FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO Craioveanu trage un semnal de alarmă: „Ne păcălim dacă spunem că am jucat bine cu Elveția și Kosovo" » Ce îi reproșează lui Iordănescu și ce spune despre Universitatea Craiova

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 08:00 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 14:22

Gică Craioveanu (55 de ani) a fost pe teren la ultimul titlu al Universității Craiova, dar și într-o victorie cu Israel, 2-0, în 1996, când fostul internațional a și marcat. Știe cum poate triumfa România, dar și când se poate rupe „blestemul” oltenilor

  • România - Israel se joacă AZI, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

- Domnule Craioveanu, care e cea mai bună echipă din acest sezon?
- Greu de spus care e mai bună. FCSB, Rapid, Universitatea Craiova sunt toate echipe bune. CFR Cluj și-a făcut și ea echipă tare. Într-un timp își pierduse jucătorii, dar acum s-a reconstruit. Hagi la Farul are o formație interesantă, dar sunt încă puști… 

- Poate fi acesta sezonul Craiovei?
- Grande, am 33 de ani! Am îmbătrânit! Îmi aduc aminte în '91, când am fost campioni ultima dată... Nu mă gândeam că voi trăit atât timp fără trofeu, atâția ani fără să văd un titlu la Craiova! Craiova e stat în stat! Noi ar trebui să luăm mult mai des campionatul. A fost ceva ce nu înțelege nimeni! Mă uit la Napoli. Toți spun că noi suntem „napoletanii României" și după 33 de ani să fim campioni. Cred că de data asta avem argumente și am adus copilul-minune al fotbalului craiovean, pe Mitriță, sper ca echipa să joace bine. A fost readus Reghe, chiar dacă "Geană" (n.r. Eugen Neagoe) începuse bine. Cu Dinamo a fost victorie, apoi a venit un egal.

- E Mitriță transferul verii în SuperLigă?
- Fără discuții! Nu e numai al verii, ci și a ultimei perioade! Sincer, e un jucător diferit, un jucător foarte bun unu contra unu. Care dezechilibrează și bate loviturile libere. E un jucător extraordinar și pentru națională, fără discuții!

- Atunci ce i-ar trebui Craiovei ca să spargă ghinonul?
- În primul rând, ar trebui să rămânem cu acest grup de jucători. La noi, cea mai mare greșeală a fost că am tratat superficial meciurile considerate ușoare. Dacă tratezi așa jocurile, plătești! Am văzut meciul cu Oțelul. Sunt tovarăș cu Dorinel și am fost colegi la națională, dar eu cred că Oțelul n-are echipă care să pună probleme Craiovei și uite că am făcut egal. Aici este buba Craiovei!

- Și de liniște ar fi nevoie?
- E nevoie de liniște mereu! Noi trăim la două sute la sută fiecare meci! Ți-am mai spus, suntem o nație aparte! Ceea ce-mi place este că publicul vine să susțină echipa. E acea atmosferă bună, care să-ți poată permite să lupți pentru titlu.

„Ne păcălim dacă spunem că am jucat bine cu Elveția și Kosovo"

- Au sosit meciurile decisive și la națională, avem ceva emoții în privința jocului, mai ales că la ultima acțiune am scârțâit?
- Da! Echipa nu a jucat bine, dar uite că a obținut rezultate bune. Nici cu Kosovo și nici cu Elveția n-am jucat bine. Dacă noi credem că am făcut asta cu Elveția, ne păcălim și ne mințim! Totuși, rezultatele pozitive îți dau moral. Iar moralul în momentul actual este unul bun. Parcă e și mai multă liniște la echipa națională și sper să poată obține cele șase puncte. Măcar patru, dar șase ar fi senzațional! Cu șase puncte am fi 80% calificați.

- E ciudat că doi lideri ai naționalei precum Stanciu și Alibec evoluează în Arabia Saudită și în Qatar?
- Este, este! Dar comandă foarte mult banul în ziua de azi, salariile mari, uriașe. Performanța, practic, nu mai e pe primul loc și asta mă doare foarte mult! Chiar vorbeam cu băieții la masă că avem doar doi jucători la echipe de top și anume Răzvan Marin și Drăgușin. E puțin de tot pentru fotbalul românesc. Eu cred că ar trebui să fie cel puțin 10-12 jucători în campionate puternice ca să redevenim acea echipă de top.

- Cum ar trebui să tratăm aceste meciuri?
- În primul rând, cu inima! În al doilea rând, cu cap pentru că orice greșeală se plătește. Și-n al treilea rând, cu liniștea că ești pe locul doi și depinzi doar de tine ca să te califici. 

- E o greșeală pentru Edi că n-a contat pe Mitriță?
- Personal, cred că este o greșeală pentru orice antrenor să nu conteze pe un jucător ca Mitriță, atât de talentat. Eu cred că avem jucători care pot decide un meci: unul dintre ei e Mitriță și mai e Alibec. Mai sunt și alții, dar cei doi sunt jucătorii care pot aduce ceva în plus echipei naționale.

- Stanciu?
- El nu e genul care să decidă, e un jucător util, care aleargă mult și care are pasa decisivă. Dar nu e jucătorul care să marcheze foarte mult. Chiar dacă n-ajunge în fața porții, el trage foarte bine de la distanță. Are alte calități!

Presupun că unul dintre fundașii care vor fi folosiți este Drăgușin, Burcă al doilea. Un alt lucru pozitiv pentru Edi este că Bancu și-a revenit. Chiar simt că putem bate Israelul.

- Gică Craioveanu

25 de meciuriare Gică Craioveanu în echipa națională, marcând de 4 ori, o dată chiar cu Israel

Clasamentul live din Grupa României

VIDEO Totul despre România - Israel

Citește și: 

Vot de încredere pentru Ianis Hagi » Cum a justificat selecționerul convocarea + comparație cu Gică Hagi după 26 de selecții

Dezvăluiri din interior despre tactica României: „Am stat cu Edi până la ora 23. A făcut o schimbare săptămâna asta”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (7)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  10 Septembrie 2023, 09:09
Postat de hannah.robinson pe 09 Septembrie 2023, 13:03

România a devenit sperietoarea grupei cu marele antrenor fost mare fotbalist Edy… craioveanu e depășit de fotbalul actual

iar tu ai facut scoala de antrenori la coverciano.. mai du-te ma in bip bip

parpalache
parpalache  •  09 Septembrie 2023, 15:54

Cum naiba sa jucam bine?!cu Kosovo facuse egal și Andora,iar cu Elveția am fost numarați in picioare 14 reprize și jumatate(ca la box),și au fost doua lovituri norocoase date prin Mihaila,introdus in dușmanie pe final, de selecționerul lui Becali!

dansy
dansy  •  09 Septembrie 2023, 15:22

Ce mare jucător?Ca mare antrenor?Cred ca glumești!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close