FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21

GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21 4-2, FOTO+VIDEO // Mulțumim, băieți! Ați fost minunați! „Tricolorii” lui Mirel Rădoi se opresc în semifinalele EURO 2019

Germania U21 marchează pentru 2-2 în meciul cu România U21 +25   FOTO
Germania U21 marchează pentru 2-2 în meciul cu România U21

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2019 21:05

GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21 // „Tricolorii mici” se opresc în semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino, după ce nemții au marcat o „dublă” în prelungirile partidei. Desfășurarea partidei a putut fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro.

  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite de la fața locului toate detaliile despre Euro 2019.

Băieții care au condus Germania la pauză chiar merită un titlu de Ioan Chirilă. Din păcate, unul trist. Nemții ne-au întors și învins cu 4-2 în minutele 90 și 90Ă4

Pentru că ne-am văitat de pârjolul din San Marino, primim ceva infinit mai rău. 39 de grade la ora meciului de la Bologna, un record negativ al acestui turneu final. Pe care băieții îl taie în favoarea lor în startul meciului cu Germania. Deși fără ocazii de gol în primele 10 minute, Rădoi își ține apărătorii la mijlocul terenului. Din presing, Andrei Ivan, la a treia șansă, își intră și el mai bine în rol. Și, după un corner scos de el și bătut de Ianis, reia periculos cu capul. Însă doar în blocaj.

Conduși în premieră

Tot el ne salvează și mai apoi, în defensivă, când motoarele Cic și Băluță cedează pe un contraatac. E ultima fază importantă până la cea mai rapidă pauză de hidratare: minutul 17, cu prosoape ude pe care nemții și le pun în cap.

Și e de bun augur pentru ei. Israelianul nu dă fault la Băluță, Amiri o ia la goană, nu e prins nici de Manea, care îl trăsese de tricou, și șutează ca Ianis cu Anglia. 1-0.
Suntem conduși pentru prima oară la European.

Fault clar, nevoie de VAR

Și-apoi, tribut VAR-ului. Iar. Iar și iar și iar, a treia oară în acest turneu. Ianis e degajat, ăsta e cuvântul!, în careu de Baumgartl, stoperul recunoaște faultul!, mingea sare la Pușcaș, care șutează în bară.
Iar Grinfeld arată aut de poartă.

E momentul în care mii de oameni explodează. Da, e un val, o presiune pe arbitru, care cere, după jumătate de minut, să consulte arbitrajul video. Și dă penalty.
Puski bate tot acolo, în stânga portarului. Neamțul ghicește, atinge, dar e 1-1.

Pușcaș, aproape hattrick

Și ne punem pe ei. Pușcaș de două ori, ultima oară după un super șut Băluță, ne duc aproape de 2-1. Cum jucăm! Avem peste 60% posesie, 3-0 la cornere, nemții sunt căzuți.

Iar finalul primei reprize, dacă n-ar fi existat, nu că trebuia inventat - nu știu cine ar fi inventat așa ceva. România chiar revine din căzătură, Pușcaș se înalță peste toată apărarea germană și trimite unde Nubel n-avea cum să ajungă nici cu prelungitorul. E 2-1, e incredibil.
Și dacă intra și următoarea minge, scoasă, de data asta, cu prelungitorul, de Nubel!

Finalul

Însă, pe cât de bine terminăm repriza, pe atât de prost începem a doua. Hagi faultează undeva la marginea careului, ni se pare afară, arbitrul vede în careu. Și dă penalty. Radu atinge cu vârful degetelor, însă Waldschmidt, golgeterul turneului, nu ratează.Ne cade turația, Cicâldău nu mai poate, intră Ciobanu, meciul se domolește și pare că vom avea prelungiri. La ora 19:37, temperatura e de încă 37 de grade Celsius!

Suntem aproape să cedăm de două ori. Nedelcearu face gaură în apărare, apoi sare pe sub minge, dar Waldschmidt și Nmecha trag cât pot ei de prost.

Tăcere

Și apoi, tăcere.
Pentru că norocul ni se duce. E minutul 90, așteptăm prelungirile, dar Waldschmidt, tot el!, primește de la Amiri, dintr-o lovitură liberă batută de la marginea careului, și face 3-2.
Nici nu mai contează că dă și Amiri. Am fost aproape. A fost frumos. Și ar fi fost prea frumos.

Germania e în finală.

Germania U21 - România U21 4-2 (Amiri 21, 90+4 Waldschmidt 51, 90 / Pușcaș - pen. 26, 44)

Echipele de start

România U21: I. Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan - T. Băluță, Cicâldău (Ciobanu 69) - Man, I. Hagi, A. Ivan (Coman 55)- Pușcaș (Petre 87)
Rezerve: Cabuz, Vlad, Boboc, Coman, Petre, R. Grigore, Dragomir, Ghiță, Nedelcu, Rus, Ciobanu, Olaru
Selecționer: Mirel Rădoi

Germania U21: Nubel - Klostermann, Tah, Baumgartl, Mittelstadt - Neuhaus (L. Nmecha 79), Eggestein (Maier 89), Dahoud (Koch 90+3) - Oztunali, Waldschmidt, Amiri
Rezerve: Muller, Schubert, L. Nmecha, Richter, Eggestein, Anton, Serdar, Uduokhai, Koch, Maier, Lowen
Selecționer: Stefan Kuntz

16.211de spectatori au asistat la această partidă

Golul lui Waldschmidt de 3-2, min. 90

 

Golul lui Waldschmidt de 2-2, min. 51

 

Ocazia uriașă a lui Pușcaș din prelungirile primei reprize

 

Golul 2 al lui Pușcaș, min. 44

 

Golul lui Pușcaș din penalty, min. 26

 

Amiri deschide scorul în minutul 21. Bucuria nemților

 

Prima pauză de hidratare

 

Intonarea celor două imnuri

 

 UPDATE 19:00 Începe meciul dintre Germania U21 și România U21!

Germania U21 - România U21 imn

 

 UPDATE 18:30 Jucătorii noștri au ieșit la încăzire.

Cresc emoțiile! Mai sunt 30 de minute până la startul semifinalei de vis de la EURO 2019! FORZA TRICOLORII! bit.ly/2Kwr1el Germania România, 19.00, în direct la TVR și RRA

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Joi, 27 iunie 2019

 

UPDATE 18:20  Suporterii români au început să pătrundă în stadion și scandează numele portarului Ionuț Radu, ieșit la încălzire.

FOTO: UEFA // Suporterii au început să pătrundă în stadion și scandează numele lui Radu, ieșit la încălzire

 

UPDATE 18:00 Și suporterii sunt pregătiți pentru canicula din Bologna

GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21 // Suporterii, pregătiți pentru meciul cu nemții

 

UPDATE 17:36 Jucătorii noștri au ieșit să inspecteze terenul.

FOTO: UEFA.com // „Tricolorii” au ieșit să inspecteze terenul

 

UPDATE 17:30 Vestiarul „tricolorilor” este pregătit.

 

UPDATE 17:00: „Tricolorii” au pornit către stadion îmbrăcați la patru ace, ca până acum.

Știrea inițială

Se pare că ghinionul naționalei s-a spart prematur. După ce Răzvan Marin n-a fost lăsat de Ajax la Euro, iar Denis Drăguș s-a accidentat cu 2 zile înainte de debutul competiției, România U21 a scăpat atât de suspendări, cât și de accidentări.

Nu doar că cei 6 români aflați în pericol de a rata semifinala au scăpat de „galben” împotriva Franței - doi dintre ei, ce-i drept, nefiind trimiși pe teren - însă și accidentările au stat departe. Nedelcearu și-a revenit după lovitura cu Malta, Adi Rus a reintrat după pubalgia ce l-a făcut să rateze finalul de sezon, George Pușcaș a lăsat deoparte crampele și durerile și a rezistat cu brio în meciurile din grupe. 

Iar azi, Rădoi are la dispoziție cea mai bună echipă. 

Manea e OK

Una dintre puținele griji ale selecționerului era starea psihică a fundașului dreapta. Incidentul în urma căruia soția sa a fost lovită l-a zdruncinat pe Cristi Manea, însă ieri apărătorul își revenise și era apt 100% pentru meciul de azi. Soluția de rezervă era Radu Boboc, om care joacă pe ambele benzi și a fost unul dintre cei mai buni „tricolori” contra Franței. 
În rest, față de primele două meciuri, schimbarea Florinel Coman - Andrei Ivan este clară. Iar ceilalți „tricolori” vor rămâne pentru noul obiectiv al echipei naționale. Prima finală a unei echipe naționale a României din ultimii 57 ani.

7 meciurioficiale are Rădoi la cârma naționalei: 6 victorii și un egal, 0-0 contra Franței

La ei lipsește fundașul stânga

Benjamin Henrichs, unul dintre cei doi stranieri din echipa Germaniei, lipsește diseară. El a primit două cartonașe galbene în grupe și nu va putea evolua în penultimul act. Înlocuitorul său ar putea fi Maximilian Mittelstädt, de la Hertha Berlin. În vârstă de 22 de ani, acesta a jucat 25 de meciuri în ultimul sezon de Bundesliga pentru echipa de pe locul 11, fiind cel mai folosit apărător al berlinezilor.

Finala e pe Dacia Arena

Dacă se califică în ultimul act, România va juca pe un stadion parcă predestinat. Dacia Arena din Udine! Cunoscută, popular, ca „Friuli”, arena are 25.144 locuri și, deși nu e cea mai mare de la acest campionat, e cea mai nouă, renovată între 2012 și 2015. Casa celor de la Udinese a găzduit și trei meciuri din grupa Spaniei la CM 1990. 

Citește și: 

VIDEO+FOTO România U21, acaparată de interlopi! » Poze și detalii ȘOCANTE de la hotelul “tricolorilor” la Euro 2019: „Unde vin eu, iau bani!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (559)
132059604663915
Horea Alexandru  •  29 Iunie 2019, 03:55

Ce vă tot spargeți capul, că NU are ce să iasă mai mult din lipsa de experiență a lui Rădoi... Când noi ne lăudam cu cel mai tânăr selecționer, străinii râdeau in barbă de infantilismul nostru feroce. Măcar de-i cerea tot meciul sfatul lui Luce prin telefon.... Dar prostul de obicei e și fudul ! S-a confirmat teza asta încă odată cu Rădoi, Hagi și progeniturile sale care nu sunt nici măcar în stare să realizeze că nemții ne-au făcut praf cu echipa lor de mâna a doua ;) Că marii lor tineri jucători au lipsit pe teren.

magic4ever
magic4ever  •  28 Iunie 2019, 10:55

Felicitari Romania U-21 pentru evolutia de la acest turneu! Ati depasit asteptarile, pacat de caderea fizica din a doua repriza cu Germania si de penalty-ul gratuit facut de Ianis Hagi care a demoralizat echipa!

mickey13
mickey13  •  28 Iunie 2019, 09:26

Radem, glumim, dar daca meciul se juca de la ora 18 (17 in Italia), cred ca am fi castigat noi. Dar efortul fizic pt copiii astia ar fi fost enorm. Nu uitati ca Romania a facut niste meciuri memorabile FIX cand am jucat pe canicula! Aseara, imediat ce a aparut umbra, aceasta s-a aliat cu nemtii...

Vezi toate comentariile (559)
Comentează
Close