în Liga 1 » Oferta oficială trimisă azi + pretenția care nu e pe placul clubului

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează