FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

Gică Popescu l-a luat la țintă pe Edi Iordănescu: „A făcut o mare nedreptate! Doi jucători de la noi ar fi trebuit să fie convocați”

Edi Iordănescu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Edi Iordănescu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 10:46 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 13:14

Gică Popescu (55 de ani), președintele liderului Farul Constanța, îi reproșează lui Edi Iordănescu, cu subiect și predicat, faptul că nu l-a convocat pe Alexi Pitu (20 de ani), extrema „rechinilor”, pentru amicalele pe care „tricolorii” le dispută săptămâna aceasta cu Slovenia și Republica Moldova. „Baciul” susține că și Marian Aioani ar fi trebuit să fie la lot. 

„Tricolorii” au intrat în linie dreaptă pentru partidele de verificare cu Slovenia și Republica Moldova. Chiar dacă se bazează pe un lot mai degrabă experimental, în care se regăsesc câțiva jucători puțin obișnuiți cu aerul de la prima reprezentativă, selecționerul Edi Iordănescu i-a ocolit, totuși, pe doi dintre jucătorii în formă din Superliga.

Gică Popescu, revoltat că Pintilii stă pe banca lui FCSB și dă interviuri după meci: „Mi se pare de prost gust! De ce se mai fac regulamente dacă intervin tot felul de aranjamente?”
FCU CRAIOVA - FCSB 0-2
Gică Popescu, revoltat că Pintilii stă pe banca lui FCSB și dă interviuri după meci: „Mi se pare de prost gust! De ce se mai fac regulamente dacă intervin tot felul de aranjamente?”

Gică Popescu: „Edi Iordănescu a făcut o mare nedreptate cu doi jucători de la Farul”

Edi Iordănescu a făcut o mare nedreptate cu doi jucători de la noi, Marian Aioani și Pitu. Aioani este portarul echipei de pe primul loc, care a luat cele mai puține goluri anul acesta și, văzându-i pe cei trei goalkeeperi convocați (n.r. - Moldovan, Târnovanu și Mihai Popa), ar fi putut să se numere și el printre ei. 

Plus Alexi Pitu. Cred că e cel mai bun pasator din Liga 1, este printre cei mai în formă atacanți și pasatori din campionat. Văzând lista de jucători, cred că Pitu s-ar fi putut regăsi ușor printre ei, fără nicio forțare”, a declarat „Baciul” la Prima Sport, în emisiunea „Fotbal Show”, moderată de jurnalistul GSP Costin Ștucan.

Gică Popescu l-a luat la țintă pe Edi Iordănescu: „A făcut o mare nedreptate! Doi jucători de la noi ar fi trebuit să fie convocați”
Alexi Pitu, în albastru // foto: Imago Images

Alexi Pitu este unul dintre fotbaliștii aflați pe val la Farul. A înscris de patru ori și a oferit 5 assist-uri pe durata actualului sezon, marcând inclusiv în week-end, în remiza cu Chindia, 1-1, meci în care a înscris după o acțiune individuală superbă. 

Pitu este un jucător care are evoluții extraordinare. Creează goluri, marchează goluri și cred că acest puști ar fi meritat să fie convocat pentru aceste două meciuri. Este un jucător foarte interesant și merita această oportunitate.

- Florin Răducioiu, fost internațional

Lotul României pentru meciurile cu Slovenia și Moldova:

  • PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)
  • FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 0/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)
  • MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0), Marius Ștefănescu (Sepsi, 2/0)
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0)

VIDEO „V-ați folosit relațiile din politică pentru a-l ajuta pe Edi?” » Întrebare frontală pentru Anghel Iordănescu, la podcastul „Profu' de Sport”

Citește și alte știri de actualitate:

Gică Popescu, revoltat că Pintilii stă pe banca lui FCSB și dă interviuri după meci: „Mi se pare de prost gust! De ce se mai fac regulamente dacă intervin tot felul de aranjamente?”

VIDEO Au început pregătirile pentru amicalele cu Slovenia și Moldova » Câți jucători a avut Iordănescu la dispoziție în prima zi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  16 Noiembrie 2022, 15:40
Postat de Alex1965 pe 15 Noiembrie 2022, 07:39

***

Alex 1965...daca asta e anul nasterii, si tot comentariul tau (raspuns la al meu) este cenzurat, esti chiar deosebit! Spun asta fiindca de obicei, din ce am observat, oamenii care s-au nascut in perioada aia au avut parte de o educatie buna, de școală, de cultură (de la cultură generala, pana la cultură ce tine de artă), si asa mai departe. Insa tu pari a fi din cei iesiti din tipare. Pare ca nu ti-a placut nimic din toate astea, si nu stii decat sa injuri :)) Bravo, domnule! Tot asa! Succes la oi, sau pe camp!

donbaas
donbaas  •  15 Noiembrie 2022, 18:11
Postat de mattteo pe 15 Noiembrie 2022, 12:05

Aioani a facut un tur slab, a gresit in multe.partide. Pitu merita, ca a fost cel mai bun din campionat.

E portarul echipei care a primit cele mai puține goluri, in campionat. Dacă vorbim de gafe, Târnovanu, Popa și Moldovan au și ei destule. Nu cred că Aioani beneficiază de cei mai buni fundași, astfel încât să fie doar vina lui, la golurile primite. Dar sigur are un merit pentru faptul că sunt cele mai puține!

misu50
misu50  •  15 Noiembrie 2022, 14:47

Sunt suporter al Farului din 1963, cand la finala pe tara la juniori au invins pe Dinamo cu 2-1...Acel meci ni l-a dat pe Gatu la handbal...Dar azi nu pot fi de acord cu Gica Popescu!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează