FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: „Erau toți cu berea în mână. Mutu m-a întrebat asta” + Incident șocant: „Nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi”

Adrian Mutu, în 2009 // foto: Imago
Adrian Mutu, în 2009 // foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2021 14:14 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 16:53

Maximilian Nicu (38 de ani), fost internațional român născut în Germania, a relatat episoade incredibile din scurta perioadă pe care a petrecut-o la echipa națională.

În 2009, când evolua pentru Hertha Berlin și se afla în vârful de formă al carierei, Maximilian Nicu, născut din părinți români în Germania, a devenit primul jucător naturalizat din „naționala” României. Nicu a jucat 3 meciuri în „tricolor”, suficient pentru a rămâne cu foarte multe amintiri. 

Într-un interviu acordat Der Tagesspiegel înainte de meciul dintre România și Germania din preliminariile pentru Cupa Mondială, Nicu a povestit ce derapaje obișnuiau să aibă fotbaliștii de „națională” din acea perioadă.

Maximilian Nicu: „După antrenament, toți erau cu berea în mână”

„Mereu îmi spuneau «Neamțul» acolo. Poate chiar eram. Când eram anunțați că cina se servește la 6 PM, eram la masă la cel târziu 5:55. Uneori, eram singur acolo. Nimeni altcineva nu ajungea până la 6:10, 6:15. Unul dintre jucători a intrat și a spus: «Nu îmi place mâncarea», și a comandat bacon și ouă prăjite. După antrenament, toți erau cu berea în mână, iar în serile dinaintea zilelor de meci mereu aveau vin roșu sau 3-4 beri

Mi s-a părut destul de cool, dar în cele din urmă nu eram foarte confortabil. Adrian Mutu, marea vedetă pe atunci, m-a întrebat: «Ce faci aici? Toată lumea vrea să plece din țară și tu vii?» Altul s-a ridicat, a imitat o mustață ca cea a lui Hitler cu degetele și făcea glume. Pur și simplu nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi (n.r. - germanii)”, a relatat Max Nicu. 

Am fost crescuți conform valorilor germane. Părinții mei au pus multă importanță pe asta. De asta ne-au dat atât mie, cât și fratelui meu un prenume german.

Echipa națională era foarte cool. Există câțiva ciudați peste tot, dar cei mai mulți au fost foarte OK cu mine. Și calitatea pe care o avea echipa ar fi trebuit să fie suficientă pentru un turneu final, dar exista prea multă neliniște. Prea multe scandaluri și din exterior.
- Maximilian Nicu

Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: „Erau toți cu berea în mână. Mutu m-a întrebat asta” + Incident șocant: „Nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi”
Max Nicu, în Franța - România 1-1 // foto: Imago

Max Nicu s-a retras din activitate în 2018, de la Spielvereinigung Unterhaching. Acum locuiește la Munchen, antrenează echipa TuS Prien și este analist la postul DAZN.

VIDEO. Amintiri cu Iencsi și Pancu: „Eu mi-am luat un suc, ei două sticle de vin!”

Mai multe știri despre echipa națională: 

Joshua Kimmich ne-a lăudat la conferința de presă: „Fiecare meci e crucial! Românii sunt puțin mai puternici”

A antrenat în Germania și acum le oferă sfaturi „tricolorilor”: „Așa putem să le batem individualitățile”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
deusdat
deusdat  •  29 Martie 2021, 12:56

Își dă prea multă importanță. Dacă era așa de neamț ce căuta la echipa României? Că valoare n-a avut niciodată. L-au chemat ca "diasporist", nu ca fotbalist :)

orlick
orlick  •  28 Martie 2021, 20:08
Postat de manx pe 28 Martie 2021, 17:47

Cu ce spui sau vrei sa scoti in evidenta despre evrei sunt deacord cu tine. Poate pana la un anumit punct. Dar sa faci din Hitler personaj pozitiv, erou, esti complet dus... cu ce vrei tu. Camere de gaz sau nu, sase milioane de evrei gazati sau nu, este evident si dovedit ca 60 demilioane de oameni si-au pirdut viata. Deci 60 de milioane de familii îndoliate. Despre infirmi si oameni care si-au pierdut sanatatea fizica si mentala ce spui? Orase ditruse din temelie? Nu ti-ai facut temele. Stai jos. Nota patru.

Sunt total de acord cu faptul ca din cauza lui Hitler sau chiar din ordinul sau au murit extrem de mulți oameni, dar și de partea aliaților au fost indivizi care, conform propriilor declarații, ar fi fost judecați ca și criminali de război dacă ar fi pierdut războiul. Ajunge sa spui Tokyo, Dresda, Hiroshima, Nagasaki...

dobrin
dobrin  •  28 Martie 2021, 19:14
Postat de samerx pe 28 Martie 2021, 18:37

Prea mișto, Dobrine. Ai grijă să nu calci pe bătături vreun bmw-enez de la voi, de acolo, din Pitești! Îți mută trabucul cubanez pe care-l pufezi, la vreo câțiva metri mai încolo, pe trecerea de pietoni! :))

Hehe... am si eu SUV-ul meu, nu merg cu Logan :)))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează