FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA

Gigi Becali, luat în vizor de un fost internațional român în presa din Germania: „Nu-i plăcea că joc pentru România”

Gigi Becali, finanțator FCSB
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 14:42 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 20:40

Fostul internațional român Maximilian Nicu, ajuns la 38 de ani, a jucat 3 meciuri în „tricolor”, toate în 2009. Suficient cât să resimtă presiunea pusă de Gigi Becali (62 de ani), finanțatorul de la FCSB.

Maximilian Nicu, născut din părinți români în Germania, a devenit în 2009 primul jucător naturalizat din „naționala” României. A evoluat în 3 partide, prima sub comanda lui Victor Pițurcă, apoi cu Răzvan Lucescu selecționer. Înainte de meciul României cu Germania de astăzi, din preliminariile pentru Cupa Mondială, Max Nicu s-a deschis și a povestit în presa din Germania cum a fost afectat de presiunea venită din exterior în perioada petrecută la echipa națională.

Maximilian Nicu: „Gigi Becali voia să își vadă jucătorii la națională”

„La echipa națională primești o cu totul altă atenție decât la echipa de club. Iar în România acest lucru este chiar mai accentuat decât aici. Felul în care jurnaliștii m-au demolat și mi-au cercetat viața privată deja nu mai era normal. Odată au venit părinții mei să mă viziteze la hotel. Opt cameramani au alergat după mama mea pe stradă, aproape s-a împiedicat. Nu le păsa că ea nu voia să dea interviuri. 

Dar nu doar jurnaliștii te loveau. Lui George Becali, patronul Stelei București, nu îi plăcea deloc că jucam la echipa națională. «Nu are el treabă aici», a zis. Ar fi vrut mai degrabă să își vadă propriii jucători la națională”, a spus Max într-un interviu acordat Der Tagesspiegel.

Răzvan (n.r. - Lucescu) l-a adus pe Max Nicu, în timp ce Pițurcă n-a avut nevoie de el, pentru că are ochi de șoim, citește jucătorii. Avem nevoie de campioni, nu de jucători ca Max Nicu - Gigi Becali, în septembrie 2009

Echipa națională era foarte cool. Există câțiva ciudați peste tot, dar cei mai mulți au fost foarte OK cu mine. Și calitatea pe care o avea echipa ar fi trebuit să fie suficientă pentru un turneu final, dar exista prea multă neliniște. Prea multe scandaluri și din exterior. 
- Maximilian Nicu

Max Nicu s-a retras din activitate în 2018, de la Spielvereinigung Unterhaching. Acum locuiește la Munchen și antrenează echipa TuS Prien și este analist la postul DAZN.

Gigi Becali, luat în vizor de un fost internațional român în presa din Germania: „Nu-i plăcea că joc pentru România”
Max Nicu, în Franța - România 1-1 // foto: Imago

VIDEO. CTP, amenințat cu moartea de Gigi Becali: „Mă mai suna să mă avertizeze că nu e bine să mă iau de Sființii Părinți, de Biserică”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: „Erau toți cu berea în mână. Mutu m-a întrebat asta” + Incident șocant: „Nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi”

Insider de la antrenamentul României » Rădoi e gata să joace tare și cu Germania: strategie cu două vârfuri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
3980873398594792
Liviu Popovici  •  28 Martie 2021, 20:52

Max Nicu :))))))))) Zici ca e oferta la pariuri nu fost jucator la nationala

Vezi toate comentariile (1)
Comentează