FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21

GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21 // Risc maxim pentru „tricolori” la meciul cu Germania U21; 39 de grade la ora meciului! Un medic trage un semnal de alarmă

România U21 // FOTO: Raed Krishan
România U21 // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 27 iunie 2019 14:41

România U21 joacă azi, de la ora 19:00, împotriva Germaniei U21, în semifinalele EURO 2019. La ora partidei, jucătorii vor avea de înfruntat temperaturi greu de suportat.

  • Germania U21 - România U21 va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe TVR 1 și TVR HD
  • Partida se va juca la Bologna, pe „Stadio Renato Dall'Ara”

Meciul dintre România U21 și Germania U21 se va juca la ora 18:00, ora locală, în condiții dificile. La acea oră, la Bologna, se va înregistra o temperatură de 39 de grade, care le va pune mari probleme jucătorilor ambelor echipe.

Elena Copaciu, medicul șef al secției Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar de Urgență București, trage un semnal de alarmă, citând un studiu făcut de Universitatea din Sydney la turneul de Tenis de la Australian Open.

„În ianuarie 2018, după problemele serioase pe care le-au avut competitorii la Australian Open din cauza căldurii extreme din timpul partidelor, inclusiv spitalizarea de 4 ore a Simonei Halep după finală, din cauza șocului termic, universitatea din Sydney a derulat un studiu din care a rezultat o scală de risc: AO-HSS (Australian Open Heat Stress Scale) cu 5 trepte. Au rezultat modificări de regulament de derulare pentru AO pentru jucători, inclusiv juniori și cei aflați în cărucioare rulante. Pentru treapta a 5 a arbitrii au inclusiv indicația de întrerupere a partidei! Regulamentul s-a aplicat de anul acesta.

În seara aceasta, formațiile U21 vor juca o partidă extrem de importantă în condițiile în care este anunțat cod roșu de caniculă și umiditate mare! Și e vorba de jucători tineri și foarte tineri, adolescenți cu funcții ale organismului în curs de maturare!

Și-au luat organizatorii toate măsurile ca să avem certitudinea că jucătorii sunt în siguranță?! Inflexibilitatea organizatorilor în a schimba ora de start a partidei mi se pare o decizie riscantă!a scris Elena Copaciu pe contul de Facebook

39 de grade vor fi la ora meciului Germania U21 - România U21

Citește și:

Selecționerul nemților, decizie UNICĂ înaintea semifinalei de la Euro » Nici Alexandru Tudor nu s-ar fi gândit la asta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
158334234980480
Nelu Ghencea  •  27 Iunie 2019, 18:24

Posibil Tu Ai Dreptate "Bodrin " ; Dar Un "David" A Invins Pe Goliat ; Totul Se Joaca Din Mental ; Sa Crezi 100% Ca Vei Castiga (Toti Cei Implicati ) . Germania Are In "Sange" = "Sa Castige" .

bodrin
bodrin  •  27 Iunie 2019, 18:10

"Organism cu funcții de maturare"? Ați greșit cuvântul! Organismele tinerilor sunt în curs de maturizare, poate....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează