FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN

Gică Popescu, în presa din Liechtenstein: „V-am marcat patru goluri la 8-0. A fost unul dintre cei mai buni ani ai carierei”

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 15:09 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 15:23

Gică Popescu, 53 de ani, fostul nostru internațional a dat un interviu pentru Vaterland, cel mai important jurnal din Vaduz: „Nu vor mai fi astfel de scoruri. Diferența de valoare între cele două echipe nu mai este așa de mare. Naționala României nu mai e atât de puternică precum am fost noi”, a declarat Popescu

Înaintea meciului cu Liechtenstein, Gică Popescu a dat un interviu pentru cel mai mare cotidian de la Vaduz, Vaterland.

„Am destule amintiri frumoase din meciurile jucate contra Liechtenstein. În primul rând, mă gândesc la partida din martie 1997, când România a învins la București cu 8-0, iar eu am marcat 4 goluri! A fost unul dintre cei mai buni ani din întreaga mea carieră. Eram căpitan la Barcelona, cu care aveam să câștig Cupa Cupelor și Cupa Spaniei. Apoi, un an mai târziu, în 1998, în preliminariile Euro 2000, am deschis scorul într-un meci România - Liechtenstein 7-0”, a declarat fostul nostru internațional, acum în vârstă de 53 de ani.

Vor mai fi astfel de scoruri? „Nu, nu cred. Diferența de valoare nu mai este așa de mare. Din păcate pentru noi, România nu mai are o echipă atât de puternică precum am fost noi. În același timp, Liechtenstein a evoluat. Mă întreba un prieten recent dacă întreaga formație a României va marca patru goluri în meciul de duminică. Eu m-aș bucura, dar nu va fi ușor. Depinde de forma jucătorilor”.

Gică Popescu: „Sper că naționala își va reveni și va lupta pentru calificare”

Popescu se întoarce în timp, amintindu-și că „atunci, când jucam în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Franța 1998, am câștigat grupa cu 9 victorii și un egal din totalul de 10 partide. Meciul egal, 1-1, contra Irlandei, la Dublin. Este acea campanie în care am învins Liechtenstein cu 8-0 la București. La turneul final am fost eliminați de Croația, în optimi, dintr-un penalty transformat de Davor Suker. Croația a jucat semifinală cu Franța, cea care urma să câștige Cupa Mondială, și a fost la un pas de finală”.

Despre actuala campanie, acesta a spus: „După cum am început preliminariile, șansele s-au diminuat. Eu sper că România își va reveni în această toamnă și va lupta pentru calificare. Totdeauna îmi voi dori să văd echipa națională la un turneu final”.

115selecții a avut Gică Popescu la naționala României, marcând 16 goluri

Gică Popescu: „A fost o mândrie să coordonez operațiunile de organizare la Euro”

Întrebat despre Euro 2020 și contribuția sa la găzduirea celor patru meciuri pe Arena Națională, Popescu a afirmat: „A fost o mare onoare și o mare mândrie să coordonez din partea Guvernului României operațiunile de organizare pentru partidele găzduite de București. Și, din toate punctele, organizarea a fost fără greșeală”.

Din perspectiva lui, „nivelul partidelor din întreg turneul final Euro 2020 a fost afectat, cred, de pandemia COVID-19. Dar Italia a câștigat pe merit. A fost cea mai constantă echipă a competiției”.

621de partide a jucat Popescu la nivel de club; a înscris 73 de goluri

Citește și alte știri despre România - Liechtenstein:

România - Liechtenstein » „Tricolori”, fără surprize! Ce echipă vrea să trimită Rădoi în teren

Naționala României, lovită din plin » Fotbalistul a fost depistat pozitiv cu COVID-19: „A părăsit cantonamentul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează