FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN

România - Liechtenstein 2-0 » „Tricolorii” urcă pe locul 3 în grupa J

România - Liechtenstein » Preliminarii Campionat Mondial // foto: Raed Krishan - GSP +42   FOTO
România - Liechtenstein » Preliminarii Campionat Mondial // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de , - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 06:55 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 00:03

Echipa națională a României a învins modesta Liechtenstein în runda 5 a preliminariilor pentru Cupa Mondială, scor 2-0, și a urcat pe locul 3 în grupa J. 

Programul tuturor partidelor din preliminariile CM - Europa

  • Astăzi s-au mai jucat meciul dintre Islanda și Macedonia de Nord, încheiat la egalitate, scor 2-2, și cel dintre Germania și Armenia, 6-0.
  • Pentru „tricolori” urmează duelul de foc de la Skopje, miercuri, ora 21:45. 

Cronică de Marius Mărgărit la România - Liechtenstein: „Am pontat-o și p-asta”

După 2-0 la Reykjavik, meciul cu Liechtenstein a venit mănușă pentru moralul elevilor lui Rădoi, un antrenament cu public (cald) înainte de bătalia de la Skopje. Amatorii din Liechtenstein (189 FIFA) au adoptat din start tactica ariciului. S-au strâns, pădure de țepi, în 20-25 de metri, așteptând cavalcada galbenă. I-am desfăcut cu lateralii. 

Un fotbal-handbal în care românii au lăsat senzația, în primele minute, că nu știu cum să desfacă defensiva pe "semicerc" a oaspeților. Atacăm pe tot terenul, din toate zonele, dar nu găsim fisura în plasa albastră. Până când o minge l-a plesnit pe Markovici și a ajuns la Toșca, care s-a aplecat pe o bombă ce trece prin tot, inclusiv mănușile lui Buchel, și se oprește în plasă. E primul gol al fundașului stânga de la Gaziantep. 

Gata, te gândești deja la scorurile alea din anii '98, când le dădeam sacul. Dar acum nu mai e chiar așa, deși Hagi și Cordea au trecut la biciclete și alte fente, după care adversarii se duc ca-n curtea școlii. Hagi mai face lumină, aruncând o centrare dincolo de pădure, la care Manea, lansat si singur, face simplu 2-0. Noi oprim motoarele, ei se agață de orice. 

Și într-un moment de relaxare, Hasler, căpitanul lor, era să ne trezească. Noroc cu Niță, omul care e mereu focusat și care a evitat un gol pe care ar fi scris "rușinică". 

+38 FOTO

Și noi ca nemții 

În partea a doua, culmea tupeului, Liechtenstein are câteva raiduri în jumătatea noastră. Să joace și ei puțin, dacă tot văd mingea atât de rar. Sunt așa de stângaci, dar entuziaști. Iar băieții lui Rădoi vor să-și regleze tirul, probabil cu gândul la ce urmează. Stanciu tot încearcă să dea gol din corner. Răzvan Marin se apropie, dă o bară care mai trezește tribuna amorțită de acest joc de-a Tom și Jerry, în care pisica e cam plictisită. 

Rădoi schimbă liniile. Continuăm cu excesul de tehnică, dar fără finalitate, ne tot încurcăm de ei, între noi. E clar, ploaia de centrări nu are niciun efect. Nici fotbalistic, nici pe tabelă. Cordea și Manea nu găsesc mingea nici la un metru de poartă. Până la urmă, și nemții i-au bătut tot cu 2-0. Rezultatele ne sunt iar favorabile, după ce Islanda a smuls remiza cu Macedonia de Nord. 

Suntem pe 3, la numai un punct de Armenia, ce părea de neajuns. Publicul cântă. Cu Liechtenstein a fost doar încălzirea. Nu foarte reușită, dar măcar am pontat, ca la fabrică, o zi de muncă. La Skopje ne jucăm cu adevărat reintrarea în cărțile calificării.

România - Liechtenstein 2-0 » „Tricolorii” urcă pe locul 3 în grupa J

FINAL. România - Liechtenstein » 2-0

  • Au marcat: Toșca 11; Manea 18 
  • 9.404 spectatori se află pe Arena Națională pentru meciul cu Liechtenstein - cifră oficială. 
  • min. 89: Dennis Man încearcă un lob îndrăzneț, de la distanță, dar balonul trece peste poartă. 
  • min. 60: Șutul lui Răzvan Marin din afara careului lovește bara dreaptă. 
  • min. 55: Cordea șutează pe lângă poartă din afara careului. 
  • min. 39: Ocazie pentru Darius Olaru. Mijlocașul român reia peste poartă. 
  • min. 38: Schema oaspeților din lovitură liberă păcălește apărarea României, dar Florin Niță scoate șutul lui Hasler. 
  • min. 25: Jovan Markovic șutează dintr-un unghi închis, iar portarul respinge în corner. 
  • min. 18: GOOOOL ROMÂNIA! Ianis Hagi centrează din partea stângă, Cristi Manea înscrie cu capul la capătul unui sprint în careul adversarilor. 
  • min. 16: Nicolae Stanciu șutează din afara careului, dar Buchel reține fără emoții. 
  • min. 11: GOOOOL ROMÂNIA! Alin Toșca deschide scorul cu un șut necruțător cu piciorul stâng, de la marginea careului. 
  • min. 5: „Tricolorii” forțează în începutul de meci. Prima ocazie i-a aparținut stoperului Adrian Rus, care a trimis cu capul după un corner, dar portarul oaspeților a respins în corner. 

A început meciul! 

Echipele de start la România - Liechtenstein 

România: Niță - Manea, Nedelcearu, Rus, Toșca - Stanciu (cpt.), R. Marin, Olaru - Hagi, Markovic, Cordea
Rezerve: Vlad, Aioani, Rațiu, Chiricheș, Cicâldău, Sorescu, Nedelcu, M. Marin, Man, Ghiță, Camora
Selecționer: Mirel Rădoi 

Liechtenstein: Buchel - F. Wolfinger, Grunenfelder, Malin, Hofer, Goppel - Frick, Frommelt, Hasler - Kardesoglu, Frick
Rezerve: Hobi, Lo Russo, Kaufmann, Koller, Kollmann, Ospelt, Sele, Spirig, S. Wolfinger, Yildiz
Selecționer: Martin Stocklasa

  • Față de meciul cu Islanda, scor 2-0, Mirel Rădoi a efectuat 8 schimbări în echipa de start. Au ieșit Rațiu, Chiricheș, Camora, Nedelcu, Cicâldău, Man, Alibec și Sorescu, au intrat Manea, Rus, Toșca, Răzvan Marin, Olaru, Cordea, Markovic, Hagi.

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Katerina Monzul // Asistenți: Marina Strilețka, Svitlana Grușko (toate din Ucraina)

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Aplauze pentru Rădoi! Povestea fazei fabuloase care a decis Islanda - România

România a pierdut un titular pentru meciurile cu Liechtenstein și Macedonia de Nord! Problema pe care Rădoi trebuie s-o rezolve URGENT

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (319)
sportix
sportix  •  06 Septembrie 2021, 12:05
Postat de George Adrian Popescu pe 06 Septembrie 2021, 08:37

Dupa meciul acesta ar trebui o analiza foarte serioasa a lui Radoi caci foarte multa vreme Hagi si cu Stanciu au jucat pentru ei insisi, sa vada lumea ce jmecheri sunt ori asa nu vom castiga nimic. Mai mult, cat a fost pe teren, spre Marcovici a plecat o singura incercare de pasa, de la Olaru, una singura, in rest absolut nimic, nici macar o tentativa. Nu stiu cum ar fi fost prestatia acestuia de ar fi fost inclus in joc dar mi se pare de o nesimtire cumplita sa refuzi sa joci un jucator, indiferent cine este acela. Te condamni, din start, sa joci cu un om in minus iar antrenorul nu poate asista pasiv la asa ceva. Probabil vom mai vedea meciul, in reluare, si va rog sa numarati cate tentative de pasa sunt catre Marcovici. Cu exceptia unei incercari a lui Olaru, absolut nici una.

Sunteti agentul lui Markovic sau vreun membru de familie? Vreo 150 de oameni au scris ca baiatul a jucat execrabil, hopa apare unul care il ridica in slavi. Jocul ti-l mai faci si singur, nu trebuie sa cersesti pase de la altii... intri in combinatii, iei faze pe cont propriu, tragi la poarta, te plasezi bine la corner si dai cu capul, etc ... Din nefericire baiatul asta a fost pe nicaieri in amandoua meciurile in care a jucat, nici macar nu mai tin scuzele cu "lasa dom'le ca e tanar", uitati-va cam ce fotbalisti de 20 de ani joaca in Premier League, Spania, Italia ... nu sta nimeni sa te astepte sa cresti, trece trenul pe langa tine...

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  06 Septembrie 2021, 08:43
Postat de luciann pe 06 Septembrie 2021, 00:32

Camora clar nu mai trebuie convocat, are 60 ani si nici nu mai joaca nimic! Sa vedem ce "vede" Radoi!:)

Numarati, va rog, cate pase pleaca spre Marcovici. Intr-o repriza si jumatate doar Olaru a incercat o data, repet, o data, sa ii paseze. In rest a fost un refuz permanent sa il joace. Nu spun ca ar fi reusit, ori ba, sa faca ceva, dar mi se pare de o nesimtire cumplita sa refuzi sa joci un jucator si sa nu ii dai macar o pasa. Macar o tentativa de pasa sa existe. Mai bine nu il bagi in teren decat sa recurgi la un astfel de boicot si sa joci, deliberat, in 10 oameni. Nu cred ca este indicatia lui Mirel dar el ar trebui sa intervina ferm in astfel de situatii.

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  06 Septembrie 2021, 08:37

Dupa meciul acesta ar trebui o analiza foarte serioasa a lui Radoi caci foarte multa vreme Hagi si cu Stanciu au jucat pentru ei insisi, sa vada lumea ce jmecheri sunt ori asa nu vom castiga nimic. Mai mult, cat a fost pe teren, spre Marcovici a plecat o singura incercare de pasa, de la Olaru, una singura, in rest absolut nimic, nici macar o tentativa. Nu stiu cum ar fi fost prestatia acestuia de ar fi fost inclus in joc dar mi se pare de o nesimtire cumplita sa refuzi sa joci un jucator, indiferent cine este acela. Te condamni, din start, sa joci cu un om in minus iar antrenorul nu poate asista pasiv la asa ceva. Probabil vom mai vedea meciul, in reluare, si va rog sa numarati cate tentative de pasa sunt catre Marcovici. Cu exceptia unei incercari a lui Olaru, absolut nici una.

Vezi toate comentariile (319)
Comentează