FOTBAL  »  NATIONALA  »  CRISTI CHIVU S-A RETRAS

Ghinionul lui Flavius Stoican, norocul lui Cristi Chivu » Cum a ajuns fostul căpitan al naţionalei la Ajax

Foto: ANP
Foto: ANP

Articol de GSP - Publicat joi, 03 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 03 aprilie 2014 10:20

Înainte să fie nevoit să se retragă din cauza accidentărilor, Cristi Chivu a avut parte şi de noroc, avînd şi şansă în momentul în care a fost transferat de Ajax Amsterdam.

Valentin Ciucur, coleg cu Chivu la CSM Reşiţa şi Universitatea Craiova, povesteşte episodul transferului la Ajax al fostului căpitan al naţionalei. "Lăncierii" nu ştiau nimic de fundaşul oltenilor, avînd trimişi la meci pentru a-l urmări pe Flavius Stoican.

"În 1999, scouterii de la Ajax veniseră pentru Stoican, la un meci Astra Ploieşti - U Craiova 2-2. S-a jucat pe ploaie, era mocirlă, iar lui Flavius nu i-a ieşit.

În schimb, a impresionat Chivu: a băgat «materiale», avea şi tehnică, viziune, i-a cucerit pe «lăncieri». Se poate spune că a ajuns la Ajax din întîmplare. El a avut noroc în viaţă! Eu, în 2000, trebuia să merg în Arabia Saudită. Am făcut accident de maşină, am fost şi în comă. Adio", a spus Valentin Ciucur, conform Libertatea.

Chivu a semnat cu Ajax în 1999, la numai 19 ani, unde a ajuns în scurt timp căpitanul unei echipe cu jucători ca Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder sau Zlatan Ibrahimovici.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
valiza.epo
valiza.epo  •  03 Aprilie 2014, 12:50

Cred ca pe Sava il urmareau cei de la Ajax atunci. Era dat ca si transferat la lancieri. Bun jucator, mingicar, dar a cam pacalit fotbalul.

danutzberceni
danutzberceni  •  03 Aprilie 2014, 11:37
Postat de claudiu120284 pe 03 Aprilie 2014, 11:30

dar astia suntem noi romanii! ne denigram valorile in mod constant si repetat iar apoi ridicam in slavi parvenirea, minciuna, furtul, inselaciunea, noncultura, kitschul!

Ai mare dreptate. Chivu a fost praf, a pacalit fotbalul, bla bla bla . In schimb dodel (cu d mic) e mare speranta, mare valoare, oare cum de nu il vad astia din vest.

claudiu120284
claudiu120284  •  03 Aprilie 2014, 11:30

dar astia suntem noi romanii! ne denigram valorile in mod constant si repetat iar apoi ridicam in slavi parvenirea, minciuna, furtul, inselaciunea, noncultura, kitschul!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează