FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA

A antrenat în Germania și acum le oferă sfaturi „tricolorilor”: „Așa putem să le batem individualitățile”

Germania este prima în grupa A la Campionatul European U21 // foto: Guliver/gettyimages +43   FOTO
Germania este prima în grupa A la Campionatul European U21 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 12:24 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 13:20

Vasile Miriuță (52 de ani), antrenor la Minaur Baia Mare, în Liga 3, știe cum echipa națională de tineret poate învinge Germania la Campionatul European.

  • România U21 va juca cu Germania pe 30 martie, de la ora 19:00, pe Boszik Arena din Budapesta.

Înainte de meciul decisiv din grupa A de la Campionatul European U21, Vasile Miriuță, care a antrenat la juniorii lui Energie Cottbus între 2010 și 2013, spune că nemții ar putea fi învinși dacă elevii lui Mutu vor juca bine la nivel colectiv, așa cum au făcut-o în primul meci, încheiat la egalitate cu Olanda, 1-1.

Vasile Miriuță: „E important ca jocul colectiv să meargă”

„Noi avem vreo șase jucători de la meciul din 2019 din semifinalele CE de tineret. Ei nu mai au niciunul. Asta spune multe. Au o bază de selecție uriașă, spre deosebire de noi. Au venit mulți jucători buni din spate. Dar una e să joci alături de jucători importanți la cluburile de unde vin și alta e să joci cu coechiperii de aceeași vârstă și valoare ca tine! 

E o problemă și pentru ei pentru că sunt jucători care nu au jucat împreună. E important ca jocul colectiv să meargă, ceea ce Adrian Mutu a reușit în meciul cu Olanda. Așa putem să batem individualitățile Germaniei”, a declarat antrenorul de la Minaur, pentru Fanatik.

Egalul din Germania U21 - Olanda U21 complică totul » Cum se califică România în sferturi
Euro 2021
Egalul din Germania U21 - Olanda U21 complică totul » Cum se califică România în sferturi

Miriuță are încredere în „naționala” lui Adrian Mutu, pe care o vede capabilă să repete performanța de la precedentul turneu final, din 2019, când „tricolorii” au ajuns în semifinale.

„Nu ar fi o surprinză, mi se pare că avem o echipă bună și acum. Am demonstrat că la tineret ne putem bate cu oricine de la egal la egal! Și a zis și Adi Mutu asta”, a adăugat Miriuță.

Vasile Miriuță: „Este important să avem încredere cu Germania”

Vasile Miriuță a vorbit și despre meciul „naționalei” mari cu Germania, care se va disputa astăzi, 28 martie, de la ora 21:45.

„Trebuie să fim disciplinați tactic. Avem și noi totuși un Mihăilă, un Dennis Man, Stanciu, Pușcaș, care pot face diferența. E musai să le punem și probleme. Îmi place mult Mihăilă și Dennis Man. Stanciu joacă foarte bine.

E foarte important să avem încredere că putem scoate un rezultat bun. Sună clișeic dar chiar așa e! Dacă te duci «ca mielul la tăiat» nu ai nicio șansă indiferent de adversar. Poți să joci de zece ori și să îi bați o dată. Poate duminică e rândul nostru! Pentru prima oară după ceva ani, avem fotbaliști titulari la echipele din străinătate”.

Mai multe știri despre echipa națională:

Ce nu s-a văzut la TV în Ungaria U21 - România U21: ce a spus Mutu după golul maghiarilor și cine a intrat în rol de secund

„Tricolorii”, euforici după victoria de la Budapesta » Ciuleandra pe gazon + Discurs emoționant al lui Mutu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  28 Martie 2021, 14:51

Ok, tu dai sfaturi nationalei dar de bun ce esti antrenezi in divizia C, ca si tine exista 20/23milioane de antrenori in tara, toti buni sa si dea cu parerea !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close